Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.03.2009., 12:47   #1
Dunjanik
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Savjet

Pozdrav

Nakon dosta vremena skupljanja fileova i ostalog odlučih formatirati sistemsku particiju. Ideja je da na C: budu samo neophodni programi i da pored nje bude još jedna particija na kojoj bi bili portable programi. Trenutno u kompu je hard od 80GB i jedan od 320GB, pa sam mislila ovaj od 80 ostavit za sistem da ne moram ponovno oslobađat prostor....., a na ovom drugom hardu da budu programi, muzika.... na C-u bi bila instalirana nekolicina programa(Office, Mozilla, Visual Studio,....), a portable bi bili svi ostali(vezani za grafiku, internet...)

Smatrate li da je dobra ideja koristiti portable programe i u kolikoj mjeri?

Dunjanik je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2009., 15:34   #2
bojan k.
Reserved Curator
Moj komp

bojan k.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Dunjanik Pregled postova
Smatrate li da je dobra ideja koristiti portable programe i u kolikoj mjeri
Niti je dobra, niti je loša. Ja bih rekao da je nepotrebna. C particija od nekih 30GB bi ti trebala biti dovoljna za Windowse i sve moguće programe, čak i nekoliko većih igara. Na preostalom prostoru napravi još jednu particiju za dokumente i eventualni backup, a multimediju drži na većem disku.

Performanse 80 GB diska su gotovo sigurno lošije od onoga od 320 i Windowse bi bilo bolje instalirati na njega, ali ako ćeš ih ipak instalirati na taj od 80 GB i imaš manje od 2 GB memorije, prebaci pagefile Windowsa (i ako koristiš Photoshop njegov scratch disk) na veći hard. I defragmentiraj diskove povremeno.
bojan k. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.03.2009., 20:43   #3
Dunjanik
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Hah ovo za 30GB ne stoji baš u mom slučaju. shyy
Hvala na savjetu da stavim C na veći hard.

I will do it.

Možeš li mi pojasniti ovo prebacivanje pagefile Windowsa?? koja je svrha tog
Dunjanik je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2009., 10:49   #4
bojan k.
Reserved Curator
Moj komp

bojan k.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Dunjanik Pregled postova
Možeš li mi pojasniti ovo prebacivanje pagefile Windowsa?? koja je svrha tog
Pagefile služi kao virtualna memorija Windowsima za slučajeve kada im ponestane radne memorije. Ako imaš više od 2 GB RAM-a i osim ako ne radiš s nekoliko zahtjevnijih programa otvorenih istovremeno, možeš ga slobodno isključiti (Start/Settings/Control Panel/System/Advanced/Settings pod Performance/Advanced/Change/No paging file/Set) i tako osloboditi nekoliko često vrlo fragmentiranih gigabajta prostora na disku. Ako ti je pagefile ipak potreban (provjeri potrošnju memorije za vrijeme najzahtjevnijih radnji), onda je bolje da bude na bržem hardu.

Još bih ti savjetovao da upišeš podatke svoje konfiguracije (Postavke & Opcije/Uredi opcije) u profilu. Tako će ljudi na forumu imati bolji uvid u što ti je potrebno kada ih ubuduće pitaš za savjet ili pomoć.
bojan k. je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno