Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.03.2009., 17:05   #1
kokoi
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
(riješeno) Komp se isključuje pod opterećenjem

kupio u petak novi komp i overclockao ga i igram ja igrice i komp se stalno ruši blue screen se pojavljuje , ja mislio da je od overclocka sve vratio na staro( frekvencije) i opet se ruši pokrenuo sam occt da testiram stabilnost grafe blu screen , procesora blue screen stvarno neznam šta mu je jel možda znate kako bi to mogao popraviti
to mi se događa s novim monitorom samsungom , sa starim ekranom 17" se neruši ni na 2.7gb ram 1200mhz i grafa 700/1100

intel quad q6600
gainward hd4850 dual slot
2x2 gb kinkmax 1066mhz
gigabyte p43c-ds3
corsair vx450w
antec three hundred
samsung synce master 2333hd

drugi problem ćesto mi zna pokazivati u everestu da je multiplaier 6 , u biosu je 9 i automaski pokazuje manju frekvenciju

Zadnje izmijenjeno od: kokoi. 02.03.2009. u 18:30.
kokoi je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2009., 14:50   #2
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
°C?
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.03.2009., 15:01   #3
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
prestrasno.

jel toliko tesko procitati vodič o overclockingu 5-6 puta?

zasto mislis da je grafa sposobna bez problema raditi na ovim taktovima?
Pippincro je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2009., 15:05   #4
Moree
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Da to nije problem sa napajanjem? jel moze taj corsair 450 to drzati? Ovi iskusniji ce bolje znati
Moree je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2009., 16:20   #5
kokoi
Registered User
Moj komp

temperature su njviše 72C u loadu
na starom monitoru normalno radi na tim taktovim
Staro 03.03.2009., 18:09   #6
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
nije mi jasno kakve veze ima monitor s tim, al moguće je da je do winndowsa (driveri...)...ja bi ti preporučio reinstalaciju windowsa (čistu-znači format)...tek toliko da eliminiraš softverske probleme...napajanje bi trebalo bez problema to sve tjerat, ja imam sličnu konfu na fortron 400 w..tak da vjerovatno nije do toga...al opet probaj s reinstalacijom windowsa i nije mi jasno čemu toliko overklokiranje, overklokiranje treba obavljat samo s adekvatnim hlađenjem i naravno određenim iskustvom..al s tom konfom stvarno nije potrebno....
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2009., 18:34   #7
SnakePriest
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
drugi problem ćesto mi zna pokazivati u everestu da je multiplaier 6 , u biosu je 9 i automaski pokazuje manju frekvenciju

pogledaj u Biosu dali ti je ukljucen Cool and Quiet.procesor ti automatski podize takt kod raznih opterecenja.npr,ako slusas muziku takt ce ti biti(nagadam) 1000mh,ali kad bi igrao neku zahtjevnu igru takt bi ti bio na maksimali
SnakePriest je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2009., 19:19   #8
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Ovo sa multiplaierom se i meni događa, ali to znači da je uključena funkcija u biosu koja smanjujući multiplaier smanjuje frekvenciju kad se proc "ne koristi" al čim pokreneš neku zahtijevniju aplikaciju vidjet ćeš da proc radi na odgovarajućoj frekvenciji, tak meni sa E8400 kad se proc ne korsiti freq. je 2,4 Ghz a čim se pokrene neka zahtijevnija aplikacija freq. je 3,6 Ghz, ovo je jako korisno jer naravno cpu se manje zagrijava...ova opcija se može isključit u biosu ne znam točno kako se zove napamet (pogledajte upute od matične)...ovo inače nije preporučljivo imat uključeno tijekom overklokiranja ali čim se postigne stabilan radni takt i voltaža može se uključit ova opcija....

nema veze jel uključena opcija Cool and Quiet jer da je isključena cpu fan bi se maksimalno vrtio, ova opcija kad je uključena prati temp proca i po tome namješta brzinu vrtnje samog ventilatora na procesoru ( i na ostalim fanovima koji su pruključeni na matičnu)...tak da nema veze jel ovo uključeno ili ne...jedino je korisno pri stišavanju buke fanova....
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 09.03.2009., 10:26   #9
kokoi
Registered User
Moj komp

napravio cleen instal xp (prije sam imao win 7 ) napjestio sam na 675/1050 u ati overdriveu pokrenuo occt stress test sve normalno nardi i u igricama isto
to mi je dosta vjerojatno je bio problem sa driverima
Staro 11.03.2009., 15:12   #10
boki_bl
Premium
Moj komp

boki_bl's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Jesi vratio sva podesavanja na default u BIOS-u i na grafickoj ?
Resetuj BIOS!!
boki_bl je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno