|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Komp se resetira dok diže Windowse
bio mi je komp zašteko i ja ga resetiram...krenem ga upalit i ponudi mi ono start windows normally i safe mod i tako dalje...odem start windows normally, krene ih dizat, na tren samo plavi ekran s puno brojki i onda reset i tkao stalno..vjerojatno treba nestoo po biosu prckat a ja nez nam sta..pomoc molim...
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. napravi CCMOS vađenjem baterije na jedno 5min. 2. ako uspiješ, digni vinse u Safe Modu i isključi reset u slučaju problema tako da vidiš te brojke kod se pojavi plavi ekran. Na ovom kompu ti ne ogu reći gdje se to isključuje. Čini mi se da moraš desni klik na My Computer i onda na kartici gdje se nalazi Error Reporting otići na Advanced i maknuti kvačicu sa nekakve stavke tipa 'Restart blabla'
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Iščupaj ATX konektor s ploče i komadićem žice spoji zelenu i bilo koju crnu žicu. Ako se pokrene vent u napajanju, ono je ok. Vjerojatno je onda problem u ploči. Da li se čuju kakvi beepovi s ploče?
![]() |
#5 |
Premium
|
Spojio sam spajalicom i cuje se vent...A ne cuju se nikakvi beepovi..ako je do ploce reci jer jos je pod garancijom... EDIT: Vratio sam ATX i upalio komp, sad se da upalit i opet sam napocetku; biram safe, pocne ucitavat gomilu fajlova i reset, kao i u start windows normally
![]() |
#6 |
Premium
|
Probaj MemTestom testirati ram. Dotični se može zapržiti na cd i direktno s njega testirati bez potrebe za winsima. Testiraj svaki keks poosebno, pa onda skupa. Poželjno bi bilo testirati i hard. I MemTest i alat za testiranje harda ćeš naći na Hiren's Boot CDu. Svi programi rade direktno sa cd-a.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ispričavam se što upadam ko padobranac s getribom, ali ako može samo nešto brzinski. Kad ste već kod spajanja zelene i crne žice, na koji način točno to radite? Spojite i ostavite žicu unutra pa upalite napajanje ili upalite napajanje pa onda spojite ili samo na kratko spojite zelenu i crnu pa maknete spajalicu itd... Isprike još jednom, ali stvarno me zanima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ja odozada ni nemam sklopku za palit/gasit napajanje, non-stop je upaljeno...A spajalicu sam uzeo, rasirio i jedan kraj gurnio u zelenu, drugi kraj u crnu odma do nje...Samo sam cuo da radi vent i to je to...
![]() |
#9 |
Premium
|
Spajanje zelene i crne žice daje signal napajanju da se pokrene tj. kao da si pritisnuo On tipku na kućištu.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
OK, a jel samo onako piknete na kratko ili baš ostavite spojeno? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ja sam ostavio spojeno, al nista...Samo cujes ventilator... @COCONUT kad skinem taj hiren's boot cd on dode u zipu..ja ga raspakujem i sprzim ..Kakva je daljna procedura (ne znam nisam nikad s tim radio)Jel moram onda sjest na Enter kad bude ono boot ili?...Jel to samo dijagnostički alat ili će mi to i rješiti problem paljenja kompa...
![]() |
#12 |
Premium
|
Otiđi u BIOS (tipka DEL tokom bootanja) i podesi da ti optika prvi boot uređaj. F10 da zapamti postavke pa restart. Kad te pita s čega da se diže, odaberi 'Boot CD'. U Hirensu radiš pomoću brojeva i kurzorskih tipaka tj. miš ne radi. Odabir programa potvrđuješ Enterom, a u glavni meni se vraćaš sa tipkom Esc pa 'M'.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|