|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Sony Vegas 9 Platinum Edition Render pitanje
napravio sam si uvod za jedan film sto cu ovaj tjedan radit i ne traje ni 5 minuta, a kad ga idem spremit na hdd u wmv formatu koji nije neki zahtjevni, pretvaranje u taj format traje i traje, a estimated time se samo povecava...jeli to potrebno, i pitam se sta ce biti kad napravim fil koji traje od 45 minuta? ima neko rjesenje? ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ima batali vegas, za amatersku upotrebu imas brdo jednostavnih i brzih programa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
da ne otvaram novu temu...snimio Camtasiom video 800x600 i spremio kao WMV fajl rezolucije 800x600. ![]() otvorim Vegas i ubacim u timeline video, i kada pod Project... - Properties odaberem rezoluciju 800x600 ![]() Dobijem ovo ![]() tj. crne crte gore i dolje? Zašto? Ako podesim na otprilike 800x548 onda ih nema...što ne kužim ako je source video sniman 800x600 rezolucijom. ![]() ![]() EDIT: problem je bio u "Pixel aspect ratio:" - source i "vegas" pixeli nisu bili iste veličine zato je i "razvukao" sliku tj. video. treba postaviti na 1.0000 (Square) tj. kvadrat. ![]() Zadnje izmijenjeno od: svebee. 08.03.2009. u 18:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Kao prednost kod vegasa isticem velik broj formata u koji se moze prebaciti, ali u praksi je to beznacajno. No, da napokon krenem sa odgovorom. Posto sam imao puno gresaka i pokusaja, zelio bih istaknuti da je najpouzdaniji format MPEG-2, jedino sto ćeš morati negdje skinuti plug-in. Odguglaj MainConcept MPEG-2. Druga opcija ti je da rendiras u originalni DV format. Znaci u drugom polju odaberes video for windows (.avi), a u trecem PAL DV (pretpostavljam da ti je kamera PAL sistem) 5 minuta ce ti uzeti oko 1GB, ali pretpostavljam da imas dobar HDD. Zatim odaberi neki konverter koji ce ti puno bezbolnije konvertirati u wmv...a onaj original PAL DV poslije kompletirane operacije izbrises (ako ti ne treba). Evo ti jos jedan koristan savjet...nastoj uvijek montirati u tom originalnom DV formatu. Iako su file-ovi veliki po megabajtima, tj gigabajtima, procesor se manje muči jer je to sirovina i cita ciste podatke. Kad sam probao raditi sa divixom ili xvidom, cijeli stol mi se tresao (u figrativnom smislu) koliko se procesor mucio. To sam otkrio jos u vrijeme dok sam imao celerona na 1000 mhz i 338 RAMA
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Imam pitanje. Nakon renderiranja film brutalno dropa frejmove i laga, i to sam kada taj isti video file napravim kakvog oću, tipa ubacim slike i text. Samo cutirana verzija istog videa i nakon toga renderirana radi normalno, dakle bez slika i texta. Sa istima laga i dropa kao što sam i rekao. Jel moguće da ja pošemerim fremove dok namjšetam slike i text, slučajno? Iako to mi se s drugim filmovima još nije dogodilo... EDIT: Baš sad gledam, kad ubacim te slike u video, kao da neki frejmovi nestanu, ništa puno, po jedan dva frejm, ali se stvara dojam laga zbog toga. EDIT2: Kad konvertiram u mp4 ili mpg nema tog problema. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 04.08.2009. u 21:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
hdtelevizija.com editor
Datum registracije: Jun 2008
|
Polako ljudine ![]() Vegas je jedan od najboljih programa ako ne i No1 za rendering pogotovo za HD videa. -Black barove imas jer koristis template ciji je ascpect ratio razlicit od aspect ratia rezolucije u kojoj rendas. Da bi ovo ispravio idi na Project-Properties tu odaberi recimo za HD format -> HDV 720-25p (1280x720; 25000 fps), to je PAL. Pod Full resolution rendering quality stavi "BEST" Pod Deinterlace method stavi interpolate fields. Nakon toga sredis film kako zelis i ides na Render As, spasis fajl kao WMW V11 defaultni template i dole pod opcijama oznaci kucicu "Strech video to fill output frame size (do not letterbox) - ovo ce ti ukloniti black barove. Naravno ako snimas i 800x600 postupak je isti samo sto ce pod Properties odabrati custom rezoluciju koju ces ukucati rucno.
![]() |
#8 |
Premium
|
Btw. imam još par pitanja pitanja (+ ono gore koje mi još nije odgovoreno) Zakaj Vegas ne da da insertam koliko (više) oću video trackova? Jer moguće da u jednom video overlayu (tracku) dodam tipa par različitih slika i da ih neovisno jedno o drugoj poštimam (track motion) kako oću da stoje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Da, ali stavim npr. u jedan track dve slike, i one se isto pomjere kako jednu pomjerim, a ja bi da bude svaka različito pomjerena. Neću da bude povezano, se može to ugasit nekak? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
|
Naravno da je bolji to je Adobe oni nisu nikada omanuli, probaj Edius ako mozes odlican je ali trazi ogroman monitor ili jos bolje dva.
![]() |
#15 |
Premium
|
Ja sam nedavno nabacio 24" ali mi zna biti mali kada radim, i ako neradim nesto specijalo snimam vjencanja pa to sredjujem, ali sam poceo razmisljati o jos jednom.
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Problem sony vegas
Imam projekt u sony vegas 9 programu. Moram napraviti od eitiranog videa s kojim sam gotov konačni render i spojit audio i video u jedan file. Međutim BAŠ MORA bit U full HD 1920 50i 25 MB streamu. Kojeg tamo nalazim samo kao video stream što mi izostavi kompletan audio. Tako da rezultira samo slikom. Rečeno mi je da negdje ima opcija da mogu staviti da se to spoji ali ja je nemogu nać. Također mogu napraviti i naknadni render audia ? Ako mogu mora biti dolby souround 5.1 . Molim pomoć. Kako je stvar za posao i snimljena je full HD kamerom baš moram zadovoljiti te uvjete kvalitete. Puno Hvala. ![]()
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Znaći mogu već gotov projekt bez ikakvih važnijih modifikacija samo renderirat to ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|