Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.04.2009., 21:19   #1
kaiwan
Guest

Zanima me kako utječe trešnja na disk laptopa

Bok!

Zanima me kako utječe trešnja na disk laptopa?

Razmišljam kupiti Notebook, koji bi stalno nosakao sa sobom u torbi, autobusu, tramvaju, autu...

Problem što velika većina koje se prodaje kod nas dolazi sa HDD, a ne znam dal mi je to OK uzeti, radi stalnog nošenja i trešnje. Samo sam jedan našao sa SSD koji mi odgovara: Acer Aspire One A110-BB.
  Reply With Quote
Staro 11.04.2009., 21:30   #2
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
hard disk glava je "parkirana" na sigurno kada disk ne radi pa do oštećenja teško može doći.
inače su 2.5' diskovi manje osjetljivi na udarce od stolnih 3.5'.

nema potrebe da te ta trešnja prilikom nosakanja zabrinjava.
mymoon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.04.2009., 21:49   #3
kaiwan
Guest

Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
hard disk glava je "parkirana" na sigurno kada disk ne radi pa do oštećenja teško može doći.
inače su 2.5' diskovi manje osjetljivi na udarce od stolnih 3.5'.

nema potrebe da te ta trešnja prilikom nosakanja zabrinjava.
dobra vijest.

Hvala!
  Reply With Quote
Staro 11.04.2009., 22:24   #4
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor kaiwan Pregled postova
dobra vijest.

Hvala!
meni je laptop pao sa kreveta na pod upaljen pa mu ništa nije bilo. iako ovo je više sreća nego neko pravilo, ali disk je i to preživio.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 11.04.2009., 22:30   #5
kaiwan
Guest

Citiraj:
Autor sasuke_the_king Pregled postova
meni je laptop pao sa kreveta na pod upaljen pa mu ništa nije bilo. iako ovo je više sreća nego neko pravilo, ali disk je i to preživio.
To je sreća da. Međutim ovo što je mene brinulo je neka vrsta stalnih vibracija. Nisam imao iskustva s time pa sam pitao.
  Reply With Quote
Staro 12.04.2009., 00:05   #6
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor kaiwan Pregled postova
To je sreća da. Međutim ovo što je mene brinulo je neka vrsta stalnih vibracija. Nisam imao iskustva s time pa sam pitao.
Moj HP je prosao 5 god. vibracija na trajektu starom 30 god. Riknuo je disk nakon sto sam se iskrcao na kopno i prestao navigat.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 12.04.2009., 01:56   #7
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Pa vjerojatno mu smeta ( mislim na upaljen lap ) no opet mislim da nije to tako baš osetljivo. Ja evo imam 7mj MSI VR201 i 2 puta mjesečno idem vlakom a 2 puta autobusom.
U vlaku ok, ne trese toliko osim jednog naglog kočenja u stanici pa sam lovio lap po kupeu, strmopizdio se na sjedalo kontra onog gdje sam ja sjedio jer sam lap parkirao na nosač za čaše itd.. Dok se smjelo pušit u vlaku onda sam išao prvim razredom a tamo staviš lap na stolić i nemaš beda, nijednom se lap nije zablesao ili nešto slično tijekom puta.

U autobusu je isto sve ok dok ide autoputom, kad poslje Broda siđe na cestu prema Đakovu onda ga baš i ne koristim jer ga stalno moram držat na krilu zbog rupa na cesti, pa kud se sve trese, teško je čitat bilo šta... inače sjednem u sredinu autobusa gdje ima ono sjedalo sa malim šankom pa ga tamo držim.

E onda svakodnevo tegljenje do posla, pa ako idem na teren ide i on a vozimo se bogami sa svim i svačim i po svakakvim cestama. Džipom, kamionom, mini busom, po prtenjacima itd...

Valjda bi vidio da nešto ne štima, za sad radi normalno. Više me muči sva ta prašina što se nakupi na putovanjima i terenima nego da me brine transport samog lapa.
stuc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno