|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
za hrabre VGA killere!
u editoru u liniji 0×E860 za 6800LE se mjenjaju voltaže meni je na samoj kartici i Zenerica kočila da ne mogu dignuti napone veče od 1,5V... e sada ...meni GPU jednostavno neće da radi dobro preko 1,4 ...sve je isto i na 1,54 ...ne mogu ga dignuti niti hertza ! ajte vi probajte koji imate dobre kartuše... u editori umjesti 1,5V (oznaka je 9603 hexdecimalno ili "-" , samo paziti jer je "-" i za 1,3V!!! , vidi se u slovnom editoru kao onaj broj !) dakle umjesto toga n=1,1V (6E00) x=1,2V (hex 7801) -=1,3 !?!? (hex...nisam zapisal ) š(odnosno ima kao ć kvačicu , a ne znam gdje je )=1,4V (hex 8C02) "-"=,15V (hex 9603) ako želite promjeniti...na više jednostavno u editoru mjenjajte slova i automatski se prikazuje voltaža... naravno prije podignuti AGP port na 1,8V ili koliko imate ajde dobri ljudi...probajte barem s 1,54 , da vidimo ide li onda GPU još više...da znam dali je do mojeg ne baš sjajnog GPU ili jednostavno ima još neku Zenericu koja pegla voltažu i neda da se klokne jače ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja sam svoju tolko zavolio da je ne bi dao niti za 6800 ultra. ![]() Neću je više ni taknut, dok radi normalno. Kaj nisi malo pretjero s voltažama?? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
definitivno NE meni mema radi i na 960 Mhz !!! i to bez artifekata..., a imam orginalne hladnjake... moram napraviti bolje hlađenje i budem dignul voltaže... sada nemam previše vremena pronašao sam kako otključati hardwerski pajpe da ne budu prikazani kao "maskirani" u Rivi...i stalno su otključani...no nisam se još odlučio modati, dok prije ne vidim mogu li dobiti ukupno veče perfomanse da ju pratvorim u pravu 6800NU ...i promjenim BIOS |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
evo nove reze u 2003 12×1.5 Zadnje izmijenjeno od: tigman. 22.08.2006. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
meni ide kako god , mema odlično , ali neče GPU... svatko ima neki problem mema je meni definitivno ...super uparena, dok muke mučim da GPU radi na 430 Mhz...radi ,ali uz "blesiranja" , pa sada pokušavam da još dodajem sape ! nemoj se umarati , ako imaš onaj skor...to je više nego dobro za 12 pajpova !!! i to još bez kopanja po biosu ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Ubodi NV5, dobar je. Kaj ti meni još ne vjeruješ za skorove? jebem ti memu, meni na >885 mhz, nemre izvrtiit markove, a pada u svm igricama. Kak ide do 960,nije mi jasno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
POWERSTRIP 3.56 !!! on ti ne testira i možeš dignuti koliko želiš !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
Kad dođem doma ću vidjet. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Banned
|
eto..napokon... ušao sam u 2003 klub 10001 :clap: ![]() 400/380...iz BIOS-a ! interesantan podatak je da mi i na 1,4 između i na 1,58V maximalni clock neće iz RIVE da pređe 403 Mhz...pa sam nedaj vraže pošto sam "Stripnul " malo da vidim...jednostavno sam u Bios upisao oveklokane vrednosti i šljaka bez najmanje greške... nečete vjerovati ali temperatura mi ne prelazi 60 stupnjeva pri 400 mhz !!!! uvjek je oko 55 !?!? odlično , sada budem malo pogledal da ako ide podesim latencije na memi.., a i morao nih nabaviti novu memoriju jer ovaj ST dobro da opće radi... kaj se tiče hardwerskog otključavanja...to je isto potrebno flešati BIOS , ali ima posebne komande i o proizvođaču ovisi kako ide...nisam još ni pokušao to i nije pametno sine !...ne dobiješ ništa što ne možeš i iz RIVE ! , a imaš sve šanse da skuriš...mani se toga tek sada ispitujem kako i do koliko grafa ide i gdje je optimum !, a poslje ću vjerojatno ići puknuti 6800NU u njega i kopati po latencijama , i tek onda "strap flash" Zadnje izmijenjeno od: tigman. 22.08.2006. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
10048 bodova 2003 kako je rekao netko...kartica ide ko gluha kokoš, ali driveri...koče !! s onim provjerama niti jednog jedino artifekta ili trzaja za sada ostavil ju budem na tih difultnih 400/900 .....neka bude okruglo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
došao sam do limita s 1,58V na GPU , ali ne znam gdje memoriju mogu podešavati 435/956 Mhz...ide na toj voltaži..., ali ne mogu vrtiti testove ! nešto ima da blokira na kartici ili je fakat več previše ...možda treba dodatne žice za napajanje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
imam problem ! zato su mi rezultati loši... ali problem je u otključanim tvorničim !?!?... kada ide ono svjetlo kroz šumu , baci mi čudne artifekte i, to samo u tome djelu...sve ostalo je OK uglavnom...3000 i nekaj sitnoga je maximalno ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Džabe si krečio!
|
Citiraj:
U onoj retardiranoj šumi, neki crni trokuti!!! Al prije, još dok nisam ni pokušao moddat. Te kartice su nevjerojatno čudne... Sad radi na clocku iz siga, temp 54, a s otvorenim kućištem max 60. Radi savršeno, nikakvih artifekata ili artefakta :confused: ( vidio sam da pišu i onak i ovak... Zaljubio sam se u nju... Al ipak, u 03 nam je skor isti, a u 05 1000 razlike... ![]() Opet nešto čudno kladim se da će za par dana tvoja izvuć 5000, stvarno se ne bi čudio. ![]() Glavno da radi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
|
na moju žalost..definitivno je jedan otključani vertex shader u banani... ali njegovim zaključavanjem...pogledaj sign !!! testove vrtim na 430/900 Mhz iako u 2005 i dalje nemam mnogo 3058 ..ja zadovoljan jer očito mi fali vertexi za rezultat...2001 leti ko lud ![]() ok sada idem malo da grijem karticu, možda prorade i vertexi (daj bože!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
da to sam primjetio... ali ako imaš mnogo sitnih textura koje su razbacane po dubini i ukošene na sve strane (kao lišće u Far Cry) onda ako ih nemaš dovoljno...barem 12×1.5 vide se trenutno razlika... iako u večini igara nema veze... uz sadašnji klok na 450 Mhz GPU (biti će i više kada rješim dodatno napajanje i bolje hlađenje jer sada se grije dok vuče igru i na 65-70 stupnjeva , žuto područje tek sada u stvari radi , bez kočenja, iako je i prije dobro radila ma i ovako je sve igrivo do jajca ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Banned
|
ovo sada zbunjuje da moram dobro ispitati, kaj se to događa GPU 430 mem 700 Mhz !!! (zaboravi sam staviti na 900 i dobijem u 2003 ...8619 bodova (8×1.4) !!!!! svi drugi jedva skupe 7000 !!! otkuda je meni na mobilcu uz 2×256 ST (koji jedva da radi ) i 2300 Mhz toliki rezultat !!!! ima li netko sličan rezultat ! na 430/900 (12×1.4) reza je 10130 evo i slike ... Zadnje izmijenjeno od: tigman. 22.08.2006. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
evo druge Zadnje izmijenjeno od: tigman. 22.08.2006. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Džabe si krečio!
|
Ja sam dobivao oko 8400 markova (8x1,6), znači, kad se bolje pogleda to je izvrsni oc, kad gledaš onih jadnih 6400 il kolko već na stock a klok je bio 375/875. Grafa ta nije normalna, nema nikakvih artefekta na 430 mhz? Na kolko ti je napon GPU-a?Btw, jel se može dizat napon meme, pa da i ona malo "proradi"? Morat ću i ja fleshat bios da ga mogu editirat, brijem da bi s tim clockom mogo izvuć 11 000 marksa 03'. Što je već usporedivo s GT! Zver! @ ange sjetio sam se ovog očajničkog podhvata... Mislim da ti je grafa pod garancijom... Ovako, izčupaj hladnjak na grafi, i vozi malo po 3d-u (3d mark ili igraj neš zahtjevno), pazi na temperaturu, da ti ne pređe oko 90 stupnjeva, ili kolko hoćeš... (sjeti se imaš garanciju Možda ti se grafa spameti i očiste se te pajpe... Ak zgori, još bolje, boli te spulja, dobiš novu i opet mogućnost otključavanja... Zvuči debilno ,al vjeruj ova kartica se ne PONAŠA kao ostale, normalne kartice. Možda proradi... Ja mislim da sam ja imo upravo jedan takav slučaj, a da nisam ni znao, i od tuda tih normaliziranih 4 pajpa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
znam da 430/900 zvuči skoro ludo , ali ide i više...no iznad 440 i meme preko 920 zna se zblokirati, pa da ne čačkam mečku... tu radi sve bez greške kako si vidio...2003 ide fantastično na 12 pajpi i moja je karta prošla tzv. "HANS tretman za neposlušne kartuše" ![]() i pekla se na 130 stupnjeva i preživila !?...to je još najčudnije od svega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Banned
|
zato jer ti pri otvaranju...driver nezna dal je 2D ili 3D i automatski se klokne...to ti je onaj throttle i digne ti klok !, a poslje drugog očitanja, se spusti u2D tako nekako...i ja sam se malo čudio ali sam skužil |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
|
e da sam tuljan ! pa ja vrtim testove na starim driverima i stari 2005 test !?!?!? tuljan...totalni sada na 375/850 (8×1.4) imam 3287 bodova !!!! nije ni čudo da stze svi otišli u visine s rezultatima koje ne mogu dostići sada više nemam ni greške u testu (svjetlo u šumi) idem se igrati "FPS" igre:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
amaterus kompjuterikus
Datum registracije: Dec 2004
|
evo mene s problemima... vratim pipe na default (8x1,4vp) i napravim 3D05 i dobijem 2500(više manje), zatim dignem na 350/750(pa na više) i dobijam oko 1850... kako sad to???? isto tako prilikom učitavanja testova(ekran loading) prvo bude cijeli u sjeni itek nakon 3-4sekundi sve lijepo dobije boju i počne se učitavat... ništa mi više nije jasno... isto tako u NFSU2 dobijam na momente neke čudne slikice(:confused: )....u čemu je problem??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Banned
|
HANS is come back !!! dakle...počinjem uspon na GT (ako mi prorade svi pajpi i vertexi..buuuu) dakle 12×1.5 430/890 Mhz Gainward 6800LE@6800NU (mit HANS "prčkanje") Zadnje izmijenjeno od: tigman. 22.08.2006. u 11:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|