Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.04.2009., 07:42   #1
LostX
Premium

LostX's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Preporuka za manji fotić do 1000 kuna

Nešto malo i tanko da stane u đep cca 2.5" ekran. bar 3x opticki zoom.

Ima nešta a da je koliko toliko kvalitetn...
LostX je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 10:02   #2
Keyser Söze
Rent-a-maniac
Moj komp

Keyser Söze's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
ČUO sam dobre stvari o panasonicu dmc ls80e
Oglas

Oglas
Staro 07.04.2009., 10:10   #3
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ima ga stara... mali je vrag živi za te pare, baš jučer se čudio slikama kak su fino ispale.

kupiš 4x2x00mah baterije, punjač i torbicu + 650-700kn za fotić sa 2gb karticom i eto te na 800kn sa full opremom.

stabilizacija slike jako dobro odrađuje posao i jedini je fotić u toj low-end klasi koji je ima.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 22:16   #4
LostX
Premium

LostX's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
na kraju uzeo kodak easyshare m1033, jer sam kupovao u konzumu (bon uskrs )

dolazi sa punjivom baterijom i ogromnim ekranom 7,6cm... 10mpx 3x opticki ,hd video... slike odlične dobar izbornik u fotiću, guta SD kartice, kompaktan. 799kn. bio je još i sony w120 mislim ali je bio 1000kn 7mpx 4x optical, mrvicu kraći, ali deblji, manji ekran...ali "aluminij kučište". Da je bila ista cijena uzeo bi vjerojatno sony. ili bi se malo dvoumio radi ekrana. Ali ipak je kodak potvrdio da zna napraviti još uvjek dobar fotić
LostX je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 12:37   #5
freddie
Premium

freddie's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
ma sve ti je to isto više manje za te pare
freddie je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 13:12   #6
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

osim stabilizacije koju sam našao jedino na panasonicu za te pare, a ruku na srce, profilu ljudi koji kupuje te sub-100€ aparate jako dobro dođe stabilizacija slike (da ne kažem koliko se to odražava na video klipove).
Staro 08.04.2009., 14:55   #7
Mortal
Rambus 3xtr1m
Moj komp

Mortal's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Znaš da mi se mnogo ljudi klelo na benq, da imaju odličnu sliku a cijena nikakva.

Ali ja bi radije kupio možda polovni sony h10, ili canon g6 ili prirdodao za g7

Ryzen 7 2700X
Sonic Tower rev.1 (polirani) + 12cm Chieftec
2x 8gb Crucial
B450 Aurus Elite
Segate 500GB Server edition
Silwerstone Strider 560W +12@11.97-11.94V
GTX 1060
Samsung p2770, Hanns G 22' landscape
Samsung pleomax& Microsoft Sidewinder
Kensington Duo Wawe Pad

1. 2xP3 933, Intel OR840 Server, PCI MX440, 4x128Mb Rambus, 80gb segate, SmartBox 400W
2. P4 2.0 wille, Intel i850, 4x128 Rambus, GF2 GTS PRO, 80gb segate, MS 480w
3. P4 1.6 willie@2.0 - Abit th7 II, 4x128Mb Rambus@ 1078mhz, 9000pro, 80gb segate, silwerstone 400w
3 x Prestigio 710, 3 x Microsoft Optical desktop v2.0

i5 530
640gb
1x4gb, 1x2gb ddr3
GT330M
16' wide - white body
Harman Kardon
MX revolution
Online with nokia E70

Battery grip
Beercan: 35-70, 28-85, 35-105, 70-210
Minolta: 28-80, 35-70, 28-100, 35-80, 28-105xi, 75-300
Sigma: 35-70, 28-135, 18-200, 70-300
Sony: 18-70, 55-200
m42: Zenit 135mm, Crestar 135mm, Helios 44m

Mortal je online   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 23:20   #8
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Evo i ja sam danas upiknul isto kodaka u konjzumu sestrični, jer mislim da za te pare ne postoji bolje!
....možda mi je kaj promaknulo al kolko sam gledal i tražil nadam se da nije.

Nisam ga ništa previše isprobaval jer nisam imal vremena al ovak od oka prvi dojam...

Video u hd kvaliteti je jako dobar, fotke na automatic postavkama isto jako dobro izgledaju (isprobaval sam slikati prema suncu na otvorenom i zatvorenom prostoru i slike ispadaju jako dobro) samo mu je mana što je bljesklica mala, pa je slikanje nekog zatamnjenog prostora udaljenog oko 2 - 3m dost nezahvalno (vitrine, police sa ukrasima i sl. sam slikal.)

Puni se ili preko usb porta ili direktno preko adaptera na el. mrežu.
U paketu se ne nalazi ništa spektakularno osim kabela koji je univerzalni - dakle koristi se i za prijenos slika i za punjenje.
Adapter za struju ima isto usb priključak, pa se na njega spaja kad se puni preko el mreže.
Vezica za ruku, adapter za 120V (možete sa njime i u ES A DE i tam krasti struju), njegova punjiva baterija, uputstva za korištenje na svim jezicima osim HR, cd sa programom i diverima, i na kraju neki prozirni komad plastike koji izgleda kao gornji dio docking stationa, ali fali mu donji dio.
To sam tek skužil kad smo došli doma!!!

Evo, našel sam na netu kaj ta plastika znači
Custom camera insert for optional KODAK EASYSHARE Camera and Printer Docks

Mislil sam prvo uzeti u hg shrotu onog olympusa za 700kn al kad ga primim u ruke čini mi se da se bude raspal!
Tražil sam neke do max 700kn, al za te pare ne postoji ništa slično i po izgledu i po spec.
I nije mi žao.

Zadnje izmijenjeno od: Mephsto. 08.04.2009. u 23:53.
Mephsto je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 02:41   #9
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Znaci taj kodak se namece kao najispativija kupnja za te pare..Meni bi isto trebao tako neki fotic, so manji i robusnij, a da su fotografije koliko toliko ok i da ima punjivu bateriju.
Mephsto, daj reci kako se cini onako u rukama? cvrstoca/robusnost?
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 13:39   #10
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Zaista je čvrst i imaš kaj držati u rukama i kad ga primiš nemaš osjećaj da se bude raspal, gumbi su fini i precizni, tako da se odmah skuži da nije sklopljen u nekom kineskom podrumu ili radioni na crno.

S tim da su mi u skoro svakoj trgovini prvo nudili fotiće sa standardnom baterijom, jer nemaš brige ak ti se isprazne baterije, kupiš druge i bla....

Ovaj ima prednos da ak ti se i isprazni a negdje si na putu... ima već auto usb punjača za par kuna na koji se prišteka i napuni.

Otiđeš u neki konzum, zamoliš na info pultu da ti ga pokažu i onda budeš znal dal ti bude dobar ili ne.
Ovo ti je link na spec. aparata.
http://www.kodak.com/eknec/PageQueri...q-locale=en_US

Ako imaš viška para u bosizu u dubravi ispod pitarela imaju na akciji olympus SW model.... cijeli metalni, 7,1 mpx slika otporan na padove sa visine do 2m, u vodu može do 10 m, i izdrži do 100kg tereta na sebi, za 1500kn.
Fotke su mu zaista dobre a kvaliteta izrade vrhunska!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.04.2009., 14:18   #11
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

nevezano za cijelu priču, ali kako može biti isplativija tipska baterija u odnosu na standardnu aa?

za 1500kn si u totalno drugom cjenovnom razredu i sumnjam da nema (slikovno) boljih kupovina od weather-proof olympusa.
Staro 09.04.2009., 16:04   #12
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Sysa, ja sam ima par tih AA baterija sa punjacima, i s tim nikad nisam bio sretan..Uvijek se to nekako prebrzo isprazni..
Staro 09.04.2009., 21:07   #13
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

prva stvar je da nabaviš duplo više (nego potrebno) najjačih akumulatora dobavljivih (2700mah ako se ne varam trenutno) i imaš sa sobom rezervni set. druga stvar je da tipske baterije ne traju ništa duže od para 2700 punjivih, naprotiv. ona stvar sa kupovinom baterija na kiosku radi, provjereno

evo kolega recimo ima panasonica sa tipskom baterijom kao i ja, pa je naručio preko ebaya dodatnu tipsku bateriju jer isto tako ostane bez baterije usred ničega. jesam spomenuo da su 4 x agfa 2700mah u hgspotu nekih 60kn?

tko ne puni redovito i nema dovoljnu zalihu baterija uz sebe, nema mu pomoći
Staro 09.04.2009., 21:36   #14
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Ja sam uvijek za AA baterije, trenutno koristim Duracell 4x 2650mAh koje su stvarno odlicne, sa jednim setom napunim karticu bez problema. Kad pocnu gubiti kapacitet bacis ih u smece i kupis druge.

