|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Monitor 20"
Evo nakon neugodnog iskustva sa Philipsom 200CW odlučio sam popušit 1000kn i kupit drugi LCD. I sad budući da mi je jedini problem sa Philipsom jedan zeleni piksel zanima me koji monitor ima 0 tolerancije na te mrtve piksele? Ili koji dućan? Zanima me monitor od 20". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Troll
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Znači links tolerira 0 bad piksela na sve monitore? A šta mislite o ovome: http://www.technomax.hr/Portals/11/D...va_finalno.pdf Technomaxovo produženo jamstvo. Valjda i ono pokriva te bad piksele. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Čuo sam negdje da se oni mogu pojavit i kod vibracija kod transporta. A osim toga može se pojavit i nakon 1 godinu korištenja. Tako da u obzir dolazi jedino monitor sa garancijom na nula bad piksela. Ako takvog nema onda neću ni mijenjati ovaj i riskirati da naletim neki sa 3 bad piksela. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Troll
|
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kolko sam ja skužio ja trebam bit sretan što imam samo jedan dead pixel. E pa ak je tako onda ćemo ostati na ovome što imamo. Ili ću kupit isključivo sa 0 tolerancijom na bad pixele pa kolko košta nek košta ili neću kupit ništa. Već samo dobio iz ve-mila odgovor da nemaju ništa sa 0 tolerancije na bad pixele. Tak da sumnjam da ću šta naći. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Jesi probao "oživiti" taj piksel? Ima par metoda, ako se dobro sjećam. Od "brute force", tipa opali čvrgu (laganu) monitoru preko krpe, do malo manje radikalnih softverskih rješenja. Neka se netko s više iskustva javi (ili možeš potražiti sam na forumu). Moguće je da navedeno radi samo sa "stuck" pikselima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Kolko sam skužio ovo kod mog monitora i je stuck piksel. Zeleni je i to bi bio valjda subpiksel i kolko sam ja skužio spada u stuck. Probao sam na sve načine sa UDPixelom, JScreen Fix-om i naravno i sa pritiskanjem na njega. Jedino kaj sam uspio postić je da kad stisnem na pravo mjesto on nestane i kad pustim vrati se nazad. Tak da to ne radi. Sad bi volio naći način da spalim još par piksela pa da prisilim prodavača da mi da novi monitor. Kakve sam ja sreće sa 3 mrtva sub piksela. Crveni, zeleni i plavi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Evo dobio sam odgovore od par trgovina sa inf opremom i samo jedna ima u ponudi i to samo jedan Asusov monitor sa takvom garancijom a on košta 2500kn+pdv. Tako da smo mi kupci očito ovce za šišanje i gotovo je nemoguće kupiti takav monitor. Tako da mi ostaje techno max, sa njihovom garancijom NO RISK, s tim da još nije sigurno da obuhvaća takve slučajeve, ili ostajanje na ovom monitoru. Ova druga opcija mi se trenutno čini realnija. Na žalost! I ljudi dobro pazite šta kupujete, prije kupnje svakako isprobajte. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
konkretno ako tražiš 20'' onda je to ovo http://autronic.hr/cms/Detaljno.aspx...Kategorija=202
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
Pa ajde to bi još i prošlo. Piše i meni u garanciji da se ne tolerira ni jedan dead pixel. Samo što mene muči što je ovo subpixel. Čovjek bi očekivao da je to nešto manje od piksela ali sam se ja uvjerio da i nije baš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Evo ja našo rješenje problema. Tj. nije rješenje ali je kupnja bez rizika. Bio sam danas u Techno plusu. To je ko neka podružnica Techno Maxa. I oni imaju neko No Risk jamstvo koje obuhvaća sve kvarove koji nisu pod tvorničkom garancijom. Doplaćuje se nekih 200kn za 3 godine. Tako da ću kupiti monitor od njih. Inače danas sam ih gledao i bio je jedan 220CW znači isti ko moj i gore na sredini jedan zeleni piksel. tako da sam prodavaču mogo na primjeru pokazati šta me zanima i on je reko da to ide u to no risk jamstvo. Tako da Philips je stvarno loš. A sad vas molim da mi date prijedlog za monitor. Bit će samsung samo je pitanje koji model. Izbor se suzio na: http://www.samsung-hr.com/default.as...tic leId=3017 i na http://www.samsung-hr.com/default.as...tic leId=2154 Onaj prvi je moj favorit osim ako me ne uvjerite da se ne isplati dati 200kn više u odnosu na ovaj drugi. Također može i neka druga preporuka jedino što mora biti u ponudi techno maxa. Zadnje izmijenjeno od: danijel111. 01.05.2009. u 10:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Kad se već raspravlja od 20'' dijagonali, ako netko slučajno zna nešto više o SAMSUNG monitorima koje su dobili u Vemilu - serija Lavender - model P2050N pa da stavi neki koristan info. Hvala.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|