|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Visual basic 6 i Moduli ! - Pomoć
Zna li tko zašto mi ovo ne radi, imam jedan modul i formu : 'file - Module1 'znači ovo je ubačeno u modul imenom module1 'r1 je textbox za upis, a b1 je label u kojem se mora ispisat Sub Postavime(ByRef b1 As String) If r1 > "6" Then b1 = "0" If r1 = "6" Then b1 = "0" If r1 = "5" Then b1 = "1" If r1 = "4" Then b1 = "2" If r1 = "3" Then b1 = "3" If r1 = "2" Then b1 = "4" MsgBox "lol" End Sub ''A ovo je u formi gumb Command1 Private Sub Command1_Click() Call Postavime(b1) End Sub I kaj je najbolje msgbox mi očitava na klik, znači da dobro radi, samo neće mi izračunati ovo, kaj još moram da mi se ovo ispiše, niš se ne pojavljuje u labelu (b1). Zašto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Immutable object? Može li tko potvrdit? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hu...na basicu 6 nisam radio. Ali NET ima istu semu, pa se nadam da je ovo u pitanju... If r1 > "6" Then b1 = "0" Gdje ti se javi problem i sta kaze? Prva stvar je ta sto si stavio da je textbox = nesto...a trebas textbox.TEXT!!!!! (objekt ne mozes usporedjivati sa vrijedosti!!!!!!!) **ISTO I SA LABELOM znaci: If r1.text > "6" Then b1.text = "0" tvoj textbox r1 tj. njegovu vrijedost (i to ako dodas .text) usporedjujes matematickom konstrukcijom sa stringom a ne brojem-stavio si 6 u navodnike. BTW: koristi sluzbene nazive kontrola label=lbl TextBox=tb Button=btn .....vjeruj mi, dobro ti dodje kad nesto citas na netu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Prvo, kakav to argument predajes u funkciju? Ta varijabla b1 je potpuno besmislena i nepotrebna :P Evo rjesenje: 'module 'r1 je textbox, b1 je label, form se zove form1 Public Sub postaviMe() If Form1.r1.Text > "6" Then Form1.b1.Caption = "0" If Form1.r1.Text = "6" Then Form1.b1.Caption = "0" If Form1.r1.Text = "5" Then Form1.b1.Caption = "1" If Form1.r1.Text = "4" Then Form1.b1.Caption = "2" If Form1.r1.Text = "3" Then Form1.b1.Caption = "3" If Form1.r1.Text = "2" Then Form1.b1.Caption = "4" MsgBox "lol" End Sub 'form Private Sub Command1_Click() Call postaviMe End Sub P.S. Iako se VB ne buni na usporedjivanje stringova, to nije dobra praksa. Koristi radje numericke tipove, npr: If Val(Form1.r1.Text) = 5 Then Form1.b1.Caption = "1" |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
I ja sam se pitao sto proslijedjuje finkciji tim stringom ![]() I koja ti je ovo fora: If Form1.r1.Text > "6" Then Form1.b1.Caption = "0" If Form1.r1.Text = "6" Then Form1.b1.Caption = "0" imas znak >=, pa ga mozes upotrijebiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Sta mu ovo znaci??? "Ovako, imam jako dugi kod u formi, te mi piše da zauzima previše prostora pa ne radi" ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|