|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
SATA2 na 754 matičnu - da ili ne?
Došlo je vrijeme da napravim neki backup filmova i ostalih datoteka na neki veći hard zanima me ako netko zna dali na ovu ploču: http://www.abit.com.tw/page/en/mothe...YPE=Socket+754 mogu priključiti sata ili sata 2 hard? Piše da podržava sata150 ali pošto većina dućana prodaje sata2 hard diskove dali bi taj radio na toj ploči iako ta ploča ne podržava sata2? Pa molim nekoga da mi to malo objasni... ![]() Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
SATA 2 (300 MB/s) diskovi rade na starim SATA kontrolerima (150 MB/s), radi i obratno. U takvim slucajevima brzina se prilagodi sporijem. Kod nekih kombinacija SATA kontrolera i SATA 2 diskova mozda ces morati stavit jumper na HDD-u da ga ogranici na SATA brzinu (150 MB/s). |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Teoretski su SATA i SATA II uvjek kompatibilni jedni s drugima, u preksi nekad zna bit problema ali ne vjerujem da ćeš ih ti imat, samo si provjeri u BIOSu dal su ti uopće upaljeni SATA portovi i u windowsima naravno moraju biti instalirani...
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Nisam se mogao prije javit ![]() Ekipo,hvala na pomoći i objašnjenju..sad mi je sve jasno ![]() Ak nema nitko ništa za dodat.može LOCK |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|