|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2009
|
Data ulaz razbijen, je li moguć povratak?
Bok, evo i sam naslov kaze. Razbijen je data ulaza na ATA 3,5 HD-u. Da li je moguc njegov povratak iako je HD pod garancijom ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
ako misliš na reklamaciju diska: ne jer pod garanciju NE ulaze fizička oštećenja nastala nestručnim rukovanjem. ako misliš podataka, jasno da je. samo je pitanje isplativosti (to ovisi koliko su ti bitni podaci)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Kako mislis razbijen? Ako ti je pukao konektor na SATA (ATA) disku, nemas problema. Samo nadji nekoga tko je bolji sa lemilicom i problem riješen. (na mom 80 giga SATA hardu su mi pukli svojevremeno i data konektor i onaj za struju, pa sam ga direktno zalemio na molex, odnosno SATA kabel) WARNING - Loše po živce! Pogotovo ako se kao u tvom slučaju radi o ATA kabelu. Ali, on bar ima hrpu pinova koji bi trebali držati kabel skupa. Što bi trebalo olakšati lemljenje ako se radi o samo par pinova. Možda da malo bolje preciziraš? |
![]() |
![]() |
#4 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Istina, jako je upitno kolko je to isplativo. Jedino ak su podaci od životne važnosti, onda cijeni i nije tolko bitan faktor. Ali ak je na njemu hrpa igara, filmova, glazbe i sličnih stvari, mislim da to i nije isplativo, jer su cijene poprilično visoke.
![]() |
#5 |
Banned
|
Ovako... ostale su samo one žičice i sada sluzi nicemu, tj. vise nema onaj konektor na sebi nego samo ,,gole" žičice. Imam jako vaznih podataka na njemu. On je pod garancijom i nadam se da ce se nesto uspijeti napraviti |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kao što su dečki rekli, garancija ti ne pokriva fizička oštećenja. Bilo bi dobro kad bi stavio sliku oštećenja da nam bude jasnije o čemu se radi i kako ti pomoći.
![]() |
#7 | |
Guest
|
Citiraj:
Ako se radi o PATA. Ne bi trebalo biti apsolutno nikakvih problema da spojiš kabel, jerbo još nisam vidio slučaj da bi kabel bez konektora ispadao stalno van. Možeš ga makar učvrstiti ako je to slučaj za neki backup. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
HDD je ATA -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Daj stavi neke slike tog diska, jer ovak samo "nabadamo na suho".
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
ako je sata, pa ti visi tih par kontakata(brojčano dosta manje nego PATA, a tanji i mekši su) nikako ne stavljati sata kabel na to prije nego što središ jer... http://www.tomshardware.co.uk/forum/...8705_14_0.html
![]() |
#12 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni se ista stvar desila s 80GB SATA WDom. Pukao je konektor na disku i ostao u kabelu, a na disku su ostali samo listići kontakata. Disk radi tako već 2-3 godine. To se malo klima, ali radi. ![]()
![]() |
#13 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
Upravo to sto je TOMRI rekao... tako izgleda i na slikama... no ja sam promijenio data kabel i sada mi samo ,, listići " stoje... nemam kontakta sa njima... sutra vam dam slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
Lemilicu u ruke ili plati nekom tko zna i to je to! Nemres lose proc posto je to <1 sata posao! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|