|
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
![]() Pocelo je ..... http://sonyburners.com/prodata/ 3 okusa za 3 vrste korisnika. Mislio sam kao SCSI igrac da to necu nikad reci ali USB verzija mi se najvise danas sviđa Samo me zanima datum blue DVD-RAM-a jer on ce nastaviti kao dvostrani ![]() Kao sto je i sa obicnim Ram-om 8 godina bio ispred vremena sa dual-om naspram DVD-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: Pocelo je >>> Blue Ray <<<
Citiraj:
HD-DVD vs. blu ray.Naravno, kak če najvjerojatnije biti-mi ćemo lijepo koristiti oboje i plaćati više.Ipak, ovdje je riječ ja mislim o jednom većem stupnju nekompatibilnosti.
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Re: Pocelo je >>> Blue Ray <<<
Citiraj:
ili je to vec u startu nemoguce?
![]() |
![]() |
#4 | |
|
Re: Re: Re: Pocelo je >>> Blue Ray <<<
Citiraj:
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
8-bit Gen.
|
Ne bih se stel raspisati o Blue Rajku... Stoga evo vam djeco iz prve ruke, detaljno procitajte : prvo >>> http://www.burningbits.com/artman/pu...icle_223.shtml drugo >>> http://www.hometheaterwatch.com/archives/002955.html trece >>> Bill se vec odlucio za svoje ($) partnere >>> http://www.engadget.com/entry/6448013811378657 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
8-bit Gen.
|
Copy Paste super ogromnog text-a izravno sto kazu glavni ljudi iz Hollybrda >>> We've got a little more info on the HD-DVD/Blu-ray Disc format war that's shaping up today, specifically an update on Warner Bros' position on the whole thing. Rather than remaining loyal to Lieberfarb, the studio is reportedly hedging their bets. A Bits reader sent us this link to a story over at the L.A. Daily News on Tuesday's panel discussion, in which it's revealed that the Hollywood studios - including Warner - aren't yet committing to either format. In fact, you might be comforted to know that the studios are lobbying hard for a single format behind-the-scenes. That's good, because frankly it seems that only the studios have the power to stop a format war. Here's an interesting section from the story: "Warner remains firmly on the fence," said Warner Home Video President Jim Cardwell, adding that his studio would probably embrace "whichever one is most likely to succeed. We don't want to back a loser." But Cardwell said any kind of format war would be "suicidal" for the industry. In the war between VHS and Betamax, the two competing standards were released into the marketplace at the same time. It was essentially left up to consumers to decide the winner between the superior quality Betamax or the less expensive VHS format. It was VHS that eventually won, leaving Betamax buyers with an ultimately useless format. MGM Home Entertainment President David Bishop urged some kind of truce this time around. "I encourage the parties to get together," he said. "We can't go to market with two formats. ... It will be the death knell." The executives all agreed that the new technology should debut in 2006 or 2007 and said among the most important elements are cost and copyright protection. Bob Chapek, president of Disney's Buena Vista Home Video, used the analogy of two powerful trains approaching each other in a high-stakes game of chicken. Asked Chapek: "Will the two trains recognize each other? Will they stop before it's too late? Is there an option whereby both trains accomplish their objectives without a disastrous collision?" Good to know that there ARE some sane minds at the highest levels in Hollywood, isn't it? I have to say, Bob Chapek's a good guy. I've spoken to him on a couple of occasions. With any luck, these manufacturers will actually listen to Chapek and the other studio heads and come to their senses. http://www.thedigitalbits.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Pioneer već ima koja za trku...bar djelomično!Imaju BD recorder, koji čita i dvd-ram, a prži i čita dvd +/-(r)w.Pretpostavljam da će možda, ukoliko uistinu ne ispliva pobjednik doći do uređaja koji objedinjuje sve.However, u slučaju HD-DVDa imamo već automatski backward compatible stvar, koja je jeftinija, i zato će vjerojatno pobijediti.U slučaju BDa, trebat ćemo višestruku optiku što naravno povlači i cijenu, drukčije medije itd.Čini mi se kao gubitak.However, meni se više sviđa PRAVI blu ray i napuštanje konačno dvd formata.S obzirom da će mediji za blu biti vjerojatno skuplji i kompliciraniji, eto još problema...
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
ISPRAVAK: Čini se da sony razvija glave koje će u jednom imati i DVD kompletno podržan, kao i BD.Pitanje jest kako će se riješiti i kompatibilnost s HD-DVDom, ali to će se još vidjeti(ako je i bude).Sam SONY kaže da će to biti format koji će vjerojatno biti budućnost PC recordinga, a sami mediji otprilike cijenom kao i dvdi.Ipak, mislim da to nije moguće znati skroz dok se ne pojavi masovno na tržištu-onda ćemo vidjeti koliko stvarno što košta.Ja navijam za blu, a vi?
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Ocigledno je da je to prioritet Sony-a = Kvaliteta. Jednako kao i Panasonicu. (koji isto prihvaca Blue Ray) Da je to brzo sklepana prevara kao DVD onda bi odma cijena pala dole, gomila uredjaja u trgovinske lance, puno ovisnika i prodaj im medije (kao DVD playeri) Rajko puca na kvalitetu i nudi identicne specifikacije obecanja trajnosti medija (50+godina ) identicno obecanju RAM-a i MAX MO (preko 100 godina obecanje) Panasonic za sada samo hoce ponuditi Blue DVD-RAM sa po 9GB na svakoj strani i jos je upitna implementacija (po white papers-ima koje sam citao) dvostruke lece za automatsko citanje obe strane? Blue Ray je moj igrac. Ali pogledaj SACD ili XRCD ili DVD-A, kad smo slusali na prezentacijama iste uredjaje preko bare i po EU, odma se shvatilo da ovi formati (sto je slusnim testovima potvrdjeno od gomile audio svijeta) losije (zbog potpuno prilagodjenog transporta novim formatima) sviraju obicne (Red Book 44.1) CD-e. Nakon konverzije sama extrakcija i stabilnost (visoko kvalitativna razina) medija itekako dolazi u igru u vrhunskom sustavu...ali to je druga prica i necu ici u OT. Hocu reci, ljudi (osobno) koji imaju posebne konvertore i transporte, moraju ostaviti za slusanje stare kolekcije transporte jer ih jednostavno novi uredjaji losije sviraju (ponavljam u visoko kvalitativnim razinama slusanja) Dakle prevara na sve strane. To podsjeca na potpisivanja MIDI standarda (glavnog 1982) ali to je duga prica.......... Takodjer i prvi sluzbeni rat formata koji je nastao 1978, izmedju JVC-a i Sony, ako vas zanima napisat cu, jel to nasi A/V casopisi u svojim reklamno obavezujucim "testovima" nikad nece napisati (niti znaju) Cak je japanska vlada pokusala prisiliti JVC sankcijama !! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
8-bit Gen.