|
![]() |
#1 |
kaj si se maka naje?
Datum registracije: Jan 2008
|
Škart napajanja.... kolko su opasna?
Znači, napajanje iz Moj komp kartice, jel to tak jako strašno jadno da bi predstavljalo neku opasnost pri OCanju? Plz, objasnite mi, n00bu, zake se cifre tolko razlikuju u kategoriji 500w napajanja? Ja mislim da se većinom plaća ime, iako s imenom dolazi i stanovita kvaliteta u paketu. E da, kak znat dal je problem u napajanju kod clockanja? Pozdrav |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
s tim napajanjem nisi sigurn ni kad je racunalo ugaseno, a da na ne spominjem OC. ako nisi pri nofcima kupi ovo: http://www.nabava.net/trazilica.php?...on+350&x=0&y=0 ako se mozesh protegnut do 360 kn: http://www.nabava.net/trazilica.php?...cx+400&x=0&y=0 500W kod tog napajanja koje imash se pojavljuje samo na naljepnici. (pitanje je da li ima 200W na 12V) |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa i ne baš... Radit će, ali na samim granicama što rezultira povećanom bukom ventilatora i vjerojatno smanjenim overclockom. Uzmi barem Fortrona serije PNF od 400 W (ne brkaj sa PFC-om, to je nešto sasvim drugo) ili neko bolje napajanje, pogotovo ako imaš više komponenata za spojiti jer Fortron je vrlo siromašan s izvodima. Preporuka za dalje je neki od Corsairovih, Enermaxovih ili Antecovih modela.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
sigurno je da morash promjeniti napajanje. radit ce i fortron, ali bolje ti je na onog COrsaira kojeg sam gore spomenuo. samo promjeni napajanje. |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nisu opasna dok ne krepaju, a kad krepaju gotovo obavezno povuku nekaj za sobom... pa ti sad razmisli koliko para ti vrijedi onaj dan kad shvatiš da si ostao bez ijedne pjesme, obiteljske slike, dokumenata i sl. ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Dec 2008
|
probao upalit komp, a ono ne reagira, rastavio napajanje (neko JNC 300W) i vidim da su dva kond. procurila na vrhu, a možda mi se samo pričinja, "iscjedak" je narančaste boje, kakva su vaša mišljenja |
![]() |
![]() |
#8 | |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Moja preporuka je da kupiš novo napajanje. Pošto nisi napisao koju konfu imaš ne mogu ti predložiti adekvatno napajanje.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
evo pogledaj moj komp u sigu pa ces vidjet jel taj fortron moze vuc tu konfiguraciju. Dobro sad je umjesto 3870 , unutra 8800gt i komp radi bez problema. |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Ne znam jesam li ja najveci sreckovic ili ste vi najveci pehisti na svijetu ![]() ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
imaš sreće, vidio bi vatrometa da ti je grom tresnuo ili nestalo struje zbog nečega ![]()
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
E meni baš nedavno otišlo napajanje od toga proizvođača, i to baš 500W. Izgorio je konektor za matičnu ploču, tj. na jednom dijelu se plastika otopila a metalni dio pocrnio. Imao sam samo sreće što mi nije otišlo još nešto. A još moje je računalo manje zahtjevno od tvog. I gledaj razlike imao sam još jedno (kvalitetnije) napajanje od 200w, ali staro 5 godina i bilo je puno prašine, na kojem je radio pentium 2. I računalo radi sada s tim napajanjem, a i ovo napajanje se manje čuje od ovoga colorsit-a. Također prije ovoga napajanja je u računalo bio MS-ovo, a ono je crklo (opet sreća ništa nije povuklo), a imao sam garanciju pa mi ovo stavili sranje od colosit-a. Nakraju bih rekao da se ne vrijedi kockati sa ovim napajanjima, s obzirom da ne rade dobro ni sa normalnim postavkama i manje zahtjevnim računalim. |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]() E da,pošto onda još nisam znao otvoriti komp morao sam naravno još i platiti majstora. Nedavno mi je crkao Chieftec 420W ali taj nije ništa povukao sa sobom ![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
Citiraj:
pročitaj ovo http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48485 a ako te zanima razlika između škart i kvalitetnog 500W napajanja pročitaj ovo http://www.hardwaresecrets.com/article/534
![]() |
#18 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Prije sam isto ima no-name napajanja ili neka OEM i nikad problema s njima, nikad nije ništa crklo. Naravno, kad kešneš masne pare na napajanje, imaš peace of mind da će to radit. Valjda 95% novih (i malo starijih) računala dolazi sa no-name napajanjima i da je to tako kako pričate, računala bi se kvarila na kontenjere. Naravno, za neki high-end stroj koji stvarno povuče 400+ W, potrebno je kvalitetno napajanje koje mu to može isporučiti, no kod neke low end ili konfiguracije koja ne vuče više od 200ak W, nije uvijek nužno brand napajanje (kod kojih je većinom plaća ime 50% cijene). Naravno, brand napajanja su često tiša, pouzdanija i dolaze sa duljim jamstvom, ali ove priče kako su no-name uvijek najgori izbor nisu istinite. Treba pogledati koje sve certifikate napajanje ima, ne znači da je neki manje poznati proizvođač ili oem supplyer loš.
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
a kao "lošija" verzija fortrona je HLN a ne PFC |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Nikada necu vise uzet no name PSU!! Imao sam NEON 400W napajanje i taman sam stavio 7900 GT (kada je izasla) i nakon sta je ovaj otislo u vjecna lovista za kuma je uzeo graficku tek rodenu!!! Ko voli nek izvoli, ali ja sam se jednom opeko, (mozda se to moglo dogodit i sa nekim BRAND napajanjem, ali manje vjerovatno), i rade cu dati kakvih 500 kuna vise za komp sa boljim napajanjem, a ne da mi odnese i novu graficku koja je tada kostala poprilicno. |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
EDIT: Ja nažalost spadam u ovu drugu grupu. |
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Aktivni PFC je nuzan da bi se napajanje uopce prodavalo u EU. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
eto samo da dodam - ja koristim Smartbox 500W već godinu i pol - vrlo tiho, nikakva pucketanja i sl...vent 14cm... ![]() tako da ić na neka "imena" i nebi baš reko... |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ko voli, nek izvoli... 2 x hdd i 2 x optiku može gurat i aa baterije, tako da se nemoj zavaravat s tim. |
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
|
Citiraj:
to kaj ta 4 uređaja zajedno ne troše 50W nije bad ![]() dajte ovakve izjave ostavite za sebe ![]()
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
I ja sam koristio MSovo napajanje sve do nedavno nekoliko godina i nisam imao nikakvih problema s njim. Doduše, moj komp nije uopće zahtjevan al ipak... Evo sad sam nabavio Sharkoona a MS služi kao rezerva ( zlu ne trebalo ![]() Znate kako se kaže : "U svakom žitu..." ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|