|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
(riješeno) Problem sa stavljanjem Windows XP-a na laptop
Ne znam zašto je to uopće različito do stavljanja na obično računalo, ali imam nekih problema. Laptop je Lenovo N 500. Setup normalno krene i sve ide do formatiranja diska. No nakon odabira particije napiše mi: Drive C is unformatted, damaged, or formated with a file system that is incompatibile with windows XP. OK, krenem na formatiranje i na kraju slijedi poruka: Setup was unable to format drive C. The hard disk may be damaged. Make sure the disk is on and properly connected to the computer. If the disk is a SCSI disk, make sure your SCSI devices are properly Terminated. See your computer or SCSI adapter documentation for more information. I tu je kraj. U BIOS-u je hard normalno prepoznat. Prije je bila Vista, ali sad više ni nju ne mogu stavit. Zanimljivo je bilo da dok je još bila Vista nisam mogao podjelit particije. Ne znam zašto. Ovi su stavili jednu od neka 2 GB i jednu od 150 GB. Taj laptop nije moj, trebao sam ga sredit, al nisam se još susreo s ovakvim problemom. Laptop je mlađi od godinu dana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Bad sector na disku radi problem? Hiren's boot cd i test za errore na hardu za početak ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hm, došao sam na ideju da obrišem sve particije i ponovo ih napravim. Čini mi se da bi sad moglo upalit jer se kopiraju fileovi. Rješeno, uspio sam sa brisanjem particija i ponovnim kreiranjem... Zadnje izmijenjeno od: simba. 02.08.2009. u 12:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bravo, sad si uzput potamanio skrivenu particiju sa os - om i drajverima koje si platio sa lapom. Prvi problem je bio u tome šta si trebao integrirat driver za SATA kontroler na XP install cd pa sa njim napravit instalaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
U tom slučaju ne bi ni vidio nikakav disk... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
I? Otišao na stranicu Lenova i skinio sve drivere. Problem je bio u tome što više nisam mogao stavit ni Vistu. Bolje ja maknem sva njihova sranja, ne trebaju meni te skrivene stvarčice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da al si pobrisao originalne windowse ...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|