|
![]() |
#1 |
act of God
Datum registracije: Oct 2004
|
KINGMAX Hardcore DDR500 pitanja...
Da li je itko probao, i ako nitko nije sto mislite jeli ta memorija moze povuci 2-2-2-5 uz adekvatnu voltazu na nekih 400-410MHz, dakle downclockana dobrano. Koliko je inace maksimalno sigurno davati volti memorijama - 2.9 ili? Kakva su inace misljenja o ovoj memoriji, buduci da su je u PCE reviewu ocijenili sa 95% ako se ne varam... ali gdje god sam trazio na netu nisam uspio naci kako se ta memorija ponasa na visim voltazama sa 2-2-2-5, tj. dali uopce moze. Kako bi to islo u dual-čenelu, 2 X 512 MB? Hvala svima.
![]() |
#2 |
Guest
|
Koliko ja znam 2.5 na 500 je puuno bolje od 2.0 na 410 |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Ta memorija i nejde na 2-2-2-x ni na kojem naponu ,a pogotovo ak su zeleni moduli.Kloni se kingmaxa.
![]() |
#6 |
act of God
|
Pas smecarsku mater. Mislim i ja da je bolje 500 FSB-a nego 400 sigurno, ali tesko da ce 8RDA+ i XP-M 2500+ toliko povuci. Morat cu BH-5 preko ebaya hvatat onda. Hvala svima.
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Nekome trebaju BH5ice? ![]() Pa uz pravu cijenu moglo bi se naći i tu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
Citiraj:
Ja imam DDR433 kingmax modul od 512 i radi mi na 450 na 2.5 3 3 6 |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
act of God
|
Citiraj:
![]() Rodica mi se preselila u Njemacku, pa uberemo na ebayu 2 X 256 kit Corsaira ili Twinmosa za nekih 105 ojra, 2 X 512 oko 200 ojra... samo sto ona nikada nema vremena meni hvatati aukcije pa to skoro uvijek zavrsava nevjerojatnim frustracijama kao prije par tjedana kada je 2 X 512 v1.1 Corsaira otislo za 160 ojra. Taj dan sam plakao. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
160 Eura za gigu BH5-ica!? Netko tamo je JAKO loš trgovac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
act of God
|
Kvragu. Nema nigdje na netu review od SuperTalenta PC3200, sve 3500... a po njima ide samo 2-3-2-2. Zna li netko nesto o ovoj memoriji iz prve ruke? Kakva je A-DATA Vitesta PC4000 u kitu od 1024 MB? Hvala svima!
![]() |
#14 |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
provjereno -->
Ta A-Data ti bude radila na 410 na 2-2-2-5---->provjereno
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
slažem se...A-DATA je dobra memorija...i nije kocka mislim da je sigurnije rješenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
act of God
|
Recimo da je A-DATA super skupa, sto ostavlja kao opciju SuperTalent. Kao prvo, koga vraga ta memorija za kekse od 512 MB kosta 150 KN skuplje u Ve-Mila nego u TRI TRADE ADM-a? Zna li netko vise o ovoj trgovini, jeli to provjereno ili treba zaobilaziti? Drugo ako netko ima tu memoriju, molio bih da napise iskustva prvenstveno sto se tice latencija te na koliko volti iste rade i na kolikom FSB-u. Radi se o 512 MB keksima PC3200. Ima jedan review... samo sto se radi o PC3500 inacici koju furaju na 418 FSB-a 2-3-2-6, ali lik drzi 2.6 volti pa kada bi se voltaza povecala moglo bi se valjda i agresivnije postaviti? I jos mi nitko nije odgovorio koja je maksimalna preporucena voltaza za memoriju... Hvala svima! ![]()
![]() |
#18 |
amaterus kompjuterikus
Datum registracije: Dec 2004
|
evo da se malo ubacim...jel ko ima Corsair Value? koje bi bile optimalne postavke i voltaža????po defaultu 2.5-3-3-8.trenutno FSB na 225. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
Za Corsair taj 2-2-2-5 na 3,1v ![]()
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Partibrejker ja...
