Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.02.2009., 19:59   #1
Marino_7
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2008
Problem sa instalacijom windowsa..

Evo ja umetnem cd od windowsa,namjestim u biosu da boota sa cd-a.I kada upalim pise boot from cd/dvd i onda mi dodje screen start windows normally,safe mode itd...i kada nesto odaberem pocne mi se ucitavati xp.Ucitava se pa se na sekundu pojavi plavi screen i restarta se komp i tako stalno...Molim pomoc!!
Marino_7 je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2009., 20:03   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Moraš stisnuti neku tipku (bilo koju) nakon što ti napiše boot from cd/dvd
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.02.2009., 20:14   #3
Marino_7
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Moraš stisnuti neku tipku (bilo koju) nakon što ti napiše boot from cd/dvd
Ma probao sam ,ali je uvijek isto

Zadnje izmijenjeno od: Marino_7. 06.02.2009. u 20:52.
Staro 06.02.2009., 21:16   #4
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Odeš u bios, Advanced Chipset Features, First Boot Device: CDROM, Second Boot Device: HDD.

Obično je tako nešto u BIOSu. Naravno, možeš pronać koja ti je tipka za Boot Menu (npr. F9, F11 u početku, tko zna) i onda s popisa odabereš CDROM.
Može bit i da ti instalacijski CD od Windowsa nije bootabilan.
velorien je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2009., 21:19   #5
Marino_7
Guest
Moj komp

Ma sve ove bootove sam napravio jos na pocetku...a cd-i obadva ne valjaju ...sprzio sam ih preko nlitea i opet nista ...
Staro 06.02.2009., 21:25   #6
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
a majke ti, moramo razmijenit 100 postova da bi ti rekao da si sam radio cd i da je problem u njima?! Kako misliš da ti pomognemo? Kristalnom kuglom?
Znači, ajmo ispočetka. Radio si nliteom instalacijski cd od windowsa i sad se s njega ne može bootati? Ako sam dobro pogledao u moju kristalnu kuglu, nisi u nliteu zakačio opciju da ti cd bude bootabilan. Za sve ostalo ćeš morati dati malo više podataka i dobro razmisli što pišeš, postavio si problema tako da sve upućuje na problem s hardverom, a sad ispada da je stvar u cd-u...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 06.02.2009., 21:35   #7
Marino_7
Guest
Moj komp

u nliteu sam sam odabrao folder "I386" i onda je sve ucitalo fino i onda sam isao dalje i spremio sam sve kao iso image i to je spremilo.pa sam iso da sprzim i odabrao da przi kao image burner.
Staro 09.02.2009., 14:56   #8
robi92
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Jesi probao staviti drugu tipkovnicu. Ja ja na svom starom kompu nisam nikako mogao instalirati Windowse sa USB tipkovnicom jer mi se uvijek događala ista stvar kao i tebi. Probaj spojiti neku tipkovnicu s najobičnijim priključkom (ako već nisi) pa onda pokušaj.
robi92 je offline   Reply With Quote
Staro 12.02.2009., 08:20   #9
OpticPen
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Marino_7 Pregled postova
Evo ja umetnem cd od windowsa,namjestim u biosu da boota sa cd-a.I kada upalim pise boot from cd/dvd i onda mi dodje screen start windows normally,safe mode itd...i kada nesto odaberem pocne mi se ucitavati xp.Ucitava se pa se na sekundu pojavi plavi screen i restarta se komp i tako stalno...Molim pomoc!!
1. ili je neispravan CD/DVD koji si snimio
2. ili je neisparavan cd/dvd drive
3. ili je krivo podesen bios
4. mozda nesto drugo za sto ja ne znam.

- probaj podici neki drugi os na svom kompu za koji znas da radi. ako ti proradi .. tada je problem u snimljenom cd-u.
- ako ti ne proradi, (a taj tvoj cd radi na nekom drugom kompu), tada je problem u samom cd pogonu ili je nesto krivo podeseno u biosu.

i jos jedna stvar, da li je tvoj cd/dvd prikljucen na sata ili pata?? da li si mozda postavio AHCI u biosu? ako jesi, probaj vratiti na IDE, pa onda probaj ponovo. takoder mozes probati vratiti sve postavke na defalutne vrijednosti, pa onda probati ponovo. ali najbolje bi bilo da pokusas pokrenuti neki cd/dvd za koji si siguran da radi. tada ces znati da problem nije radi neispravnog cd/dvd-a, sto ce ti znatno olaksati stvar.
OpticPen je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno