|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
(riješeno) Komp se upali, da znak da je sve u redu i ugasi se
Eto u naslovu sve objašnjeno. Radi se o ovome: Komp sam stavio na stand by i izasa na uru vrimena.Kad san ga isa upalit samo je zavrtija ventilatore i da znak da je sve ok i odma se ugasija... Ja izvadija sve komponente iz kucista,sve ih rastavija i ponovno sastavija i obrisa od prašine(koje uopce nije bilo dovoljno da utječe na rad računala) i isa zaverglat komp...sve isto,nece da ide dalje od onoga zvuka da je sve ok. E da i disk se isto upali kao i monitor. Onda sam prova da eliminiran problem sve iskljucit osim onoga najbitnijega,znaci proc,ram i grafička...opet isto...nebi ga bog upalija...i front panel san izvadija ponovo stavija i kao očistija mada nije bilo uopce prasine nista na onim malim konektorima.Do napajanja nebi trebalo bit, ono je Fortron 400W BlueStorm 2 i staro je par mjeseci i uredno je radilo...Ubiti sve je radilo uredno,mogle su se igre igrat,sve radit i onda sad ovo...PC Ekspertovci U ČEMU JE PROBLEM??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Intel Pentiumnaš 4-vretaš
Datum registracije: Sep 2008
|
kad ga probaš upaliti do kojeg postupka dođe??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
A reci ti meni, jesi bija stavija paste na hladnjaka? ![]() Jesi dobro namistija hladnjaka? Ako se ce-pe-ju prigrije, onda ti se utrne ploča.... ![]() Probaj šime malo to namistit bolje, pa fino sve van osim ge-pe-ju i ce-pe-ju i rami rami sa napajanjem, i vidi jel šljaka... ![]() Pa onda dodaj diska, da vidiš jel kaka... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Do nikojeg...e da mi se bar bios upali lako bi ja to...al ni to se nece upalit...proces je da pritisnem tipku na kucistu da se upali komp i tada se upale svi ventilatori,da signal da je u redu i odma se ugasi...monitor se upali al posto komp nece dalje onda se i on posli ugasi tj kad i komp...e da i napravio sam CCMOS edit: da stavija san paste i to ne neka šugava nego je bila oko 30kn...sve je odlicno namišteno i redovito mi je upaljen speedfan da mogu pratit temperature i nijedna komponenta se nikad nije prigrijala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
iskopčaj sve drive-ove, ostavi jedan ram, pokušaj upaliti. ako ne ide, pokušaj bez rama. ako ne ide pokušaj bez grafičke. javi koje signale ti zujalica daje. jedan bip kratki, dugi, itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
probaj sa drugim napajanjem, provjeri sve kondenzatore na ploči... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
ne pisti nista kondezatori provjereni,nijedan nije crn(ako si to mislija)niti slomljen ![]() jedan kratki bip kojeg daje oduvik od kad san prvi put komp upalija Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.12.2008. u 22:47. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li probao odspojiti power switch pa komp uključiti odvijačem? Ili na mjesto power switch pinova spoji reset switch pa na njemu uključi komp...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
neznam kakva je to tehnika sa odvijačem al ovo drugo znam kako se radi al isto nista ne reagira...sada cilo vrime daje samo dugi beep kad ga iden upalit tj nema vise onog kratkoga koji oznacava da je sve u redu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Osobni opis - pitaj me
|
nekako mi se cini ili da je graficka vrisnula, ili pcie na maticnoj (pojma nemam, ja jos nisam naisao na takav slucaj, ali za sve postoji prvi put), ili je napajanje otislo i ne daje dovoljno struje. inace, nije procesor niti memorija jer bi sistemac vec tulio (ili nebi nikako jer nema procesora). tako da nije do toga, gpu ili psu. Citiraj:
izvadi graficku i ponovo ju malo jace utisni u utor. ako je dugi ponavljajuci beep, graficka ili monitor.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() edit: sad sam malo jače stavija grafu u pcie i sada vise nedaje dugi bip nego onaj kratki tj. ko da je sve normalno samo sta opet nece da dode do biosa...svi ventovi i hard se upali i to je to...odma se izgase |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
Nestabilan napon... Poslikaj mi ploču i grafičku, da vidim izbijene kondezatore, pa da završiš s patnjom ![]() Ako su ti "solid" kondezatori, i gore nisu izbijeni, pogledaj uz ploču, uni izbijaju prema dolje, tj napuhnu se... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
|
Možda još nije za otpis.. Ak nemaš garu, donesi je nekom tko zna s lemilicom, i ponesi dovoljno koncezatora (ako ih nema, naruči u chipoteci sve koje trebaš), i nek ti prelemi... Split je malo daleko od mene, da si bliže ja bi ti to sredio.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |