Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2009., 12:22   #1
daba22
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
kućišta-what hot and what's not?

Nakon puno buke oko toga koja su kućišta bolja koja nisu,u stilu moj je veći od tvog
ajmo to malo sumirati.
Koje su najtraženije karakteristike kućišta?
-izgled
-fizičke dimenzija(unutarnje i vanjske). Ovo se odnosi na mogućnosti ugradnje kojekakvih điđi kako korisnih i nekorisnih.
-antivibracijske mogućnosti
-itd.

Da naglasim. Ovo nisam pokrenuo da bi ljudi sad copy paste koristili uzimajući primjere gotovih kućišta. Nego tipa, želiš kućište određenih karakteristika i kako bi tvoje custom kućište bilo. Znaći napišite koje su vaše primarne želje od kućišta?
Dalje, mišljenja o vrstama materijala kod izrade istih.i tako dalje...
a tek na kraju izgled kao neki temelj odabira većine ljudi kad dođu u dućan i kažu ovaj mi izgleda baš supać
Eventualno, ako netko ima kućište koje mu odgovara po svakom aspektu neka da primjer uz valjane argumente.
daba22 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2009., 22:34   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Meni je glavni prioritet tisina (ne potpuno pasivna masina, nego ajmo reci normalan PC koji se vrlo malo cuje). Pa da vidimo...

Materijal: sasija i bocne stranice obavezno 1mm celik, necu ove 0.5mm papirnate drekove. Sprijeda moze kvalitetna plastika ili neki metal, nije bitno. Chieftec ftw, a tu debljinu pleha imam i na trenutnom GMC.

Dimenzije: ne treba mi ne znam kako duboko kuciste da mi stane najnoviji ĐiFors GTXYZ Mega-turbo duljine 35cm, tek toliko da mi stane normalna ATX ploca i da mi se optika ne sudara s njom. Visina, ha, 45cm uvrh glave. Vise mi jednostavno ne treba. Sirina 20cm ili manje, cisto zato sto mi je frka s prostorom u sobi, proslo kuciste sam kupovao s metrom Kad bolje razmislim - legao bi mi i jedan mATX minitower visine do 33cm, s prostorom za 2-3 diska i 1 optiku.

Dizajn sasije: Sve vise mi se pocinje svidjati sistem Sharkoona Rebel9/12, Stackera, Antec 300 i 900. Dakle - 5.25" po cijeloj visini. To je dosta zahvalno za home-made rjesenja s diskovima (olovka+zracnica od bicikla). Makar - ne bih se zalio ni na sistem kao na Antec Solo sa silikonskim podloscima. Diskovi obavezno moraju biti hladjeni, idealno 120/140mm ventovima. Straga takodjer mjesto za 120/140mm vent, a na boku nista, pogotovo ne trpim da je cijela stranica mrezasta ili s 250mm ventom. Grilovi ne smiju biti restriktivni, idealno je da ih nema, tj. da mozes montirati onakve kakvi su na napajanjima, od okrugle "zice". Vise volim sarafe nego toollless rjesenja - cvrsce je. Trioslojne stranice (antec P180/182) nisu losa stvar, ali malo spuzve radi jos bolje. Pozeljno je da kuciste ima nesto protiv vibracija napajanja i sprijeda neku vrstu filtera za prasinu koja ne pravi prevelike restrikcije protoku zraka. Napajanje nek bude gore (klasicno), tako imam puno manje muke s kabelom. Pozeljne su rupe za skrivanje kabela i provodjenje iza "tacne" za maticnu.

Vanjski dizajn: Stvar osobnog ukusa, ciljam na nesto nenametljivo i jednostavno (antec solo, cm centurion, chieftec mesh i smart, a+ cs-188a...). Sprijeda hocu 2 USB konektora i po mogucnosti izlaz za slusalice. Na svom kucistu imam i IDE konektor sprijeda, zgodna stvar.

***EDIT***

Kucista najbliza mom idealu radi Antec: P180/182, Solo (mana su 92mm ventovi naprijed, ali ok), stari SLK3700, Three Hundred (on ipak manje...), pa par Silverstonea...

Sada imam GMC Neo Classic: http://pcekspert.com/articles/213-1.html Sprijeda sam napravio rupu za 120mm vent (straga ne stane, psmtr, makar nije kriticno uz moj cpu). Prostora ima dosta, kabeli se nemaju kamo sakriti. Kavez za diskove ne zvoni, ali ici cu na gumu uskoro. Ukratko - vrlo zadovoljan.

Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 12.01.2009. u 14:42.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno