Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 25.08.2009., 03:30   #1
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Cool AAH ili Automatic Acoustic Management, te na kojim HDD radi a na kojima ne.

Evo sam se poceo i ja bavit sa AAH postavkama diskova i ubrzo skuzo da na nekima ne radi.
Npr Barracuda 7200.10 320620 320GB, Barracuda 7200.9 250824 250GB, Hitachi HDP72503 352GB ne daju mijenjat AAH parametar.
Dok svi Western Digital (u ostatku teksta WD) koji su mi pod ruku dosli daju (govorim samo o SATA modelima HDD-a).

Pa posto nisam naso otvorenu temu koja se bavi samo AAH postavkam, problemima i svemu slicnom vezano uz to evo reko da otvorim ja
Narocito me zanima koji diskovi ne mogu ili ne daju mijenjat AAH postavke, da bi ekipi i sebi skratio muke istrazivanja "zasto moj HDD ne da mijanjat AAH postavke "

Pa ekipa navalite sa iskutvom i lovackim pricama

Evo cu ja prvo jednu lovacku o barakudama (ne ribama nego HDD-ovima ), posto mi je HD Tune ponudio opciju da stavim visi broj AAH ja probo ali ono corak, tj kad stisnes set sve se opet vrati na isto stanje. Pa nebudi ljen udri trazi i gle cuda Seagate HDD vec od davno (generacije 3 ili 4) ne nude tu mogucnost, ali (ujek taj ali) kao mogu ali nije oficijalno podrzano, jer kvaka je u nekakvim autorskim pravima oko AAH (eto opet pare koce napredak).
Navodno bi se mogo sa Hitachi Feature Tool ali on radi samo pod DOS-om, nije mi se nije dalo (jos) zezat sa njim, a i ko sta mu ime kaze sluzi za Hitachi HDD-ove pa me malo strah na baraice ne odu u vjecna lovista, zato molim ovaj alat koristite na svoju odgovornost.
http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm
Ako je ko probo ovaj alat nek napise koju kako se barakude ponasaju sa njime.

Jos mi je i ovo mutno.

Koliko ovisi mogucnost podesavanja AAH o samom chipsetu maticne, kontroleru ili driveru preko kojeg je spojen HDD i isto tako postavkama u BIOS-u.
Tu ima puno kombinacija pa se covik (laik ko ja) lako izgubi.
Evo link na jednu temu o tome.
http://www.tomshardware.com/reviews/...stic,2084.html

Eto toliko za ovaj kasni nocni sat, ja sad idem pa se vidimo-cijemo.

ps- dragi admin budi njezan sa cenzurom
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline  
Staro 25.08.2009., 05:25   #2
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
U prvom (kratkom) threadu na "Tvrdim diskovima" je sticky koji ukljucuje i AAM ilitiga avtomatski avkusticni menedzment ... plus na to jos upises AAM u trazilicu i dobijes brdo starih i novih tema

BTW na Seagate-u ne budes nista mijenjao jel oni nemaju tu mogucnost ... a Hitachi Feature Tool je, kao sto mu ime govori, najpogodniji za rad s Hitachi diskovima (a ni WD-ejci se ne zale).

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 25.08.2009. u 09:56. Razlog: Seagate
dh41400 je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno