|
![]() |
#1 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Nova matična i ram
Najprije pozdrav cijelom pc ekspert društvu. Ovako, kupio bih novu matičnu i ram. Razmišljam o nabavci Epox 8RDA3I ploče. Zanima me što vi mislite o toj ploči, i također, ako ju netko ima da li je zadovoljan s njom? Napominjem da na matičnu mogu potrošiti najviše 500 kn, jer inače nemam dosta za ram. Da li se za 500 kn može pronaći nešto bolje? Drugo kupio bih 512 mb ddr 400 memorije. Ovdje razmišljam da li uzeti KingMax super ram / hardcore (koja je razlika?) ili Infineon na 400 Mhz.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Hardcore memorija je lutrija...može radit jedva na 166mhz, a može isto tako radit brže od corsaira...bar sam tako čuo priče, ima ekipe na forumu koja ima više iskustva. Uglavno treba naći zlatne module jer su zeleni sranje... 8RDA3I je overclockabilna (neznam epoxicu koja nije...) ali nema soundstorm...mislim da je za 500kn najbolji izbor (ja sam se zajebao i uzeo gigabite...radi oke ali ja bi išak malo više oc-a...). Probaj potražit Abit NF7, one se mislim više ne prodaju, ali ako ih nađeš sigurno su tu negdje oko 500kn!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
evo uspio sam pronaći Abit NF-7 http://www.adm.hr/product_info.php?m...oducts_id=1080 , kosta 510 kn, ima sound storm (valjda). Ne pise da li ju imaju, budem nazvao. Ako je to bolji izbor, uzeo bih abit, ali ova matična koju sam imao epox 8kta3l radila mi je savršeno.
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
|
Ajde ljudi dajte nesto komentirajte ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Epox 8rda+. Nesto više od 500 kn, tj. 570 kn.Ima ss, nema sata, ali dela kod mene i frenda ok. Za OC zakon. Kad sam kupovao memu trazio sam kekse koji imaju sto vise garancije. Kingmax daje 3 god, Infineon daje 1. god. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
IMO obje ploce su zakon samo sto na 8rda3I nemas Sound storm a na 8rda+ imas..i to je cijala mudrost, a obje su vrhunski oceri ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
8RDA3I je OK ploča, Abitica NF-7 je ipak bolji izbor .... Epox 8RDA+ --- imao je doma i zadovoljan bio manje/više. Plafon je bio 220 FSB ![]() RAM - NIKAKO KINGMAC HARDCORE - isključivo zlatne, kojih NEMA. Imao sam problem s zelenim GRO. Uzmi Corsair VALUE - puno bolji izbor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Paske ako još uvijek imaš epoxicu probaj joj napravit nb voltmod, moja epoxica je bila najranija revizija i nije htjela preko 183 fsb, a kad sam joj podigao Vdd malo veći od ultra verzije (na 2.06V) išla je do 240, što je vjerojatno bio limit rama.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Za maticnu ti je ekipa rekla a za rame SuperTalent neznam zasto niko ne govori o njima meni su radili na 221 2 2 3 6 Imas sve moje preporuke za njih ma kakav kingmax, pa radi pa ne radi ... Corsair sux po meni previse para a slabe latencije i klok eto ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Epoxica je otišla u roku odmah ![]() Kaj se tiće RAM-a, nemam iskustva sa Super TAlent, ali to ništa ne znaći .... Corsair trenutno kod mene kucka na FSB 230 CAS 2-3-2-8 ![]() Na FSB 250 je nešto nestabilan ( mem test javlja greške ![]() Vdimm 3.3 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Za te novce ti toplo preporucam Abit NF7, malo ju modas i ide na 225-230 bez beda a brzina je malo veca nego kod Epoxa, bar tako kazu testovi.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|