Prvo sam imao stari HP R507 ako se ne varam, naravno sa punjivom baterijom, i sve bilo super dok ona nije izgubila kapacitet toliko da mozes napraviti 10-tak slika, a nova kosta vise nego sto fotic vrijedi.

I da ne pricam da za prvu ruku ako vam se komplet 4xAA baterija isprazni na svakom kiosku mozete kupiti alkalne duracellke ili nesto slicno.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 21:49   #15
NJUNJO_HR
Premium
Moj komp

NJUNJO_HR's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
prva stvar je da nabaviš duplo više (nego potrebno) najjačih akumulatora dobavljivih (2700mah ako se ne varam trenutno) i imaš sa sobom rezervni set. druga stvar je da tipske baterije ne traju ništa duže od para 2700 punjivih, naprotiv. ona stvar sa kupovinom baterija na kiosku radi, provjereno

evo kolega recimo ima panasonica sa tipskom baterijom kao i ja, pa je naručio preko ebaya dodatnu tipsku bateriju jer isto tako ostane bez baterije usred ničega. jesam spomenuo da su 4 x agfa 2700mah u hgspotu nekih 60kn?

tko ne puni redovito i nema dovoljnu zalihu baterija uz sebe, nema mu pomoći
moram se složiti sa syssom. Fotić obavezno mora ići na AA baterije,
sve ostalo je samo izbijanje novaca iz našeg džepa.

Još jedna napomena, u Hgspotu imaju te 4 Agfa 2700mAh sa
Agfa punječem koji ih napuni kroz 2,5 sata. Dok sam ja kupoval
cijeli set je bio oko 150 kn. Uz to još sam si uzel dva seta baterija.
Sve funkcionira besprijekorno već preko godinu dana tak da možete
slobodno to kupiti.

LCD 19'' Philips 190P6 | Coolermaster Stacker ATX/BTX (STC-T01) Black | Corsair HX520

ASRock P55 Extreme | Intel i5 760 | G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO 2x2GB | XFX 7950 GT 512MB DDR3

Benq DW1670 & Plextor PX-755A | WD Black 1TB (WD1002FAEX), WD Green 2TB (WD20EARS)

Creative SB Audigy Player SB0090 | TP-Link TL-WN651G

Microsoft Wireless Optical Desktop for Bluetooth (Miš i Tipkovnica) | Razer Copperhead (Green) | Genious KB-16e Black

___ <<< Enchantress >>> ___

Parts of watercooling:
Laing DDC-1 water pump
3x Magicool Extreme radiators
EK-Supreme-Acetal for CPU
EK-NF4 rev1.1 for chipset
EK-FC79 for GPU
EK-Multioption reservoir 400 + EK-Multioption RES Bottom Rev.2
& green tubes.

Loop:
rezervoar / pumpa / GPU / rad1 / NB / rad2 / CPU / rad3 / rezervoar

Par slikica iz galerije

H2O galerija

___ <<< ex Morgoth >>> ___

Parts of ex aircooling:
Celeron 420 | ASRock 4CoreDual-SATA2 | XFX 7900 GS 600M
Thermalright Ultra-120 Extreme for CPU lapped
Thermalright HR-05 IFX for chipset lapped
Thermalright HR-03 PLUS for GPU

Par slikica iz galerije

Lapping galerija
NJUNJO_HR je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2009., 22:42   #16
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Crash009 Pregled postova
Kad pocnu gubiti kapacitet bacis ih u smece i kupis druge.
ne nužno... nedavno sam u lidlu kupio onaj poveliki punjač za baterije i izbezumio sam se koje je to čudo tehnike.

prvo čim staviš bateriju odmah kaže u kojem su stanju preko led indikatora, drugo svaki put prije punjenja je očisti do kraja tj. radi refresh baterije jedno 10 minuta i onda ide prvi val punjenja neke sile od struje isto neki kraći period i onda normala punjenje i na kraju dok ih ne izvadiš iz punjača drži neku laganu struju punjenja (tu i tamo koji impuls).

