|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
BIOS ne prepoznaje HDD
Pozdrav, ja pametan sređujem komp od frenda i ispadam glup. Komp je bio pun svega i isao sam to ocistiti u safe mod. Prvi problem nastaje jer komp ne zeli u safe mod, nego se ponovo boota kad kliknem da se pokrene u safe modu. Trazio sam drugo rjesenje i pomocu msconfiga mu naredio da se iduci put boota u safe modu. I sada je gadno. I dalje nece u safe mod nego se ponovo boota. Najgore je kaj se nece ni startat normalno jer je podesen da ide u safe mod i odmah nakon one windows slike on se ponovo boota i tako u krug. Rekoh dobro, idem formatirat disk i puknut nove windowse. Namjestum u biosu da se boota sa CDa krene windows setup i onda paf: Setup did not find any hard dik drives installed in your computer! Sta sad? Odem na asusov support i skinem RAID drivere i napravim disketu. Pri sljedecem setupu stiscem f6 da instaliram, ubacim diketu i on kaze kako windowsi imaju novije i bolje drivere ali mogu ja i te. Kada izaberem ove od windowsa opet bude isto kao i prije, a kada uzmem ove sa dikete na kraju instalacije plavi ekran smrti.... Probao sam vec sve i svasta! Cak sam taj HDD dodao na svoju konfu. Pocistio ga sa svime i pokusao u msconfigu promijeniti BOOT.INI ali bilo je kao sve u redu ali on se i dalje vrti u krug... Zasto BIOS ne vidi HDD? Na pocetku mi izbaci: Primary master: WD...... Odmah poslije toga isto ovo sto je i u BIOSU: Primary IDE Master: Sata device not found Primary IDE Slave: Sata device not found Secondary IDE Master: Sata device not found Secondary IDE Slave: CDRW.... OnChip SATA controler: Enabled Radi se o ploci: ASUS P4S800D-E BIOS: American Megatrends Inc. V02.54 HDD: WD (ubi me sad ali mislim i da je nebitno koji...) Evo, stvarno vise nemam ideja. ako netko moze pomoci svaka mu dala.... Unaprijed hvala!
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
A prebacit da disk radi u IDE mode je li to "igra"? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Ne igra kad se radi o (pra)staroj MoBo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Kako su onda prije windowsi instalirani na taj HDD? Napominjem, BIOS ne prepoznaje HDD ali dok nije nastiman da se dize u safemodu dizao se normalno...
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
a mozda je hdd umro ?
![]() |
#7 |
Registered User
|
Nije umro, radio je kak spada prije nego sam mu naredio da se boota u safe modu. A s druge strane, spojio sam ga na svoj komp i on ga uredno prepoznaje kao F drive i svi podaci su gore...
![]() |
#9 |
Registered User
|
Jedno od rijesenja.... Nego, mogu li ja spojiti njegov HDD na svoj komp, napraviti format tog diska iz windowsa (sto preporucate za formatiranje, je li dovoljan desni klik i format?) i direktno iz njih instalirati nove windowse iskljucivo na taj famozni F disk ili se windowsi po defaultu instaliraju na C? Da ne bi jos nesto sebi zeznuo....
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Pa kad je sve tako i tako raskopano, onda lijepo svoj disk odštekaš, samo njegov ostavi, i pobrisi sve particije. Ako ti trebaju podaci s tog diska prebaci kod sebe pa poslije kad instaliras win vratis, napravi nove particije, i lijepo novi install, kad je win gotov, prebaci kod njega i onda instaliraj drivere i sve drugo potrebno.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Evo update... Stavio njegov disk u svoj komp. Izbrisao particije, kreirao novu, nju formatirao i stavio friske windowse, reset, blabla, reset.... i reko idem ga stavit u njegovo kuciste, Disk opet nije prepoznat u biosu ali ide normalno sa bootanjem, crni ekran sa windows textom i ona crta dolje kaj ide. I taman kad se treba dic do kraja - reset! Probam u safe mod i on se zaustavi opet na istom djelu, nakon filea mup.sys i resetira se. Mislim da sam sad stvarno probao sve ili imate jos neku ideju? Hvala
![]() |
#13 |
Registered User
|
Da, probao sam mjenjat i kablove i utore i nula bodova...mislim prije je radilo sa istim kablom i utorom....
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
"mup.sys" kažeš ? Makni (ištekaj) sve nepotrebno, sa USB - ova pogotovo, stavi PS/2 keyboard i mouse a ne USB verzije istih. Ako ovo neda rezultata googlaj mup.sys error. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|