|
![]() |
#1 |
Registrirani Korisnik
Datum registracije: Nov 2008
|
E8500 problemčić
priča kaže sljedeće: počeo ja to sklata' (prvi puta da sam sastavljao sam komp) i eto sramota me i reći ali zaboravio sam skinuti zaštitnu plastiku za proca (s donje strane), i tako stavio ja to tamo zatvorio onu polugicu ( nije bilo baš teško zatvorit, jer ta plastika je 1/5 mm možda i tanja i mekana je) i dalje ja krenio stavljat kuler i nakon pola sata natezanja uspijem staviti (utaknem 2 suprotne one utikače il šta već) i zbog toga se matična iskrivila i napeta je bila skroz i vidim ja to neštima, skinem sve i vidim da nisam maknio plastiku (kak mi je neugodno), i onda vidimo dolje pinove i svi izgledaju ormalno i zdravo ali samo 1 je onako malo, jako malo, ulegutiji, a to sam primjetio jer se svijetlo od njega drukčiej odbija pa se ističe i sada upalio sam ga bio bez harda i radi, bios radi, sve 5 mene zanima hoće li to biti problema kasnije, tipa hoće možda kraće trajat proc ili slabije raditi i sl. i koliko je matična osjetljiva (asusu p5q-e), zbog tog natezanja silnog što sam joj priuštio i izvijanja eto, ako tko može reći da me malo smiri, jer me to brine sad pun k... a kad' sam glup to je k'o ono kad' kreneš pit pivo iz q-packa a zaboraviš čep skinit'... haha |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ako radi valjda joj nije nista i nebi trebao imati nikakvih problema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
To se meni desilo s ovom plocom iz siga samo su 3 pina bila malo sjebana ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Aug 2004
|
svi pinovi na procu imaju svoju odredjenu zadacu, samo je pitanje da li ce ih obican odnosno uobicajeni korisnik znati iskoristiti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registrirani Korisnik
|
znači neće se dogoditi nešto tipa da pregori zbog toga ili nekakvi problemi drugi? ako radi sad i nastavit će tako? mene strah to dirat' da još neotkinem... a što se tiče savijanja matične? moram priznat' da sam ju stvarno namučio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Skini pin-out shemu za taj procesor, možda stvarno nema nikakvu funkciju...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Normalno je da se matična malo iskrivi kod tih push-pin hladnjaka. I bolje nemoj čačkat ako sad radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registrirani Korisnik
|
@ domy_os - našao sam shemu, pa ću vidjet čemu služi... @ Matebaron - ma nije malo, jer zbog one plastike se dosta iskrivila, kad sam ju maknio normalno sam mogao staviti i nije se iskrivila uopće... EDIT: evo ovdje: http://download.intel.com/design/pro...hts/318732.pdf od str 44 je shema radi se o pinu: VSS AJ7 signal: IMI_D_RXN15 ja sam gledao znači da mi je ona strelica na procu dolje lijevo i tako sam odredio da je to taj pin... može onda netko reći čemu služi taj pin? evo ovdje je označena strelica: http://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/306745.pdf str 356 tu je lokacija: AG34 (polje IMI B) Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.01.2009. u 00:27. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|