čudo majkemi za 150kn ili kolko već.

rezultat svega da sam osposobio jedno 5-6 godina stare trustove 2100mah baterije na oko 50-60% kapaciteta, naravno da su bile mrtve do neki dan i nije im bilo spasa sa orginalnim punjačem.

ko nije kupio nek žali i tuguje
Staro 09.04.2009., 22:50   #17
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Morat cu ti poslikati moj punjach.

Puni sve vrste baterija koje mozes zamisliti+analogni indikator stanja baterije.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 10.04.2009., 00:22   #18
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

E sad ste me smutili da ni sam vise ne znam sta da uzmeme.. Naravno ja sam za to da su baterije AA, tako da se mogu neograniceno mjenajti, ali imao sam neki Olympus C310 i dao ga sestri ona kupila Sanyo punjac i 4 baterije od 2500 mAh, i pitam ju koliko baterije drze, kaze ona da dok dva puta napuni karticu od 16 mb, znaci 50 fotografija..Ono koma..

sad stvarno ne znam..dajte onda predloziste neki fotic sa zamjenskim AA baterijama, ali da je sto jeftiniji, i daj cvrst i robustan..
Staro 10.04.2009., 02:49   #19
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Evo da ne ispadne tako, ja s obzirom na svoje iskustvo mislim da su bolje orginal baterije koje su već dostupne po nižim cijenama i vrlo kompaktne.
Jer se mogu nabaviti po povoljnoj cijeni, ne trebaš dodatni punjač i zaista dugo traju.
Ak ti 200 i više fotki nije dovoljno onda si definitivno fulal aparat.

Al sam samo predložil SW model kao neku skuplju alternativu pošto je na akciji.
A fotić se ne kupuje svaki dan.
Da nemam love malo bi još čuvao i kupio si nešto bolje.
Al da mi je svejedno onda bi ostao na definitivno na tom kodaku koji mi se dopal i po kvaliteti izrade i po kvaliteti fotografija.

Zadnje izmijenjeno od: Mephsto. 10.04.2009. u 07:18.
Staro 10.04.2009., 03:17   #20
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Cemu takav to, Sysa je samo iznio svoje misljenej na normalan nacin, a ti ga sad tu bezveze napadas.. Gledam taj Olympus Sw, sve je to ok, ali to meni ne traba, a i previse mi je to para.. Treba mi nesto sto manje i cvrsce, ali opet sa solidnom slikom i ok baterijom..
Staro 10.04.2009., 08:06   #21
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Imam Canona A720IS i nabavio sam 4 Sanyo eneloop baterije od 2000mAh (blister od 4kom. u hg-u). Baterije se pune užasno dugo sa mojim no-name punjačem, ali isto toliko i traju. Natukao sam nekih 300 fotki (imam 4Gb SDHC karticu u njemu) s jednim punjenjem na 5Mpix rezoluciji i sa dosta flasha. Prezadovoljan i baterijama i fotkama.
Staro 10.04.2009., 09:23   #22
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Mephsto Pregled postova
Evo da ne ispadne tako, ja s obzirom na svoje iskustvo mislim da su bolje orginal baterije koje su već dostupne po nižim cijenama i vrlo kompaktne.
niže nego 4 x 2700mah, što znači da bi (ako uzmeš u obzir fotić koji guta 2 baterije) analogija bila pronaći tipsku bateriju za 30kn, što je naravno nemoguće, snage 2700mah, što je isto tako nemoguće.

još jedna stvar je dostupnost dotičnih baterija nakon određenog vremena, pošto će se kapacitet gubiti sa vremenom kupio ti agfa aa za 20kn ili xyz tipsku za 2000kn.

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Naravno ja sam za to da su baterije AA, tako da se mogu neograniceno mjenajti, ali imao sam neki Olympus C310 i dao ga sestri ona kupila Sanyo punjac i 4 baterije od 2500 mAh, i pitam ju koliko baterije drze, kaze ona da dok dva puta napuni karticu od 16 mb, znaci 50 fotografija..Ono koma..
vjerovatno su te baterije malo stajale duže na polici (isto iskustvo sa prije spomenutim jeftinim agfa u hgu)... nije to prava snaga 2500mah - 100%

naravno možda je i do fotića nešto.
Staro 10.04.2009., 15:24   #23
Mephsto
Premium
Moj komp

Mephsto's Avatar

Razglabamo o stvarima koje su malo blesave, jer zašto kupovati punjač i baterije koje se pune, kad nam to u 99% ne čini razliku od tipske i standardne baterije... osim što imaš više nepotrebnih elemenata.
Neznam dal ideš bilo kam od kuće na više od 3 dana u divljinu gdje nema struje i fotkaš ko kinez 200 slika na sat!
Mislim da ne.
Bil sam na plitvicama poslikal 250 slikica, doslovce sve kaj sam videl i nije baterija se nije ispraznila!
S time da sam i gledal u busu kaj sam slikal!

