Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2009., 17:14   #1
isvaljek
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2006
7-pinski s-video na rca/činč, 10m

Imam Sapphire 1950gt koja ima dva dvi i jedan 7-pinski s-video izlaz. S njom sam dobio pregršt kablovinja ali problem je u tome što je većina istog vjerojatno zapakirana od strane nekog lokalnog cugera jerbo niti jedan ne odgovara samoj kartici(jedan 4-pinski i dva 9-pinska kabla)?
Zanima me da li postoji neki dućan u Zagrebu gdje bi se za razumne novce dalo nabaviti 10m kabla koji bi spojio tu kartu i tv koji ima jedan scart(zauzet) te jedan ženski činč?
Zvao sam nekoliko lokacija(čipoteka uključena) i konsenzus je da ili nemaju 7-pinski s-video ili nemaju dužinu ili je pak problem na činč strani.
isvaljek je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2009., 22:30   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Nigdje nećeš nači gotovi kabel i još 10M dužine. Adapter mini-DIN - chinchevi možeš napravit a i nabavit tko ga je dobio a ne treba / ne koristi.
Treba biti spojen ovako: ATI Radeon 7 pin SVID/OUT connector pinout
Ako si siguran da je u pitanju 7 pinski konektor kartica može isporučit S-VIDEO (Chrominance + Luminance) i Composite. Na linku poviše stoji da X1950 kartice imaju: ATI Radeon 9 pin connector pinout.
S-VIDEO bi trebao dati bolji / kvaliteniji signal, ali kako ti trebaš prevalit 10M onda je bolje da koristiš Composite izlaz.
Iza adaptera (netko je u drugom postu danas rekao hobotnica) nastavi sa standardnim 75 ohm antenskim kabelom a na krajeve stavi ženski i muški chinch.
Ovim ćeš rješit sliku, a audio 3,5 stereo klinke na chincheve + produžni stereo chinch napravljen po potrebnoj dužini.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno