|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() Treba mi program za potpuno brisanje harda, s time da više apsolutno ništa ne ostane na hardu. Tj. da se s niti jednim programom nemože više ništa vratiti..eto bio sam potpuno jasan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
b) pobrisi sve i nasnimi p0rn do vrha. Funkcionalnost je ista, ali barem imas nesto korisno gore.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Evo našao program Darik`s Boot and Nuke, piše da briše disk potpuno i to u više prolaza. Probao sam s time i stavim na 31 prolaz i piše da če brisat više od 150h, nakon toga probam quick u 1 prolaz,20h.To je ipak malo previše za mene. Koliko znam nakon 4. formatiranja bi trebali nestati svi podaci? Zadnje izmijenjeno od: Bravo. 03.12.2008. u 16:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
krivo znas
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kad bi tako bilo misliš li da bi se neko gnjavio sa rađenjem i vrćenjem takvih programa ili još ekstremnije fizičkim uništavanjem diskova kad se razdužuju računala u nekim firmama? Niti milijardu formatiranja ti neće ništa pomoć jer se svo to piskaranje zbiva na malom djelu površine diska a cjelo ostalo prostranstvo ostaje netaknuto... Bubba ti je rekao koje su ti opcije...
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
pouzdano rjesenje je pucat u njega vecim kalibrom par puta a zatim ostatke ubaciti u pec u zeljezari, nesto kao s terminatorom ![]() Ali mislim da je u mjesec dana koliko se nije javio vec to i sam shvatio |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Ma, zbrisi, odnosno formatiraj, napuni hard do vrha nekim velikim fajlom to je to. A mozda nije racunao na odbijanje metka od povrsine harda, pa ga zato nema :P |
![]() |
![]() |
#10 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Jedni civilno priznat način brisanja je Gutmann metoda. Disk se briše na način da program 35 puta nasumično napuni disk sa 0 i 1. Nakon toga 4 puta prođe i imena tihe nasumičnih datoteka izbriše ime i ostavi nasumičan znak iz alfabeta. Daklem ukupno 39 prolaza po disku. Ako se brišu samo pojedine datoteke vrijeme varira od količine podataka. Ako se radi wipe cijelog diska vrijeme potrebno ovisi o veličini diska, naravno i o brzini diska isto. Međutim u svakom slučaju ostaje jako dugo. Ako imaš gore nešto što nebi smio - formatiraj disk kompletno par puta i prodaj ga za male pare. Najbrža metoda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Vec je bilo govora o tome, jako dobar alat (besplatan) za brisanje diska je >> http://www.killdisk.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]() također je rekel da je u RH standard za sigurno brisanje oko 28 prolaza, u vojsci u SAD je 32 prolaza i fizičko piljenje diska ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
I ti vjerujes covjeku koji ti kaze da je neki standard "oko"?
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Bok! Ovako, glede brisanja fajlova, dogodila mi se jedna prilično freaky situacija. Naime, nakon što su mi windowsi reinstalirani uredno, i sve pobrisano, i nakon šta sam skinila gomilu filmova s torrenta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
|
Ko ti je radio reinstall windowsa? Ocito nije napravljen format diska, jer da je, ne bi ti taj video ostao. Takodjer je pitanje koliko particija imas i na kojoj particiji su ti filmovi, ono, kako cemo mi znati kako se tebi pojavio taj video? Kazem, pitanje je kako je 'reinstall' windowsa obavljen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2010
|
Radio mi ga je prijatelj, pred mojim očima, napravljeno i formatiranje tj. potpuno brisanje obe particije koje su postojale, i ponovno je napravio dvije. Uglavnom, najgluplja stvar od svega je to šta, nakon šta sam skinula film, koji je izgledao sasvim normalno, kompletan folder koji sam skinula s torrenta izgledao je normalno, naziv filma, i to (izvana), pokrenem ga i krene taj video....Ne mislim da bi mi ti trebao reći odakle je taj video tu završio, nego sam mislila da se to možda inače događa, da se nešto smrda sa starim fajlovima, koji su izbrisani....jer je formatiran disk milijon posto! al dobro, nije tolko bitno, tenks! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Low level format napraviti 5 puta i nakon toga mu mi bog ne može pomoći. Sa 3 puta se da izvuć još uvijek cca 20-30 posto podatak, ali nakon 5 puta više ništa. 6 puta je već overkill, za 1000% sigurnost ![]()
![]() |
#19 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
nije dost ni 2put otfuraj u datalab nakon 3put,promjenit ces misljenje
![]() |
#21 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
Datum registracije: May 2010
|
... Zadnje izmijenjeno od: Bojan HelpDisc. 04.10.2011. u 15:23. Razlog: bez linkova molim :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
WD 160GB Blue. Nakon formatiranja particije na kojoj su windowsi i ponovog stavljanja windowsa prilikom pokretanja kompa mi izbaci da odaberem OS. Al' samo jedan je za odabarati a mene to užasno živcira da moram enter stisnuti. Sad ja bi htio da cjeli disk ne samo particiju izbrišem što više moguće i da mi nema toga da moram enter stisnuti jer me to ubija u pojma. S kojim programom ili koji alat nasnimati na bootabilni CD pa to ''popraviti'' ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Prilikom instalacije windowsa, obrises particije, napravis nove, formatiras i ako si citao sta klikces, nesmije biti problema. Ako pak ne vjerujes da je jedan microsoft u stanju formatirat disk, sta uopce stavljas windowse? Kako si radio prvi put, otkud si formatirao particiju, jel su novi win na istoj kao i stari ili kak sta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
stavim DVD u optički uređaj, nakon kaj ga boota onda mi dojde tam di brišem particije i te gluposti, FORMATIRAM particiju na kojoj su windowsi i instaliram na nju ponovo windowse. to sam 2put u 2mjeseca napravil al opet mi baca ono na početku. i ne želi mi prepoznati drugu particiju i windwsu pa joj moram dodjeliti slovo da mogu ući u nju ak me razumiješ a kad hoću staviti win xp nakon onog učitavanja izbaci mi error neki. ne dođe mi ni do tam di se rade particije. dok win 7 normalno instalira i zbog toga želim cjeli HDD OBRISATI EDIT: particju s windowsma mogu jedino formatirati kad ponovo stavljam windowse. i uvijek sam stavlal na istu particuju jer kad bi promjenil particiju onda znam zakaj bi imal ono za odabrati na početku jer bi imo dva windosa. jedan na c disku i jedan na d |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nemoj ništa formatirati nego napravi (W7): Delete partition->New partition->Format i onda instalacija W7 na nju. XP nećeš moći instalirati dok ne napraviš ovo.
![]() |
#29 |
Premium
|
u redu. al WinXP je bil na tom kompu i sve sam bez problema instaliral. al pošto to nije moj komp i imal je 1GB RAM i slab procesor onda sam htel stavit XP i jednom je uspjelo al ne i drugi put. al sad dolazi Athlon II X3 445 i još 4GB rama, dakle 5GB onda ide win7 gore offtopic: kak je bolje termalnu pastu postaviti?? na sredinu pa gore stock coooler ili ju razmazati po procesoru pa gore hladnjak?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja je obično malo razmažem po procu i onda stavim cooler na to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|