A da se vratimo na temu... fotić se puni preko usb adaptera tako da si uzmeš samo auto punjač sa usb konektorom (oko 50kn) i opet možeš sa autom, busom, bagerom i sl na put i nema straha da se isprazni.

A ak si takva osoba da ideš nekam bez fotića da nisi napunil baterije prije, onda ti ne pomažu niti tipske niti 10 pari AA AAA....jer budeš moral opet potrošiti novce za baterije ili nebudeš slikal.
Ja uglavnom vidim prednost u tim baterijama pošto me nikad nisu iznevjerile i nema dodatnih komplikacija.

Al svako svog konja hvali.
Staro 10.04.2009., 20:13   #24
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
ja sam uvjek za fiksne baterije kaj idu sa fotićem, em je jeftinije jer nema dodatnih troškova na kiosku, em sve nekak djeluje komotnije a i netreba zaboravit da punjive aa baterije znaju i procurit u kućištu, a to je sve samo ne ugodno iskustvo. Koliko znam većina skupih i boljih fotića dolazi sa vlastitom baterijom ne bez razloga (ajd za ovo nisam siguran , nek me neko ispravi ak griješim)
Ak je nekom malo jedna fiksna baterija nek ima još jednu punu u rezervi i stvar riješena. Obe će najvjerovatnije nadživjet i sam fotić tako da o roku trajanja nebi trebalo biti diskusije
Naravno mnogi razmišljaju drugačije i to uvažavam ali ovo su moji razlozi i moje mišljenje
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2009., 01:19   #25
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Da, nisam bas kinez koji napravi 200 fotografija/sat, pa mislim da bi mi tipska baterijs bila ok..
Staro 14.04.2009., 03:47   #26
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Jos jedno pitanje za vlasnike doticnog Kodaka?

Koliko sa jednim punjenjem se moze uslikati fotografija uz prosjecno koristenje blica?
Jel postoji negdje jeftiniji odd 800 kn u Konzumu?
Koje se sve boje kućišta mogu dobiti u Konzumu?
Staro 14.04.2009., 05:17   #27
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Keyser Söze Pregled postova
ČUO sam dobre stvari o panasonicu dmc ls80e
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ima ga stara... mali je vrag živi za te pare, baš jučer se čudio slikama kak su fino ispale. stabilizacija slike jako dobro odrađuje posao i jedini je fotić u toj low-end klasi koji je ima.
Trebao bi mi neki fotić ovog cijenovnog ranga (znači još i niže od 100 Eura) pošto je moju staru ragu Sonya DSC-P72 "frend" popalio još prije 2 godine.

Vidim da je ovaj Lumix LS80E u Protisu sa 2 GB karticom cca. 630 kuna. Stabilizator slike bi bio jako koristan vjerujem.

Samo potvrdu trebam , za škljocanje na seoskim feštama/krstitkama/svadbama i meni za pokoji shot hardvera kojeg prodajem na tržnici bit će i više nego dovoljan, jelte ?
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2009., 10:00   #28
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

bez greške ga zemi... ja isto često ga koristim kad ne nosam fz8 naokolo. inače stara je počela pohađati tečajeve digitalne fotografije i stvarno ljudi tamo imaju od starih idiotki do eos-a i svi redom pohvalili slike koje daje, još kad im stara cijenu pukla...

dobar je mali stvarno.
Staro 19.04.2009., 22:59   #29
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
ovaj kodak mi se čini fenomenalnim u ultra kompakt klasi za tu cijenu (800kn). Ima li netko nešto slično na umu, što tanje i manje..
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2009., 17:08   #30
santos
Premium
Moj komp

santos's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
olympus fe 20 za 800tinjak kuna....
santos je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas