Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.01.2009., 17:50   #1
Ciclajbek
Premium

Datum registracije: Oct 2007
Restart kompa nakon instalacije usb 2.0 i sticka utaknutog- ZASTO??

Dofurao mi kum komp star dosta godina, uglavnom kupio je gigu rama, graficku agp tek tolko da moze nesto radit, i procesor sam mu ja stavio 1.8 pentium, a prije toga je imao 1.8 celeron.....

Maticna je Gigabyte GA-8SIMLFS,chipset je SIS 960L ja mislim i problem je slijedeci...Sve je dobro proslo (format, instalacija win i service packova koje sam netom prije prebacio usb stickom na hard) medjutim kad instaliram drivere za maticnu (to je kupio komplet kuciste fujitsu-siemens od HT-a, prije pun k... pa sve drivere zajedno instalira, nemozes odabrat sta hoces,a sta ne), odnosno kad dodje do instalacije usb-a (na listi ispod usb-a ostane jos LAN, zvuk i IDE, dakle kako se koji instalira tako se brise sa liste i lista se dize gore) tu stane i zatrazi restart koji moram obavit tipkovnicom jer mi je mis na usb i ne radi tada...kad se restarta onda radi...Medjutim, kad ukljucim usb stick u bilo koji port komp na pol sekunde pokaze blue screen i restarta se, i tako se unedogled restarta dok se USB stick ne izvadi van...

Sta mi je ciniti?? nemrem kumuj vratit komp polovicno rijesen, odnosno da nemoze koristit usb 2.0, a i probao sam obrisat drivere preko device managera, pa se opet instaliraju prilikom iduceg startanja sistema
Ciclajbek je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2009., 18:07   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Prvo pokušaj s jačim napajanjem iako mi ovo više liči na neku koljažu između drivera. Probaj instalirat drivere jedan po jedan.
I još jedna stvar - to što XP podržava usb 2.0 ne znači da i hardver podržava isto, već možda samo usb 1.1. Bez obzira na to, noviji stickovi sa usb 2.0 trebaju raditi i na usb 1.1 hardveru.
Oglas

Oglas
Staro 16.01.2009., 18:59   #3
Ciclajbek
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Prvo pokušaj s jačim napajanjem iako mi ovo više liči na neku koljažu između drivera. Probaj instalirat drivere jedan po jedan.
I još jedna stvar - to što XP podržava usb 2.0 ne znači da i hardver podržava isto, već možda samo usb 1.1. Bez obzira na to, noviji stickovi sa usb 2.0 trebaju raditi i na usb 1.1 hardveru.

Zasto sa jacim napajanjem ako je stick radio kad nije bilo drivera posebnih instaliranih?

Ovo za Win sto si napisao, nema veze sa win...Jer sam driver koji radi problem dobio sa kompom...odnosno maticnom...Mis mi nakon instalacije uredno radi, ali stick nikako....
Staro 17.01.2009., 02:09   #4
Tuna
Unregistered User
Moj komp

Tuna's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Ciclajbek Pregled postova
Zasto sa jacim napajanjem ako je stick radio kad nije bilo drivera posebnih instaliranih?

Ovo za Win sto si napisao, nema veze sa win...Jer sam driver koji radi problem dobio sa kompom...odnosno maticnom...Mis mi nakon instalacije uredno radi, ali stick nikako....

a el si probao bez tog miša dali radi usb?
imao sam ja miša koji je stalno rušio win
Tuna je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2009., 07:02   #5
tomara
Registered User

tomara's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ako ti je komp star kako kazes onda vjerovatno podrzava samo 1.1 usb.pokusaj dignit novi bios na ploci koji podrzava 2.0 pa javi jesi sta rijesio...ako ti se to ponovi i nakon toga,moje misljenje je da ti je usb bacio riku i zato ti restarta komp...pozz
tomara je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2009., 12:08   #6
Ciclajbek
Premium

Miš sam radi bez sticka.....Nisam probao stick bez misa, jer nemam drugi mis...

Cekaj, zasto bih dobio drivere sa maticnom za usb 2.0 ako ne podrzava?nemoguce....i jos se k tome sami instaliraju....
Staro 17.01.2009., 13:17   #7
Oranje
apsolventus
Moj komp

Oranje's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor tomara Pregled postova
ako ti je komp star kako kazes onda vjerovatno podrzava samo 1.1 usb.pokusaj dignit novi bios na ploci koji podrzava 2.0 pa javi jesi sta rijesio...ako ti se to ponovi i nakon toga,moje misljenje je da ti je usb bacio riku i zato ti restarta komp...pozz
hm...a kak ti to mislis updateom biosa dići usb s 1.1 na 2.0...nejde to

radi se o win xp?

ako imas service pack 2, ne trebaš drivere za usb
ustvari, više ni ne postoje driveri za usb nego je to microsoft uzeo na sebe i moraš instalirati sp2

a drivere za maticnu bi trebao moći pojedinačno instalirati, nemoj pokrenuti instalaciju svega, nego explore cd-a i onda tamo iz svakog foldera možeš pojedinačno drivere
ili jednostavno download novijih verzija drivera s neta
Oranje je offline   Reply With Quote
Staro 17.01.2009., 14:28   #8
Ciclajbek
Premium

Hm....Service pack 3 je gore sa svim mogucim updateovima....Kad u device manageru obrisem usb 2.0 root hub onda mi se prilikom restarta sam instalira, znaci negdje si je frajer pohranio drivere koji su na cd-u bili....Neda mi se sad ponovo sve instaliravat samo zato da nebi instalirao usb....
Staro 18.01.2009., 04:04   #9
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
A sad ce svak ragirat drukcije,ali je poznato i vec je bilo dosta puta tu po forumu da SP3 i USB-ovi nisu bas na ti..
Joke je offline   Reply With Quote
Staro 21.01.2009., 23:39   #10
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne znam zašto uopće stavljaš drivere za USB kad već postoje u SP3. Nije isključeno da to što stavljaš nisu Windows 9x driveri...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305