|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
prazne ćelije
bogdaj! radim tablicu za nogometni turnir, sa po 4 ekipe u skupini.... napravil sam skupine i raspored natjecanja i tablice... u tablicama sam postavio formule za rachunanje uvjeta: primjer: =IF(F2>H2;1;0)+IF(F4>H4;1;0)+IF(F6>H6;1;0) recimo to mi je za stupac za pobjede, i to je OK, nego strashno me zhivcira shto mi excel rachuna i prazna polja kod rasporeda igranja (tj. josh neupisane rezultate) znachi, ekipa A i ekipa B nisu josh odigrale, a excel mi rachuna kao da su nerijesheno odigrali i time kasnije u drugom stupcu dobivaju bod (tako odmah imaju 3 boda sve ekipe u skupini...) formula za nerijeshene tekme je slijedeca: =IF(F2=H2;1;0)+IF(F4=H4;1;0)+IF(F6=H6;1;0) mozhe mala pomoc kako se toga rijeshiti, bilo pomocu formule unutar toga, ili dodatnih stupaca koji bi bili sakriveni... nisam nashao na internetu niti tu za to... ![]() thx ![]() Zadnje izmijenjeno od: manki. 30.03.2009. u 13:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
IS Functions(ISBLANK)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
puno ti hvala, ovo ce pomoci... javim se ako zapnem ![]() EDIT: je, pomoglo... moral sma dodati jedan stupac koji provjerava da li su ćelije stvarno prazne, te josh tri dodatna stupca koji provjeravaju sa tim stupcem da li su tekme odigrane ili ne, te sam josh u formulu za nerijeshene tekme sve to uvrstio....jer mi je neshto pogreshno opet rachunal... dosta je toga nabacano, ali radi... sutra idem probat naci kraci nachin za sve to ![]() josh jednom, thx ![]() Zadnje izmijenjeno od: manki. 30.03.2009. u 17:24. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|