|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() Ovako imam laptop HP 6730s sa Vistom Business, al problem je sto HDD uopce nije podjeljen tako da imam samo C disk, zanima me jel mogu instal nekako i XP, tj da podijelim ovaj C disk na vise dijelova a da ne izgubim genuine vistu 1. dio HDD-a vista 2.dio HDD-a XP 3.dio HDD-a ono za glazbu, filmove... HDD 160 GB Inace sam to prije radio kada formatiram pa dijelim HDD na vise particija, ali kada bi to sa vistom izgubio bih original vistu. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
instaliraj neki particion manager i sa njim podjeliš slobodan prostor od C na koliko hoćeš particija. ubaciš xp cd i instaliraš na koju hoćeš od tih novih particija. poslje instalacije xp-a...ubaci dvd od viste i idi do instalacije.nemoj instalirat već klikni reparaturu i odaberi prvo...start.dva tri puta to ponovi,sve dok ti se ne pojavi dual boot. u visti onda naštimaš u boot opcijama sa kojim osom oćeš da startaš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Palačinke nemaju kosti!
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Skini GParted live cd, smanji "C" i napravi novu particiju. Sve kak je J&P rekao. Samo ne kužim kak imaš genuine Vistu a nemaš DVD???
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Stvar je u tome da se ne smije instalirati na postojeću particiju(koju je Vista kreirala) već jednu od particija smanjiš pomođu Vistine "Manage" opcije... Dakle, ostaviš je unpartited... Nakon toga možeš instalirati XP... Na početku instalacije pomoću WinXP-a stvori particiju od unpartited i na tu istu instaliraj XP... Kad si to napravio trebaš pomoću programa ....BMP? tak nekako(stavit ću ti link s uputama, tamo imaš točan naziv i adresu gdje možeš to skinuti) napraviti da ti XP bude drugi boot sustav na način opisan u uputi... Sve će ti radit sasvim fino, moći ćeš izabrati prilikom dizanja koji ćeš sustav dignuti... Evo link, i pazi samo na redosljed izvođenja: http://apcmag.com/how_to_dual_boot_v...step_guide.htm Zadnje izmijenjeno od: MimiX. 14.01.2009. u 13:41. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|