Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Vi birate
Seagate SYSTEM 9 39.13%
Samsung SYSTEM 11 47.83%
Seagate RAID 5 21.74%
Samsung RAID 2 8.70%
ja se ne odnosim prema diskovima, to mi je bezveze 2 8.70%
Anketa s više izbora. Glasači: 23. Ne možete glasati na ovoj anketi

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.01.2009., 19:44   #1
Gluteus Maximus
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Seagate Barracuda 250 GB (ST3250410AS) ili Samsung Spinpoint F1 320 GB (HD322HJ)

daklem, prvo pohvale aktivnim članovima, stvarno sam našao puno kvalitetnih infoa ovdje. respect!

a sad da vas pitam nešto. preslagujem konfu, i u nedostatku sam virtualnih pašnjaka, ponaosob sistemskog.

apropo toga, zanima me vaše gledište (što sam elokventan, a? ) s obzirom na karakteristike ovih diskova, jer vidim da svi hvale speedya dok je s druge strane ovaj samsung gušćeg zapišća te time kako čitam i brži, a i većeg je kapaciteta.

koji bi izabrali za c disk, ali i kojeg bi stavili u raid za neki radni/storage (ja komp koristim za video obradu, tako da mi je ustvari c disk pod puno manjim roštanjem od storagea)?

oba su single platter, a meni se osobno nekako čini da je ovaj samsung brži, bolji i tiši, dok mi na stranu seagatea ide jedino povjerenje slash garancija... što su sa ovom .11 serijom dokazali da i nije neki argument
Gluteus Maximus je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2009., 19:52   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Meni nikad sistemski hard (do nedavno) nije bio velik jer nije bilo potrebe za tim.
Seagate sam uvijek isključivao iz popisa diskova prilikom kupovine zbog zaključanog AAMa.
Do sad sam imao 2 samija, 200 i 250GGB, sa kojima nije bilo baš nikakvih problema, bili u tihi i hladni. Jedino su bili spori ali to je druga priča.
Pa prema mom subjektivnom mišljenju ja bi stavio Samsung za sistemski, nikakav RAID.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.01.2009., 20:00   #3
Gluteus Maximus
Registered User
Moj komp

pa nisam ni ja sistemca imao do sad velikog, ali sad sam u situaciji da mi treba nekoliko separate windowsa jer mi se određeni programi kolju a i treba mi više verzija jednog programa (don't ask, nemojte se nikad bavit video montažom profesionalno ), a nemam jednostavno fizički mjesta svake windoze stavljat na svoj hard.

ali i ono šta sam čuo je da baš ova dva diska imaju izuzetne performanse i to čak bolje i od svoje braće manjeg kapaciteta. no svejedno, imali ili nemali, sad mi treba nešto poveće.
Staro 24.01.2009., 20:04   #4
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Ja imam 410as kao sistemski disk. Neznam kakva je buka tog samsunga no seagate se ne cuje.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2009., 20:09   #5
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Do nedavno sam imao gore navedenog Seagatea. Prebucan je za moj ukus.
Trenutni Samsung je milina naspram njega.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2009., 20:41   #6
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
He he atha, oprecna misljenja. Moji aaks se dosta vise cuju nego 410as. Ne znam za samsung.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2009., 23:55   #7
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
bolje to nego ja sam sebi oprecan. Imam 2 ta sigejta.. jedan tih, a stariji bucan, zavija. Znam, trebao sam ga zamjeniti, no sto je tu je, neda mi se bekapirati sve na nove pa se ici natezati...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 25.01.2009., 13:39   #8
Gluteus Maximus
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
He he atha, oprecna misljenja.
bas

na kraju sam jednako oprecan kao i prije ovog topica...

i guess i'll go with samsung... pa kud puche da puche
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno