|
![]() |
#1 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Datum registracije: Jul 2003
|
Jel zeza hard ili...?
Efo ovako. Lega me danas zove da mu komp nest nevalja. sad ja dodjem, i vidim: windoze se pocnu dizat, napravi 3,5 krugova onaj progress bar, i stane. nikaka plava poruka, nista. Sad ja sebi kontam da udjem u sejf mod. Ocita on sve, lijepo pokaze windose, udje u desktop, i neprima nista. misa mogu micat, ali ni start ni nista drugo nepali. Odjednom nakon jedno 10-ak sekundi izbaci mi crvenu poruku:" Unknown hard error". Ja u takom slucaju formatiram, ali nije moj komp pa reko da pitam jer nikad to jos nisam vidio. Moram naglasit da je u sobi hebeno hladno, ono oko 10 stupnjeva, temp proca je 45, sistem 15 ( ???:confused: ??? ), hard je Maxtor 6Ynesto, 80GB, SATA, Barton 2500+, Soltek MB i kupljeno u Ve-mulju. Kako se moze provjeriti ispravnost harda, i popravit ako nevalja. ( Mislim na bed sektore i slicna sranja ) Sta bi jos moglo bit. Fala unaprijed Zadnje izmijenjeno od: LightForce1308. 10.12.2004. u 23:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
On Topic, ali Off Topic
Jos jedno pitanje: ovo u vezi mene. Kupio sam USB 2.0 ladicu za hard, i dodatni usb2.0 6-portni PCI kontroler za ladicu. u ladici je stari Maxtor 20GB 5400rpm, koji je sasvim u redu radio. sad sam probo nest snimit na ladicu ( filmove s kamere ) i snima dosta brzo, 3.3GB za 5min, ali je slika necitljiva. slika se gubi. jel ima neki alat kojim mogu provjerit ispravnost harda da odem reklamirat ladicu ako je stvar u njoj. Jel imo ko kakih iskustava s tim, sta bi jos moglo bit. Jos jednom se unaprijed zahvaljujem na odgovorima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Imaš na Maxtorovoj stranici utility za njihove hardove. Snimiš ga na disketu i pokreneš preko dosa. Ako nema bad sectora formatiraj. No probaj i staviti postavke u biosu na default - tko zna.
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() btw utility se zove powermax ako se ne varam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
pa probaj hard spojit bez ladice
![]() |
![]() |
#6 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Mislim da je problem u ladici. Ja sam imao sličan problem i stavio sam Windows XP SP1 USB 1.1 & 2.0 Update. Također probaj formatirati disk. Možeš saznati više o problemima s USB-om ( i windowsima) na USBMan
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Ajd hvala, nego, disk je formatiran preko 10-ak puta dosad. Imo sam sranje kad sam dizo mandrake, pami se nije htio obriisat, čak ni formatom, pa sam iso partition magic- secure erase. Jel moze bit da je to sjebalo hard. mislim da nebi moglo. on sam prepise preko podataka. ladica zajebava gdje god sam ju spojio. kod jednog lege sam probo snimit filmove preko usb1.1, a kod drugog ni kod sebe te iste filmove nemogu pokrenit. Moj kontroler je sa ali chipom, znaci ja skidam drivere za ali. Jel mi treba i onaj xp-ov update. Sta je tebi bilo. Meni se ili je sllika izmjesana, vecinom zelene kockice, ili mi uopce nece otvorit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
SP2 ima problema sa USB ladicama, pa pogledaj ako na Microsoftu ima koj patch za to
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Htio sam samo pitati jel se ti problemi odnose samo na usb ladice ili i na usb stickove? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
cmiiiiiiiiiiiiiiiiiii
|
Meni svi stickovi rade bez problema. BTW dao sam ladicu na servis. vidit cu sta ce tip reci. Mozda je stvarno stvar u XP-u ali sam prekasno vidio tvoj post. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Meni isto stick radi, a planirao sam kupiti ladicu pa me sad to brine hoće li raditi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|