|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Banned
Datum registracije: Nov 2004
|
Overclocing pentium 2,66 GHz
Bok svima, htio bi ovaj svoj pentuim clocat..nisam nikad tako nesto radio pa ako ima netko tko ima iskustva da mi da nekoliko savjeta... taj program ili sto to vec je sam dobio sa maticnom i jel mogu pomocu njega clocat svoj procesor..recimo na 3,2 GHz.. vjerojatno mi treba bolji ventilator...koje su prednosti a koji nedostaci kad bi to napravio...i sto mi od opreme treba da mi procesor radi normalno ko na 2,66 GHz? Hvala unaprijed |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Da, ti bi odma na 3,2 Polako, probaj na 2,8 pa na 3 itd...Između testiraj, povečaj voltažu na procu ako bude potrebe i gledaj kako to ide sve. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 | |
|
Banned
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Vidim da tek ulaziš u overclockerse vode pa si pročitaj ovo i ono ispod o memoriji,mislim da če ti biti dosta jasnije poslije toga,i ja sam tako počeo "učiti" ![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...&threadid=6829 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Banned
|
Citiraj:
Aj mi daj ime nekog monitoring programa jer neam ideju di da ga trazim osim na google-u? Sto znaci "nakon 1h primea"? Imam 1 ventilator na procesoru, dobio sam ga zajedno s cpu-om, i 2 na kucistu... Maticna GIGABYTE - evo link Procesor Intel Pentium 4 2,66 GHz 533 MHz System Bus 512 kB L2 Advanced Transfer Cache Intel Designed Thermal Solution 478-pin package |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
E sada, pošto si sigurno pročitao sve o overclocku od kove i članak o tome na pce, skini prvo Motherboard monitor 5 ili Speedfan. Kada to skineš konfiguriraj šta se da i budeš vidio temperature proca, ambijenta hdd-a i sl. Prvo pogledaj idle temperaturu pa skini prime (pce downloads) i odi na torture test pa blend i tako cca 1h pa javi i tu temperature. I obavezno reci koje napajanje imaš! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni je P4 2.4 FSB533 isao na 3.06 (18x170). Procesor je bio u nekom bezveznom Everpower kucistu sa samo jednim ispusnim 80mm ventilatorom i stock coolerom. Bitna ti je i ploca jer je to postignuto na Abit IS7-E dok na nekoj Soltek ploci s VIA chipsetom (nije imala AGP/PCI lock) nije mogao vise od 2.54
|
|
|
#10 | |
|
Banned
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Vidim imamo ista kučišta... Svaka ti čast - podnosiš buku onog venta sa strane što upuhuje zrak. Ja sam to sa strane izrezao, tako da je ostala samo jedna rupa (puno manja buka i bolji upuh) a taj vent zamjenio sa ventom i Codegenovog 300W napajanja koji se vrti na možda 1000rpm. Naravno, ušarafljen je s vanjske strane! O razlici u buci da ne govorimo. Ovaj gore me isto živcirao, pa sam ga spojio serijski. Budem i to izrezao! ![]()
|
|
|
#13 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Procesor na gore opisane vrijednosti, a graficka je bila R9700 naclockana na 320/295 (memorija nije isla vise). S obzirom da je u kompu bila DDR400 memorija ona je bila "downclockana" jer je radila sinhrono s procesorom kao DDR340 (nemam veci omjer DDR:CPU od 1:1)
|
|
|
|
#14 |
|
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nebih htio biti djubre ali mislim da bi prvo trebao procitati sve o overklokingu sto ti je sticki pa tek onda ici pitati eekipu biti ce i tebi i nama lakse ... toliko od mene
|
|
|
#15 |
|
Banned
|
Ma procito sam...al nije mi puno toga jasno... jel znate nekog tko overcloca kompove za novce?-da mi dode doma, pogleda kaj imam, kaze sto treba promjenit (novo napajanje, bolje hladenje) i na kraju da mi cloca pcpu, memoriju i maticnu?-tako ce i meni biti jasnije, a ne da se ovako mucimo preko poruka... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Decec,profulal si "bit" OC-a......,bolje ti je da se prvo primis citanja starih clanaka o OC-u, pa da si nabavis bolje komponente , neophodne za doobar i "siguran" OC, a samim time, kad nesto naucis o tome, sta je dobro, lose, sigurno il frkovito, onda budes se i sam otisnul u OC vode...platit nekom da mi OC-a MOOJ KOMP.... ,a neee, nee bih fala.....pa za kaj se onda hebem i trosim pare, da mi neko drugi skida "junfic" sa proca, meme, grafe i ostalog... : nono : : nono : : nono : btw, poslusaj starog Zderonju i mani se corava posla, bar neko vrijeme....da nebi posle bilo...e deckiii,pisem ovo sa P1 od seke, moj je napravil vusssshhh i ne radi.... ps: mjenjaj napajanje, to ti je 1 "bozja " zapovijed.... dalje ti budu decki saptali ,ak bus dobar i procital sve stare threadove... ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Banned
|
Idem ja otpocetka...ipak hvala na objasnjenjima, bar sam se malo pomaknuo s nule... pozdrav! |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Prigorec po defaultu
|
eto! pametnom je dovoljno jenput ukazati...a ne kak tebi ...Plavi Mundiru...... btw,decec je valjda stel same rekljamu za sajt na finjaka spustiti..... : nono : : nono : |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Banned
|
Re: eto..
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Prigorec po defaultu
|
maneeee, neke su se prokurvale i presle u bolje ruke...a ja sam si za utjehu nabacil koju SATARU/sata Barica!/ i cesem daljse..... ove sa ncq il tak nekaj su kak strsljeni.......vrrrumm, vrrum i gotovo!mrtve-hladne(tihe i ne griju se).. a opet je.ezljive(vole bit ispunjene.. )uff, sad sam OT na pol Foruma....Hojza, naj me tuci..... :burn: |
|
|
|
|
|
#24 |
|
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Za nagradu treba platit izvlačitelja nagrade, a ne pisat o baricama ( :confused: ) i inim stvarima ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Prigorec po defaultu
|
Barica(:confused: )= Seagate Barracuda hdd(7200.7 120 gb/2mb cash) Satara=Seagate Barracuda SATA hdd (200/160 gb 8mb cash) za jadne neupucene otocane,besplatan prijevod da se ne osjete odbaceno i izolirano..inace interna spika Zderonjskog klana...vidi pod Svastara ,Zderonje.....da si osvjezis pamcenje.. btw,kaj bus dosel na Meetingarenje drugi petek-Zderonje slave 2000 post....AMD?Pooolicijaaa!!! oso covjek , gablat 100%.. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ima još nekih koji ne znaju što su barice? Izraz je vrlo popularan na ovom forumu. Baracuda - Bara (skraceno) - Barica (od milja, po mojoj budućoj punici). Tek toliko da naučite napokon. Ja sam morao naučiti što su to RAME (izraz glupih i neukih jadnika bez elementarnog znanja o kompovima - želudac mi se okreće od njega). Ipak je fraza "stavi mi internet u komp" najgora stvar koju sam čuo.
|
|
|
#27 | |
|
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
#28 |
|
Prigorec po defaultu
|
kaj si ti ono pital Rakcino, vezano za tvoje tantijeme......mislim da su prolongirane za 2009 godinu.....razlog.......ma netreba Big Brotheru razlog,neko je bil brezobrazan i zajedljiv.. pa bu dobil gledance umjesto gableca pri Babici.... btw, Rak... ovo se ne brise samo gablecom......mislim da bu potreban i desert!!! |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Prigorec po defaultu
|
judo.: nono : : nono : : nono : |
|