|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Auto audio player koji stream-a pjesme na radio frekvenciju
Kolega mi ga je opisao kao player koji se usteka u upaljac, na sebi ima usb port za memory stick i lcd, a pjesme "stream-a" na slobodnu radio frekvenciju koju ti odaberes na tom playeru. Da bi se slusala glazba potrebno je samo odabranu fm frekvenciju naci na radiju. Zanima me jel se ko susreo sa doticnim, da nabaci link i sl. Edit: sry nasao, bice da je ovo http://hr.mloovi.com/h/5b87c3cf210c5582c1f2e341b97fcf30 kina car audio lol
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Zove se FM MP3 transmiter. Npr. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=350.600.058 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znači, tu može ići bilo koji USB memory stick, ne mora nužno biti MP3 player? Prije koju godinu sam vidio isto to, ali je imao kao nekakav audio ulaz koji on streama preko FM-a... Dosta zgodna stvar za tvorničke autoradije koji nemaju ugrađen MP3 ili kad nadoplata za dotični format dođe k'o suho zlato...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Susretao sam se s tom stvarčicom i nemam baš neka super iskustva. Ako voziš neke duže ture dešava se sledeće: krećeš ispred kuće i nađeš neku frekvenciju koja je slobodna, sve super radi. Nakon 60-70 km na toj frekvenciji imas neku radio stanicu ili jako slab signal neke radio stanice i onda tražiš iduću, u tom trenutnku, slobodnu frekvenciju, pa onda za recimo 120 km opet ista stvar. Zna biti jako iritirajuće. Na jednom MS modelu (ne mogu se sjetiti tacno kojem) je baterija uzasno kratko trajala, mjenjanje je islo svakih 1-2 sata rada. Po meni dosta bolje rjesenje je ona "kaseta sa šnjurom za auto", kako je u narodu zovu. Jedino ako nisi uslovljen sa "obicnom" USB memorijom (koja nema player). Na nju stavis bilo sta sto ima banana izlaz (MP3/4 player, laptop, diskmen,...) i milina.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
I ja sam mislio kupit tak šta, ali sam čuo da kad se dost pojača čuje se šum, kao da slušaš radio stanicu, pa sam si kupio CD-RW, em je bolja kvaliteta zvuka, i glasnije je a i jeftinije je. Ukratko, samo za nezahtjevne, ali ako imaš dobar HU i zvučnike, onda to baš i nije nešt.
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovo što Milentije piše i ne stoji. Imam jedan takav oko pola godine i stalno mi je ne jednoj frekvi -107.9 MHz. Nema problema takve vrste. No, s druge strane da šumi - da. No, postoji caka. Zavisi od auta do auta, odnosno kvalitete instalacija, 12V utičnice u koju ide uređaj itd. Na mom skoro pa se i ne čuje šum, iako dosta ovi o kvaliteti mp3-ca na stiku, na nekim drugim markama ne možeš ne čuti šum. Naravno, to nije ultimativno audiofilsko riješenje za auto, no za modele bez tvorničog mp3 da može poslužiti i više nego ok - može itekako. domy-os - da, ide bilo kakakv usb stick ili sd kartica. I ne, nikakva baterija, kompletno napajanje ide preko auta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Nisam se dobro izrazio ovo za baterije. Pisao samo o daljincu, ali tek sada vidim da sam prilikom ispravke "štamparskih" grešaka obrisao dio rečenice i nisam ga kasnije vratio nazad. U daljinac idu male, pljosnate baterije kao za rucne satove. Moguce da je bilo do daljinca iako smo probali dva ista ta modela i na opbadva je bilo isto. Moram bas pogledati kod druga kada dodje iz Banja Luke. Jos uvijek koristi jedan takav, samo bez daljinca (inace i ne vidim neku svrhu daljinca osim ako ne vozi autobus). ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|