Moram vam razbit iluziju da latencije išta znače u realnom svijetu koji je izgleda ostao u sjeni Mark-a, sandri i aida... Evo kako mizeran utjecaj imaju niske latencije na igre, u ovom slučaju Call od Duty, mjereno je pomoću CoD bencha i ugrađenog Timedemo-a koji više manje simulira igranje u kakvom se guštam svakodnevno (LAN rulz ![]() Reza je 1024x768, Quality postavke itd. Athlon 64 10x200,4xHTT, radeon 8500 2020Mhz, mem@404Mhz, 1:1 2-3-3-7-1T 131,4 fps 3-4-4-8-1T 130,4 fps Test sam ponovio 3 puta i dobiveni fps je prosjek... E da vidimo... 1Gb ADATE = 1000kn 1Gb OCZ,Corsair itd. = 2500kn 1500kn za 0,7% bolje performanse... Haha - Luzers! ![]() ![]()
![]() |
#22 | |
act of God
|
Citiraj:
A Call of Duty nije nikakva mjerodavna institucija. ![]() Peace. ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Ok, ako nije Call of Duty (inače baziran na Q3 engine-u , vjerovatno najraširenijoj "game" platformi u povijesti) relevantan možda ti pomogne uvid u HL2 i Doom3: http://xtremesystems.org/forums/show...t=48634&page=1 A što se frekvencije tiče memorije koje su 1000kn jeftinije po gigabajtu postižu u dlaku iste rezultate kao i prehvaljeni TCCD čipovi koji se, da prostiš, koriste samo za preseravanje... Catkiller = realist! Ovo sam stavio radi onih kojima ne raste novac u tegli i dvoume se između preskupe 2-2-2-5 memorije i one za ljude i ta populacija će cijeniti ove podatke, oni koji su bacili novce na skupu memoriju će naravno tvrditi drugačije i ja tu ništa ne mogu... Ovo vrijedi za A64 platformu, u ostale se ne bi štel mešati ! ![]()
![]() |
#24 |
act of God
|
Da, ali kazu decki da SuperTalent radi na 2-2-2-5 na 400 MHz a ne kosta oba bubrega. ![]()
![]() |
#25 |
Guest
|
Slažem se sa Catom, skupe memorije niskih latencija su neisplative sa aspekta performansi, brand name će zadovoljiti potrebe 99 % korisnika. No, postoje entuzijasti (me included) koji jednostavno hoće najbolje i za to su spremni iskeširati. Ne kažem da je to razborito, ne pokušavam se opravdati, ali jednostavno mi je gušt imati gigu Corsaira BH5 kojeg sam platio duplo više nego ADatu i dobio par postotaka bolje performanse (ako i toliko). Ali nije sve u performansama, pitaj Ozrena koliko je matičnih sa BH5icama radilo savršeno, dok su sa nekim drugim mem. čipovima radile probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Kingmax sto je valjao je bio onaj SuperRAM al ga je bilo relativno kratko vrijeme za kupiti u trgovinama. I PCE ga je pohvalio kolko se sjecam. Meni SuperRAM 433mhz moze raditi na 466mhz 2-2-2-11 2.7v sto smatram da je odlicno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Cat car si ![]() ustedio si mi 1000kn jer cu kupit adata viesta 500 ![]() ![]() ostatk cu utuc u nesto pametnije ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
catkiller, ne bi se složio da tccd služi za preseravanje... dolaskom a64 oc na fsb od 250 i više je postao svakodnevica i nešto što se podrazumijeva 'pod normalno' i upravo za tu svrhu služi ta memorija... štoviše, čini mi se da ako ciljaš na takav oc da je to jedina solucija... ispravi me ak griješim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
ja nemsilim da je tccd preseravanje ali mislim da dobici nisu tolko veliki da nekome kome netreba svaki MB/s ili svaki 3dMark ipak netreba... Za entuzijaste ![]()
![]() |
#30 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Čovjek inače zaslužuje respect. Ovo je samo bio povod, inace ima pametne postove ![]() Peace back. ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|