|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Vlasnici X-FI Fatal1ty & Logitech Z5500
Pozdrav! Dakle imam već dosta dugo problem..... Sve je dobro spojeno, provjereno milijun puta.... Stvar je kaj na Z5500 mogu slušati jedino na slijedečim opcijama: Effect: Stereo Effect: Stereo x2 na drugo me ne hebe htio bi iskoristiti centralni zvučnik a i punokrvni 5.1 u Creative consloli sam narihtao 5.1 ali ne radi... pa ako bi mogao netko nekakve ss-ove tu ostaviti bio bih mu zahvaln ![]() jer fakat više ne kužim di me kaj nisam dobro složio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A ono najvažnije kako su spojeni?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Premium
|
na Logitech jedinici osim stereo opcija su moguće još i ove: PLII Movie PLII Music 6 Ch Direct na kojima NE dobivam apsolutno nikakav zvuk Input je Direct iza na switch-u postoji: stereo 1 - 3 6 ch direct postavljeno je na 6 ch direct da stvim još koji ss?? bude pomoglo možda? EDIT: Citiraj:
sorry ne mogu to pronaći u opcijama... Zadnje izmijenjeno od: Igor_Zg. 15.08.2009. u 15:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Strichek Moderator
|
Jel ima kabel sa jedne činč a s druge običnu bananu? Ako možeš ajde probaj tako spojit, na Z-5500 ide bijeli/crni dio činča a s druge tamo gdje je mic spojen, jedino u driverima moraš promjenit sa mic na Digital out.
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
nisam te skužio ovo sa činčevima... jedini činčevi su ovi Nar/Crn/Zel sa obadvije strane po zvučnicima ide običan kabel u sub ovo sa mic na digital out ne mogu pronaći ![]() EDIT: skidam zadnju verziju conslole launcher-a, drivera kad snimim stavim sve ss kaj nudi pa bu to valjda pomoglo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Strichek Moderator
|
Ne ne, ovo je činč: http://www1.istockphoto.com/file_thu...inch_plugs.jpg a s druge strane takvog kabla ako imaš običnu bananu nju stavi u karticu iza di je mic a u opcijama negdje potraži naziv Flexi jack i tamo stavi na digital out.
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ne znam kako banana izgleda, to su ovi kaj izgledaju kao činčevi ali nisu? ![]() ak je to to, budem probao u mic. pikuti pa provijerim sve ![]() kaj bi trebalo biti na z5500 biti narihtano? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Kakav signal pustas? Muzika ili nemas zvuk u filmovima? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
|
Ajmo ovak: Treba ti ovakav kabl http://media.digikey.com/photos/Assm...025,050,10.jpg Crveni i bijeli ti je činč, i samo bijeli ti treba i njega spojiš u Z-5500 na mjesto di piše coax, drugi dio koji je crni to se zove populatno banana ili 3,5mm kabl. Njega spojiš na karticu di ti je spojen mic i u driverima moraš stavit da ti je taj izlaz Digital out jer je to Flexi jack i možeš birat ili mic ili digital out. Kasnije kad to namjestiš sve bi trebalo radit bez ostalog namještanja. A sad za početak prije nešto išta diraš odi ovdje i pogledaj što je namješteno: http://img177.imageshack.us/img177/4210/p12bg9.png I izvadi mic pa onda probaj. I još jedna stvar, iza na Z-5500 na onom displaju, imaš iza skroz desno 6 direct i stereo 3.1 i stavi ga gore na 6 direct. Drugo mi zasad ne pada na pamet. EDIT: Sad kad sve čitam mislim da je problem u ovom iza na displaju od Z-5500 stavljeno je na 3.1 a treba na 6 direct. ![]()
![]() |
#12 | |
Premium
|
svugdje imam zvuk ali u stereo obliku, hoću 5.1 Citiraj:
![]() ajmo sad dalje, činč koji je spojen u z5500, drugi kraj kamo spojim?? ako sam skužio, treba mi kabel da na jednom kraju ima činč a na drugom bananu? pa banana ide u mic u karticu a činč u z5500 u coax ulaz?? na Z5500 je stavljeno na 6 direct... budem kupio taj kabel onda pa tako probao... EDIT: a zakaj ne želi raditi na ovoj kombi, to mi nije jasno... a onda će se zvuk identično prenjeti na sve zvučnike?? neće biti kanal po kanal? ili? EDIT: kaj ti piše na displeju z5500, meni trenutno ovo Input: Direct 96-24 Effect: Stereo x2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
jel slusas mjuzu preko winampa ? ako da skini 5.1 plugin za mjuzu.
![]() |
#14 |
Expert from the shadow
Datum registracije: Dec 2006
|
To nije nikakvo rjesnje problema, jer i dalje nijedan drugi program nece davat zvuk u 5.1. Otidji u EAX console, i podesi jedan o CMSS modova, a za mod na upravljackoj jedinici od Z5500 se nesjecam kako je bilo podeseno, mislim da je 6ch direct ili tako nesto, uglavnom mora radit jer je meni radilo, podeseno u roku od par minuta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Strichek Moderator
|
Ne trebaš kupovat kabel jer ti to vrlo vjerojatno neće rješit problem, mislio sam ako ga imaš doma da probaš sa njim tako spojit. Pogledaj dal ti je Decoder podešen na zvučnu ili na zvučnike. Odi u neku igru, podesi na njoj 5.1, surround il kak već ima i namjesti effect na zvučnicima 5.1. Jel ti možda u control centru drugačije od postavki u programu od zvučne? Probaj spojit neki mp3 na zvučnike. Jesu novi zvučnici? Jel prije radio PLII? Direct?
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Naravno spoji kabele "boju na boju" u software-u namjesti na 5.1 i to je to... Na display-u ti treba pisat: Input: Direct 96-24 _______________________Effect: 6 Ch Direct Za drivere skini ovo da nemoras skidat zasebno console launcher itd... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
probati ću ovako odgovoriti... evo ss kako je narihtano i link na video problema, tu se sve vidi... ![]() http://www.youtube.com/watch?v=P6wFPI2dzTc I kaj bi ja onda na kraju trebao promijeniti? Zadnje izmijenjeno od: Igor_Zg. 16.08.2009. u 23:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|