|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) Komp se isključuje pod opterećenjem
kupio u petak novi komp i overclockao ga i igram ja igrice i komp se stalno ruši blue screen se pojavljuje , ja mislio da je od overclocka sve vratio na staro( frekvencije) i opet se ruši pokrenuo sam occt da testiram stabilnost grafe blu screen , procesora blue screen stvarno neznam šta mu je jel možda znate kako bi to mogao popraviti to mi se događa s novim monitorom samsungom , sa starim ekranom 17" se neruši ni na 2.7gb ram 1200mhz i grafa 700/1100 intel quad q6600 gainward hd4850 dual slot 2x2 gb kinkmax 1066mhz gigabyte p43c-ds3 corsair vx450w antec three hundred samsung synce master 2333hd drugi problem ćesto mi zna pokazivati u everestu da je multiplaier 6 , u biosu je 9 i automaski pokazuje manju frekvenciju Zadnje izmijenjeno od: kokoi. 02.03.2009. u 18:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
°C? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
nije mi jasno kakve veze ima monitor s tim, al moguće je da je do winndowsa (driveri...)...ja bi ti preporučio reinstalaciju windowsa (čistu-znači format)...tek toliko da eliminiraš softverske probleme...napajanje bi trebalo bez problema to sve tjerat, ja imam sličnu konfu na fortron 400 w..tak da vjerovatno nije do toga...al opet probaj s reinstalacijom windowsa i nije mi jasno čemu toliko overklokiranje, overklokiranje treba obavljat samo s adekvatnim hlađenjem i naravno određenim iskustvom..al s tom konfom stvarno nije potrebno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
drugi problem ćesto mi zna pokazivati u everestu da je multiplaier 6 , u biosu je 9 i automaski pokazuje manju frekvenciju pogledaj u Biosu dali ti je ukljucen Cool and Quiet.procesor ti automatski podize takt kod raznih opterecenja.npr,ako slusas muziku takt ce ti biti(nagadam) 1000mh,ali kad bi igrao neku zahtjevnu igru takt bi ti bio na maksimali |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ovo sa multiplaierom se i meni događa, ali to znači da je uključena funkcija u biosu koja smanjujući multiplaier smanjuje frekvenciju kad se proc "ne koristi" al čim pokreneš neku zahtijevniju aplikaciju vidjet ćeš da proc radi na odgovarajućoj frekvenciji, tak meni sa E8400 kad se proc ne korsiti freq. je 2,4 Ghz a čim se pokrene neka zahtijevnija aplikacija freq. je 3,6 Ghz, ovo je jako korisno jer naravno cpu se manje zagrijava...ova opcija se može isključit u biosu ne znam točno kako se zove napamet (pogledajte upute od matične)...ovo inače nije preporučljivo imat uključeno tijekom overklokiranja ali čim se postigne stabilan radni takt i voltaža može se uključit ova opcija.... nema veze jel uključena opcija Cool and Quiet jer da je isključena cpu fan bi se maksimalno vrtio, ova opcija kad je uključena prati temp proca i po tome namješta brzinu vrtnje samog ventilatora na procesoru ( i na ostalim fanovima koji su pruključeni na matičnu)...tak da nema veze jel ovo uključeno ili ne...jedino je korisno pri stišavanju buke fanova.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
napravio cleen instal xp (prije sam imao win 7 ) napjestio sam na 675/1050 u ati overdriveu pokrenuo occt stress test sve normalno nardi i u igricama isto to mi je dosta vjerojatno je bio problem sa driverima |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Jesi vratio sva podesavanja na default u BIOS-u i na grafickoj ? Resetuj BIOS!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|