|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Usviravanje HDD-a
Ovo pitanje vec dugo vrijeme zelim postaviti, eh ta lijenost :-) Dakle, prisustvovao sam razgovoru gdje su tipovi koji slazu servere za vece igrace spominjali usviravanje HDD-ova. Koliko sam shvatio, diskove pustaju mjesec dana da rade pod punim opterecenjem i u tih mjesec dana na povrsinu isplivaju svi diskovi koji ne mogu drzati ritam (citaj: krepali bi u roku 3-6 mjeseci). Na koji nacin bi korisnik mogao testirati HDD? Postoje li automatizirane aplikacije za ovakvo sto? Jel bi se upce isplatio ovakav proces? Pod isplatio mislim koliko bi se vremena utrosilo na testiranje Svjestan sam da je backup jedino rjesenje koje nudi kakvu takvu sigurnost (ovisi koji se medij koristi za backup)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
..mislim da u everestu imash razne nacine testiranja i opterecivanja raznih dijelova racunala - iliti stability testove, ali mislim da nisu tako drasticni kao ovo sto si spomenuo da se mjesec dana testira.. ![]() .cini mi se da cak imash i opciju da sam odaberesh koliko dugo zelish da test traje i to.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|