|
![]() |
#1 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
WD My Book i standby
Molio bih vlasnika nekog od ovih diskova sa opcijom Auto turn on/off with your computer da proba staviti svoj kompjuter u standby (najbolje S3). Pitanje bi bilo dali ova auto turn on/off funkcija radi i sa standbyem ili samo kada se cijeli komp gasi? Naime, ova informacija bi bila korisna jer mi je kupnja My Book Mirror edition diskova od 2 TB opcija za proširenje HTPC storagea a nikakva korist od toga ako se diskovi ne ugase nakon što mi HTPC ode u standby. Također, negdje sam pročitao da ta linija diskova zna sama otići u standby nakon 10 minuta neaktivnosti. Dali je to istina i dali u tom trenutku oni nestanu iz Device Managera pa je potrebno nešto posebno stisnuti ili je dovoljno ponovo pristupiti disku kako bi se ovaj upalio? Tnx. ![]()
![]() |
#2 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
ja ti imam ovaj essential od terbajta...on ti radi kojih par minuta i onda se sam ugasi makar ti radio u windowsima...naravno kad pokrenes my computer onda se opet pocne bootati tj. opet se zavrti tako da sto se tice standby-ja i ostaloga taj auto on/off ti ima timer od par minuta--->ako ga nekoristis on ode u standby i ne vrti se jesi to trazio? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
the letter
|
Djelomično. Bili još htio probati ugasiti komp i vidjeti kako se disk ponaša pa nakon toga staviti komp u standby pa vidjeti ima li kakve razlike? Zanima me dali će se prilikom standbya kompjutera diskovi odmah ugasiti...
![]() |
#5 |
the letter
|
nista, ha? nema veze... iduci puta cu morat cini se postavit topic "koje slušalice da kupim?" ili "koja zvučna za z5500" kako bi privukao pozornost.
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Ako ti je to recimo E: disk i ako nisi ništa pisao ili čitao s njega zadnjih 10 minuta, kontroler u kutiji isključuji disk, ali kontroler i dalje živi i za Windowse disk E: postoji, kad kreneš nešto čitati sa diska, kontroler uključi i zavrti disk (traje cca 1-2 sekunde), a što je za OS i aplikacije potpuno transparentno. Jel sad jasnije? To je vrlo zgodna stvar za diskove koji se relativno rijetko koriste (idealno za dnevni backup ili recimo za kolekciju videa), ali ubitačno za diskove koji se često koriste jer se jednim paljenjem diska troše ležajevi više nego u jednom satu rada (zbog suhog trenja). Disk radi samo dok ima struju iz USB-a, ponaša se kao da 2,5" diskovi koji nemaju vlastito napajanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
ugl makar ti ugasio komp tkao da drzis 5 sec gumb za paljenje disk ce odraditi svojih 10 minuta i otici na spavanje dakle osim ako kompu ne crkne napajanje disk ce prije bilokakvog odlaska u standby prvo jos uvijek 10 minuta raditi osim ako mu ne istekas kabel koji ga povezuje s kompom onda ce se prestati vrtiti odmah |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
the letter
|
Citiraj:
![]() mene zanima kako se disk ponaša kada kompjuter ode u standby. ako si se ikada igrao sa standbyem (pogotovo S3), znaš da se razni uređaji raznoliko ponašaju. meni komp nikad nije ugašen. kada god netrebam HTPC, ode u standby. zanima me dali će se disk odmah ugasit čim kompjuter ode u standby ili će čekati vlasitit timer neaktivnosti od 10 minuta pa se sam zgasiti. Citiraj:
Citiraj:
ištekavanje kabela ili oduzimanje napajanja sa usb porta, trebalo bi biti isto. opet kažem, standby kompjutera je specijalna stvar. zanima me kako se tada ponaša.
![]() |
![]() |
#9 |
Bajker s AMD-om na dresu
|
vidi...kad ti ugasis komp na XY nacin on i dalje ima napon an usb portovima (za razliku od laptopa) i dokle god on dobiva taj napon on ce raditi 10 minuta i onda se ugasiti... ugl ja po svome znam da kad ja ugasim kompjuter da on jos se svejedno vrti 10 minuta...kad kompjuter ode u standby onda bi mu isto valjda trebalo 10 min da se ugasi...dakle sto god ti radio s kompjuterom disk se vrti 10 minuta i onda ode u standby...iznimka je istekavanje usb kabela ili naponskog kabela e sad ili ti nisi shvatio mene dobro ili ja imam pokvareni disk |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako PC ima uključenu wake on USB ili neku sličnu opciju, bilo to u BIOS-u ili preko jumpera na samom system boardu, disk će ostati raditi i nakon isključivanja PC-a i nakon standbya. Ako je wake on USB isključen, ni disk neće više raditi.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Kad je laptop otisao u standby oisao i disk, kad se ukljucio laptop, ukljucio se i disk sa svojim slovom. Ne znam za comp, ali kako ne gasi struju u USB portu onda vjerojatno radi jos 10 min, ali big deal ako radi još max 10 min. Ipak je u toj kutiji ugradjen WD kontroler, a ne neki Sohomoho univerzalni USB-SATA kontroler, a WD je prvotno bila tvrtka za HDD kontrolere i izumitelj IDE-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
the letter
|
Citiraj:
Citiraj:
hvala na testiranju! ![]()
![]() |