|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
win32/conficker.D worm
Prosla sam komp sa nodom, spybotom i ad-awareom, napravila sistem restore na vrijeme kad tog nije bilo i stalno mi nod javlja da imam win32/conficker.D worm....kak da se rijesim toga? EDIT: svakih 10 minuta mi to iskace...sta da radim? ![]() Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 20.12.2008. u 16:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Iskljuci system restore, idi u safe mode i od tamo preskeniraj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
mislila sam da je rijesen problem jer mi se prestalo pojavljivati sljedeci dan nakon sto sam sve napravila. tad sam otisla kuci i spajala se na net kod kuce i otad nista. znaci, 3 tjedna se nijednom nije pojavilo, a sad sam se vratila u dom, i iste sekunde nakon sto sam se spojila na domski net opet mi je nod poceo javljati da imam te crve. u cem je fora? ocito u mrezi...al sta da radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ajde skini za pocetak Malwarebytes pa snjim napravi scan... http://www.malwarebytes.org/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Da ista stvar kod mene. Samo .aa varijacija.. Ovaj crv je stvarno naporan. Proveo sam cijeli kur... vikend samo da ga izbacim iz svoga kompa. Zarazio sam se putem usb-a na kojeg sam presnimio neke podatke u firmi. Ono što sam uspio saznati o njemu jest sljedeće. Crva je nemoguće (nakon što se injektira) pronaći pomoću sljedećih programa: nod32, avira i ad-aware. Nadalje, crv mi blokira pristup browserom bilo kojoj stranici koja u nazivu odnosno adresi ima bilo kakve veze sa updejtom windowsa, downlodiranjem antivirusnog programa (aka. malwarebytes, spybot, panda, avg, f - secure... yu name it). Antivirusni programi mi nemogu napraviti updejte, odnosno spojiti se na svoje servere.. Isključuje mi servise na disabled: windows automatic updaite, windows security, win error reporting i još neke... Nakon startanja servisa on nakon 5 - 10 sekundi ga opet vrati na isto. Ista je situacija nakon uključivanja opcije show hidden folder u exploreru... Crv se dakle nalazi negdje u system32 na tvrdom disku ili u skrivenoj (lažnoj) recycle datoteci. Nakon uštekavanja usb-a kopira svoju .exe datoteku te modificira autorun.inf datoteku usb-a. Nakon što uključimo zaraženi usb na neko računalo on iskopira pomoću autorun-a svoj .exe file i ako smo kojim slučajem to učini u svojoj firmi on se može proširiti nevjerojatnom brzinom po ostalim računalima u mreži. U biti mu je još i lakše se razmnožiti u lokalnoj mreži nego po internetu. Eto tolko.. A ja sad idem isformatirati komp.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Updejt... Uspio sam se riješiti ovog crva na svojem lokalnom računalu. Kako bi provjerili da li ste zaraženi pronađite sljedeći ključ. Start - > run -> regedit. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SvcHost. Dvostruki klik na netsvcs. Na kraju popisa ako imate čudan entry poput icdwowkdm sigurno imate crva. Cjelokupna procedura uklanjanja crva je poprilično zahtjeva i nebih ju preporučio neiskusnim korisnicima. Uglavnom: http://support.microsoft.com/kb/962007 Kako sa i naveo. Crv blokira pristup svemu što ima veze sa microsoft ili antivirusnim rješenjima. Pa onaj tko ima toga crva neće moći pristupiti linku. Ono što može napraviti jest iskopirati link ovdje: http://www.internetproxy.net/ Sa time prevarimo popis crva. Za one sretnike koji još nemaju crva. Preporučam isključivanje autorun opcije u vindozama. Iako sa time će ukloniti neke funkcionalnosti, kao što su pokretanje instalacije nakon ubacivanja cd-a. Start - > run -> cmd i copy paste ovo: reg.exe add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer /v NoDriveTypeAutoRun /t REG_DWORD /d 0xff /f (enter naravno) Sretno. ![]() Što se tiče usb-a. Crv je još uvijek gore. Napravio sam formataciju ponovnim stavljanjem opet se ubacuje u sustav. Javim kada to riješim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, obično se u rootu nalaze nekakvi čudni fileovi koje vidiš tek kad uključiš prikaz sistemskih i skrivenih foldera. Uglavnom se radi o inf i exe datotekama tipa wrvqwoi.exe i slično.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|