|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() e ovako, da li netko zna neki dobar link za usporedbu CPU coolera, jer sam ja tražio i tražio pa ništa dobro nać... konkretno me zanima nekakav test za usporedbu Zalmana 7000A AlCu i Spire WhisperRockIV... je li velika razlika između ova dva coolera, zanima me što se tiče buke, pa onda performanse... I da li Zalman stane Na epox 8RDA+ ploču? sa odrezanim držačem? sorry na ovakvim pitanjima, ali ako netko tko zna iz prve ruke, bi bio najbolji za odgovor... hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Teško ćeš nači ovakvu usporedbu, ali je Zalman daleko bolji cooler. Na Epox 8RDA3+ moraš malo saviti kondenzatore, pomaknuti pasivca na chipsetu kojih 2mm prema dolje i vent na njemu još kojih 2-3mm prema dolje i to je to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lika u mom srcu
|
ma ja imam 8RDA+, rev 2.2. i nema vent na pasivcu na NB a i čitao sam negdje da oko socketa u krugu 55mm, ne smije biti ništa višlje od 39mm, a pasivac je visok nekih 3cm.. znači ne bi smio smetati.. jedino će napajanje smetati, ali ionako mijenjam kućište, pa će onda stati... nekakav link o usporedbi općenito coolera, samo da je unutra i Zalman... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() |
#5 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Zalman ti je neusporedivo bolji, a sto se tice moda da stane na plocu, moras samo odfikarit malo drzaca i stane bez beda a onaj hladnjak na NB-u mislim da ne bi trebo pravit problem.Uostalom evo sve ti lijepo ovdje poslikano... ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Na 8RDA+ se treba samo otpilit jedan kraj drzaca koji pritisce Zalmana na jezgru... Radi prilicno dobro ![]() Frend je uspio cak i "zmodat" Zalmana tak da stane na NF7-SL ![]()
![]() |
#7 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
Pa sta je tu tako cudno? :confused: Stane Zalman na skoro svaku plocu samo treba odpilat malo kraj tog drzaca i to je cijela pamet, tak da sam "cak" i ja uspio to napravit na NF7, sve je lijepo pokazano na onom linku i ne vidim gdje bi mogle bit nejasnoce.
![]() |
![]() |
#8 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
ovaj spire je tih, ali je još uvijek najglasnija komponenta u kompu. isprobano tehnikom zaustavljanja svega ostalog u kompu... ![]() i stvarno se čuje samo on... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||||||||
Moderator
|
Pa da ga stavis na najtisi rezim rada, neznam sto bi bilo tise od njega a pritom bi opet super hladio.
![]() |
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
|
kakve su tebi temperature? sa tim mobilcem na 2.5ghz? meni moj barton radi na 2.2ghz. desktop. meni su sada temperature jako niske, zato što mi je u sobi hladno. sys mi je oko 20c, a cpu ne prelazi 35u idle. na full load dođe do 40-42, ako je dugo u pogonu, tada se digne malo i sys na nekih 25-28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Usporedba CPU coolera
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Samo za informaciju... Ja imam na svom procu(sig) BOX keller veličine 4x4 cm,šitnij aluminij, još na tome vent 60 mm, i to još na 50% snage (1800 rpm), ak je na 100% (ok 3800 rpm) probudim susjede... Znate kolka mi je temp? Idle =33 Max load= 49 ( nakon 15 loopanja 3d marka) Šta znači dobra ventilacija kućišta i ArticSilver5. ![]() Edit: uvijek je vizualni dojam jači... ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sam Fischer. 04.01.2005. u 22:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Lika u mom srcu
|
Re: Re: Usporedba CPU coolera
Citiraj:
jednako hlade, jednaki termalni otpor, a razlika u buci 2dB! i to kad je zalman u silent mode. Kad je normal onda je zalman bučniji za 10db! ko je tu lud? i kakve su ono temperature procesora? piše da zalman i whisper drže proc pod full load na 71C?! a najbolji rezultat je 56c? pa mislim, moja ploča mjeri iz jezgre, pa nikad ne prelazi 50c, a proc na 2ghz! :confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
2.5Ghz - iddle: 44°C full: 52°C 2.4Ghz - iddle: 41°C full: 49°C 2.2Ghz - iddle: 36°C full: 40°C 2Ghz - iddle: 27°C full: 33°C system ovisi i o clocku pa bude najnize 22°C pa sve do 28°C
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|