|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
AC3 i SPDIF
pozdrav. molim pomoc. slozio sam novi komp sa Xtreme audio (PCIe) zvucnom i kao glavna namjena gledanje filmova na LCD-u. problem je da sam ga danas napokon zavrsio namjestat i nemogu nikako poslat cisti AC3 i DTS preko optike na Yamaha reciever. imam instaliran ffdshow i AC3Filter i jednostavno nece. u AC3Filteru mi napise kad ukljucim SPDIF da ga kao ne podrzava, a ffdshow nece da se pokrene ako stavim SPDIF vec BSplayer automatski koristi onaj codec od Power DVDa. moze savjet. hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Možda ne bi bilo loše da probaš neki bolji player, jer je BSplayer sve samo ne dobar. Primjera radi u VLCu je dosta da uključiš opciju za S/PDIF, dok je u Media Player Classicu dosta da (ako hoćeš koristiti ffdshow) ga staviš na listu korištenih vanjskih filtera. Slična stvar vrijedi za GOM i KMplayer. Pa ako ti se da probaj s nekim od njih. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Citiraj:
ma isti problem mi je i ako koristim media player (mislim da je 11) jednostavno nikako poslat SPDIF. lud sam vec totalno. ako npr. idem gledat DVD sa power DVDom 8 onda mi uredno salje cisti AC3 na reciever, ali ako ocu gledat neki AC3/DTS film sa MPlayerom ili BSom jednostavno nece. probao sam stavit sad najnoviju verziju AC3 filtera i postoji neki SPDIF test na kojem mi napise kad ga pokrenem i za 48/44/32kHz da su usupported ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
-------
|
Probaj onda s nekim novijim ili (ako ih opće ima) modificiranim driverima od kartice. Možda je u tome problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() jel ima netko ovdje na forumu uopce X-FI seriju kartice u kompu i tjera SPDIF (AC3 i DTS) na reciever sa AC3 filterom ili ffdshow-om? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ajd probaj sa media player classicom,podesi poslije instalacije AC3 da ide preko SPDIF i mora radit...
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
evo sad jednog nevezanog posta... ovo je već 3. zvučna kod mene koja kroz cccp i wmp šalje spdif bez problema. ajd probaj tu kombinaciju. samo na početku instalacije označi obavezno da ac3 i dts ide kroz spdif. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() samo da napomenem da mi je ova kombinacija ffdshow i AC3 filter bez problema radio spdif na starom kompu sa Audigy 1. uvjek sam koristio BSplayer i tu i tamo media player. evo probao VLC i nisam nista mjenjao u postavkama osim zakacio "use SPDIF when available" i ne sljivi me 5 posto. i dalje salje bezveze nesto. probao i MPclasic, ista stvar samo u njemu neznam sta treba podesit Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 30.12.2008. u 22:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
-------
|
U Media Player Classicu, pod Options ideš na External Filers i dodaš ffdshow i složiš Prefer. Makar ako ti ne radi ni s jednim od ovih playera i rješenja, onda je očito da je do kartice, drivera ili softvera za nju. Si probal i ovo kaj je syss rekel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
jer ak nisi, onda nisi pravi hrvat ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() otisao sam pod audio i namjestio "use sPDIF when available" i onda pod "output/type" umjesto "default" stavio "win32 waveout extension output" i sad je proradilo. sta to sad znaci, jel se moze iz ovoga nest skuzit? uspio i ovo sa MPClas i AC3 filterom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
budem probavao jos se igrat pa ak sta saznam javim. hvala vam svima puno, pravi ste. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ma ostavi se BS playera... media player classic/VLC su po meni najbolji playeri hrpa postavka i svega ali radi barem kak spada...Naravno i kmplayer je isto dobar ![]()
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
a cuo sam vec puno puta to, ali mi je ful bed mjenjat nesto sto koristim vec dugo vremena. jednostavno nemam volje. isto ko sto mi se neda preci na vistu jer je totalno drugacija pa da ne gubim vrijeme uceci nove stvari. bumo vidli kak ce se pokazat sad sve. poz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Mene pati isti problem, preko optičkog s/pdif-a salje samo 2 digitalna kanala na kucno kino, prednji lijevi i desni. Koristim KMplayer + Realtek HD onboard audio.
![]() |
#17 |
Premium
|
Hvala Bogu ... proradilo je !!! Neznam koja je opcija uopce bila kljucna, al jedna je od gore spominjanih ![]() BTW, THNX to all !!!
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
U postavkama (properties) AC3 filtera (naći preko start up-a, programs, pa gdje već je) potrebno je uključiti SPDIF (use SPDIF), te u postavkama za SPDIF uključiti SPDIF passthrough za formate koji idu preko optike (DTS itd). Na taj način signal ide direktno na optiku. Nadam se da će pomoći, ja tako gledam filmove preko kućnog kina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Kod mene je pak slucaj da ako stavim na 2ch u Power DVD 8 -> Configure onda radi, no kada odaberem SPDIF onda ne radi (nista ne stize na AV Receiver). Sa Power Cinemom pak mi radi i SPDF i tu dobijem Dolby Digital. U prvom slucaju imam stereo, pa na kraju Dolby Pro Logic umjesto DD. E sad mi nije jasno, oba proizvoda od istog proizvodjaca, na jednom radi na drugom ne.. Provjerio sam i u realtek -> Test -> DTS ili DD i radi fino, a i kao sto sam napisao sa P Cinemom radi. Cudno, ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
bio bih zahvalan ako bi mi neko objasnio ukratko sta je ustvari taj Alchemy. koliko sam ja skuzio to mi je automatski instalirano kad sam stavljao drivere medutim ja ne uspijevam nigdje naci nikakav tab/opcije u vezi toga? napravio sam naravno sve updejtove. poceo igrat Fallout 3 i imam problema puno sa zvukom (kad smanjujem "music" smanji mi se ustvari sve jer tab "wav" u win-u ide dole). isto tako u Win-u mi zvuk ponekad steka. onako cuje se lagano pucketanje kod klikova ili mi jednostavne prestat radit zvuk na neko vrijeme dok nesto ne pokrenem i tako. mozda sam trebao ostat na Audigy 1 + add-on ![]() pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|