|
![]() |
#1 |
gejmer
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() Kao sto naslov kaze, molim da mi preporucite HDD sa slijedecim zahtjevima: 1. Pouzdan 2. Hladan 3. Tih 4. Brz 5. Namjena: OS (2 particije max, jedna OS + programi; druga za dokumente, mjuzu, filmze...) 6. Ne znam jesam li vec spomenuo, POUZDAN 7. "Gigabajtaza" nije bitna 8. Cijena nije bitna U globalu, disk koji je u opticaju cca godinu dana, za koji se zna da nema nikakve "boljke"... Vise mi je pun kufer kupovanja revolucionarnih diskova, da bi mjesec dana kasnije revolucionarno naganjao servisere... P.S. - necu se uopce upustati u pricu koju prolazim, jer bih mogao pisati romane... thx unaprijed... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
1. Nijedan disk nije pouzdan ![]() 2. Temperatura nije nesto sto bi se trebalo naci na 2. mjestu prioriteta, ali uglavnom svi diskovi danas nisu neke pecnice 3. E ovo je vec nesto sto bi trebalo bit na 1. mjestu ![]() 4. WD Black - mislim da mu najvise zadanih uvjeta ide u prilog
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
http://metadata.hr/products.php nesto odavde? hladni, tihi, brzi, pouzdani (barem dok lupas komp ![]() a od klasicnih bi ti preporucil neki wd (black ili blue, svejedno..."isti" diskovi s razlicitim AAM postavkama, razlicitom garancijom i minornim razlikama u cache-u) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gejmer
|
Ma ljestvica nije po prioritetima, samo stvari koje su mi pale na pamet, jer sam previse uzrujan da bi slagao prioritete... osim mozda onog kojeg sam 5 puta napisao: POUZDANOST ![]() A sto se tice tih SSD-ova... cak sam i o tome razmisljao, ali sad bi trebao ulaziti u "psihoanalizu" te "nove" tehnologije, pa sve mane i prednosti usporedjivat... kako rekoh... ne zelim revoluciju, zelim klasiku ![]() OK... WD kazes, al koji...? nisu sve serije jednako pouzdane/tihe/brze/hladne...? ali sve mi nekako mirise na onaj 640GB ![]() P.S. - opet napominjem da mi gigabajtaza nije bitna... imam 2TB u externim diskovima, tako ako mi preporucite disk od 5 GB (karikiram) koji je najblizi ovim zahtjevima, ja ga kupujem. JEr koliko sam danas skuzio, svi pucaju na kvantitetu i zanemaruju kvalitetu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ako ti je pozudanost najbitnija, uzmi 2 manja pa u RAID 1.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
upravo sam i ja htio spomenuti RAID 1 polje, mislim da nema pouzdanijeg riješenja, još ako se to može riješiti bez dodatnih kontrolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
gejmer
|
Razmisljao sam o RAID mirroring-u, ne znam jel ste na to mislili. Al za sada mi treba rjesenje bez RAID-a, a onda u jedno dogledno vrijeme nabavim drugi isti takav, pa sklopim RAID. Dakle ovo je trenutno disk koji ce izgleda u moje kuciste: http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6208 ma i mislio sam si tako nesto uzeti, al reko bolje da provjerim sa expertima ![]() Ako netko ima jos sto za na dodati, slobodno... ![]() P.S. - taj WD ima dvije ploce ako se ne varam? P.P.S. - negdje sam na forumu naisao da se oni malo griju... 49C ako me pamcenje sluzi... jel netko to moze potvrditi? Znam da to ovisi o kucistu, ali ako imaju tendeciju grijanja... hmmm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
moj je trenutno na 33 celzijusa (doduse, jedan vent je iza diska, tako da je u zracnom tunelu ) evo testicak mog diska dok je jos bil u gornjoj komori sa slabim protokom zraka ![]() http://72.52.144.107/%7Ew3dizajn/pce...tunet1mnsb.jpg EDIT BY MOD: Još jednom stavi ovoliku sliku u post i bit će obrisana... http://forum.pcekspert.com/faq.php Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.05.2009. u 19:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
gejmer
|
Jurim... pa samo da se svima zahvalim... kupio sam 640GB black... javim kasnije jos impresije... sad juuurim... thx jos jednom svima... pozz... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|