|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
snimanje ploča u 24bit 192khz
došao sam na ideju da bih si mogao neke ploče prebacit u digitalni oblik pa da ih mogu slušat i na kompu, a ne samo u dnevnom boravku. imam audigy 2, koja navodno može snimat u 24 bita i pri 96khz sampling rate-u. za test sam probao i snimanje ide i na 192khz (ili je to bug u driverima). 5 minuta takvog zvuka u wav formatu mi je zauzelo 380MB, pa bih zamolio za nekoliko odgovora: koju kompresiju koristit, tj koji codec, uz zadržavanje dubine i sampling rate-a? kako uopće znat da li je takav zvuk zaista snimljen na 24 bita i na 192 khz? i konačno, ima li to uopće smisla? radi mene - nema, uopće se ne zamaram zvukom, mp3 na 160kbita meni je super, a sa audio opremom koju imam u sobi to niti ne mogu čut. stvar je moj stari, koji je audiofil, a neke ploče nisu naše i prije ili kasnije će ih morat vratit, pa bi to želio presnimit da bude šta vjernije originalu (ima lampaša u boravku, thorens MK II gramofon i gram AMP 2 pretpojačalo, interconnecti nemam pojma koji su, kako bi rekli mi u istri cavo xe cavo (aludiram na bužo xe bužo ![]() i čak da to i snimim u toj kvaliteti, na čemu to kasnije slušat? sacd player nemamo. hoće li dvd player dati digitalno 192 khz (navodno može, pitanje je dali nam dac podržava 192khz). i pitanje glede frekvencijskog opsega: prelaskom na lampaša uočili smo jedan efekat, naime membrane na driverima u zvučnicima šetaju unutra-van kako se ploča vrti. kod nekih ploča stoje mirno ili se lagano tresu, dok kod nekih tipa prljavo kazalište - dobar vjetar u leđa membrana napravi hod od 2 centimetra više puta pri 1 okretu ploče (kad dođe negdje na trećinu ploče to se smiri). zvuk je uvijek dobar jasan i čist, jedino membrane šetaju. prije na tranzistorcu tog efekta nije bilo. s obzirom da se radi o niskoj frekvenciji ispod 1 hz, audio kartica to neće snimit, i ta ista pjesma u digitalnom obliku na tom istom lampašu neće imat te smetnje? hvala unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Nemoj oponašati Sizifa. Nabavi negdje FLAC izdanje te ploče ako se da naći. Ili kakav bolji mp3 bitrate, ionako slušaš preko kompa. Kada ti je ćeif slušaj ploče i mirna bosna. Što se tiče hodanja membrane, nemam pojma.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
tako niska frekva može skuriti zvučnik. jer ti ga drži predugo na istosmjernoj struji i grije se špula... (sličnu stvar uzrokuje i clipping kada netko odvrti gain na pojačalu preko razumnih granica) prebaci to u mp3, on nema te niske frekve (uz hrpu drugih frekvencija jelte ![]() ili kako ti je rekao newalss, potraži online. možda imaš već gotovo samo za skinuti.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
ma kakvi, nema niti mp3, kamoli flac. za nešto se nađe, ali većinu toga ne (a neš ti jazza na 128 kbita). to za hodanje membrane, nedavno je kupio neki štagod blocker i sad toga više nema, ali je zvuk puno tiši i vjerojatno bi se javio prevelik šum kad bih tako niski signal išao snimat, pa sam mislio spojit kabel direkno u preamp bez tog blockera. iako stvar je tako šljakala oko godinu dana bez tog blockera i nije se ništa desilo. ali dajte, neću em pe tri, jer se buni da je loš zvuk. a zvuk ploče u mp3 će biti još gori. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Chipokemon
Datum registracije: Mar 2006
|
nemam pojma o tome, al evo ti c/p tutoriala s what.cd -a, u privitku ti je zip fajl a u njemu doc fajla, nadam se da ce ti pomoc
Piracy helps stop global warming.Insted of driving to get CDs, buying pre-packaged software from megacorporations and wasting energy,you can help fight Global Warming by using P2P.Help save resources,fight pollution and save the enviroment. -It`s what Jesus would do. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|