|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
D-Ling DSL-380T i BUFFALO WHR-HP-G54 Pomoc!
Do sad sam imao adsl modem Siemens C-010-I, netgera router i micronet AP i sve je super funkcioniralo. Zatim sam uzeo Buffalo WHR-HP-G54 i posedio kao bridge i dalje je sve normalno radilo. E, onda sam zamijenio micronet AP sa jos jednim Buffalo WHR-HP-G54 (podesen kao AP) i onda su poceli problemi. sve je spojeno, lan radi, ali nakon kratkog vremena se prekine pristup internetu (Explorer) -lan ok. Ima mozda netko kakvu ideju o cemu je problem?? Druga stvar je da sam modem siemens C-010-I (koji je prikljucen na netgear router) zamijenio modemom D-Link DSL-380T i nikako da podesim da radi. S tim da su podesenja za adsl unesena u netgear i sa siemensmo je sve ok radilo. Buduci da nisam neki expert za to, molim pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Al si smučkao post, aj nacrtaj / napiši postojeće stanje. DSL-380T je sada 1. i ima ulogu modema? Pogledaj adsl bibliju i x postova sa postavkama za Bridge mode rada. Po meni kriv potez zamjene Siemens C-010-I sa DSL-380T (s konja na magarca). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ovako: do sada (priljucena 3 stolna + wlan) : Netgear router > SiemensC-101-I adsl modem > Micronet AP > Buffalo WHR-HP-G54 bridge mode To sve radi ok. ![]() i sad kad Micronet AP zamijenim Buffalo AP-om: Netgear router > Siemens C-101-I modem > Buffalo WHR-HP-G54 AP mode > Buffalo WHR-HP-G54 bridge mode (u pitanju su 2 buffalo ista uređaja samo jedan u AP mode a drugi u bridge mode) onda jednostavno nakon par minuta zablokira internet. lan radi normalno, ali nemogu otvorit ni jednu stranicu u exploreru niti na jednom kompu. ![]() a Siemens C-101-I sam htio zamijenit D-linkom jer sam cuo da je ADSL2+ modem bolji od ovog siemensa. ![]() Zadnje izmijenjeno od: nick205. 31.01.2009. u 15:53. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
OK, onda je situacija ovakva: adsl>Siemens C-101-I modem > Netgear router >žica> Buffalo WHR-HP-G54 AP mode > zrak> Buffalo WHR-HP-G54 bridge mode. Šta se tiće Siemens C-010-I vs DSL-380T, prvi je bolje i stabilnije rješenje dok je brzina adsla standardna, čak možda do 8Mb. U svim uređajima osim modema unesi manualno DNS - ove, AP - u i Bridge uređaju obavezno i Gateway (to je u ovoj prići Netgear router). Na kompovima fiksni IP, Subnet, Gateway, DNS - ovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
jel moram i u AP i bridge upisati DNS ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Ako imaš mogućnost (da sad ne tražim / gledam manual) svakako unesi. Iako bi uređaj to trebao sam doznat / pokupit, često nije tako. Ovako kad mu uneseš bar to nije problem i mogući razlog blema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
a jel u routeru, AP-u i bridge stavim da automatski dodjeljuje IP ili? |
![]() |
![]() |
|
|