|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
HGSpot - njihov nacin prodaje neispravne, rabljene, ostecene robe
Dakle, ovo moram na forume napisati jer je ovo stvarno, sto se HGSpota tice prevrsilo svaku mjeru. Kupio sam 26.8.2009. Thermaltake XTunner, za 99KN. Prije kupovine je uređaj bio na stranicama HGSpota, nakon sto sam dosao doma nestao je. Dobro... No, nakon sto sam vidio da je ambalaža oštecena (slike 1 i 2, ljepo se vidi da fali jos jedan papir okolo i da je krivo zapakirano i osteceno). Izvucem uređaj van - ali ni tu nije bio kraj! Molex konektor je bio strgan (slike 4 i 5), kao i sto zice nisu bile originalno zapakirane s vezicama (onim zicama...) (slika 3). Na slici 6 se vidi kako su lemne tocne konektora odvaljene. Na slici 5 se vidi kako je +12V (a s tim se napaja uređaj) pin puknut. Sad je 100% jasno da se radi o rabljenoj robi. Rekao ajd, samo je to osteceno... Imao sam doma molex konektor pa sam ga zalemio umjesto ovog. Sve je 100% dobro spojeno, a ne radi. Uzeo sam 12V akumulator i spojio - ne radi. Nakon 50 spajanja i odspajanja se upali i radi. Nekad daljinski radi - nekad ne. Prekinem dovod napajanja putem prekidaca, upalim ponovno prekidac - opet ne radi. I tako u nedogled. Spakirao sam sve i odnio im nazad u HGSpot. Tu pocinje najzanimljivija stvar... Saznao sam da se radi o zadnjem artiklu u ponudi, pa je zato artikl kad sam ga kupio nestao s stranice. Pise da je proizvod uvezen 2004te. Danas sam slucajno otisao na stranicu i vidio DA SE ARTIKL OPET POJAVIO NA STRANICI, i dalje po cijeli 99KN. Ocito nisam ni prvi ni zadnji kojeg su na ovakav nacin htjeli prevariti. Pratit cu stranicu da nebi slucajno opet proizvod zavrsio na stranici. Kategorija je sad prazna i pitam se - zasto ju ne obrisu?. Nakon Chata s HGSpotom - odmah je proizvod nestao sa stranice. Evo i slike koje sam slikao... Mene zanima kako je to uopce doslo u prodaju? I koliko je to ruku proslo (sigurno nisam prvi, a mislim ni zadnji kod kojeg je ovaj artikl bio). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
ja sam tako dobio thermaltakovo napajanje sa strganim konektorima za sata diskove..odnio nazad i naravno posvadjao se sa njima jer su tvrdili da sam ja to napravio.. na kraju sam sacekao da dojde druga smjena i frend sta je tamo radio mi je zamjenio ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Napravio si par grešaka. 1. ako si vidio da ima oštećeno pakiranje, nisi ga trebao ni uzimati nego odmah tražiti drugo 2. ako si vidio da je nešto oštećeno, nisi trebao ništa lemiti i popravljati nego sve vratiti nazad u stanju u kojem si ga zatekao 3. ako je artikal uvezen 2004.g., očigledno da nešto ne štima - nisi ga trebao ni uzeti Šta sada napraviti? Pokušaj dobiti nazad lovu. Ako ne uspiješ, prijavi Inspektoratu.
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
HGspot ima onaj famozni pult za provjeru robe... nikad nisam otisao iz HGspota a da nisam raskupusario proizvod na tom pultu, a u velikom broju slucajeva sam odmah primjetio da nesto ne stima i uredno odmah dobio ili povrat love ili novi proizvod ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#8 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Lemljenjem novog konektora nisam imao sta izgubiti - osim ako bi ostavio stari pa bi ja bio kriv sto je konektor tako polomljen. Nisam ni skuzio da je proizvod ostecen, na onom pultu su mi ga dali, a ja nisam skuzio da nema tog crvenog papira kako bi inace trebao imati i otisao na blagajnu i uredno platio. Vratili su mi novce, nije tu problem, vec u tome sto cim sam kupio proizvod, nestao je sa stranice, cim sam ga vratio - hopla - na stranici je i mogu ga kupiti. |
![]() |
![]() |
#10 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Joj ljudi šta se čudite, pa koliko dugo već šrotovci na ovaj način rade?! Zato im je poslovnica u Osijeku u stanju u kojem je. Ako je hitno otići, ako ne postoje druge trgovine, stoga u širokom luku zaobići. Nisam im bio u trgovini od 12 mjeseca kad sam uzeo monitor, a uzeo sam tamo samo jer sam poludio jer u Ve-Milu i Linksu nije bilo ničeg.
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|