|
![]() |
#1 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Promjena hladenja na HD4670, pitanje
mozda sam fulao podforum, ako jesam - ispricam se i molio bi moderatora da ga premjesti u odgovarajuci. dakle, problem (koji mozda i nije) je sljedeci: kupio prosli tjedan u hgspot-u club3d hd4670 graficku, i sve super osim buke koja je jako iritanta. cijelo vrijeme kao da imam dvd u optici skoro na maksimalnoj brzini. onak, ubija me, a ja stvarno ne patim na tisinu kompa, ali je ovo previse. vec sam pogledao i vidio da je McG stavio AC S2 na svoju 4670, dakle hladnjak ide na graficku, tako da tu nema problema. ali ono sto ne znam je dal se gubi garancija ako promjenim hladenje? gledao sam dal su pokrivene silne rupe, i nasao sam da na jednoj rupi naljepnica ju skroz malo pokriva (onak, samo djelic naljepnice je preko nje). prokleta naljepnica......... e sad, zanima me dal je imao tko iskustva kako hgspot tretira promjenu hladenja, i dal se to moze smatrati od njihove strane kao razlog za gubitkom garancije? i dal ova naljepnica koja je mozda postavljena upravo zbog "sigurnosnih" razloga moze biti predmet na kojem mi mogu maknuti garanciju? jer mi je glupo trpiti ovu buku, pogotovo jer sam nasao u domacoj trgovini S2 za 95 kuna, sto me iznenadilo i jos vise napalilo na promjenu hladenja. a sa druge strane, garancija je na karticu nemale dvije godine, sto opet bi jako dobro zadrzati. zahvaljujem na svakom prijedlogu, misljenju i iskustvu ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() http://www.nabava.net/trazilica.php?...ero+s2&x=0&y=0 A kaj se tiče promjene mislim da nebi smjeli zezat. a naljepnicu probaj nekak lagano odljepiti da možeš šraf skinuti. ( ne do kraja ak netreba). ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
![]() ispod 100 kuna koliko vidim su samo turbo moduli, ja govorim za arctic cooling accelero s2 da je 95 kuna. cudno je to sto nadem u maloj domacoj trgovini (sisak, jel) jeftinije nego drugdje. nema veze, sve 5. Citiraj:
![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Osobni opis - pitaj me
|
nije da cjepidlacim jer su hladenja jako slicna, ali nije to hladenje kod mene slucaj. ja imam tocno ovu 4670. i po slici mi se cini da je kod mene manji ventilator. ali svakako stoji ovo za regulaciju, od kad kresnem komp pa do gasenja ventilator se jednako cuje i okrece :S. uostalom, evo slike nje: ![]() btw, evo dvije slike, mislim da se vidi gdje mi je problem: cini mi se bas da su namjerno stavili ovako naljepnicu, 'bem ih. preporuke, savjeti, prijedlozi, misljenja? i dosad jedan ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
lagano pincetom odlijepi, i nalijepnicu stavi na papirić od samolijepive sličice 8onaj kao masni papirić, sa kojeg lagano možeš odlijepiti)... ![]() Kupi čokoladicu životinjsko carstvo, ako nemaš sličicu! ![]() I fino staviš hladnjak, nemaš beda. ![]() Što se garancije tiče, samo vratiš stari, i dolijepiš nalijepnicu, i to je to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Osobni opis - pitaj me
|
jos tko kakav savjet, kakvo misljenje?
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Vent se ne moze regulirati nekim programom ? Po slici je dosta nezgodno , bas su je stavili tamo gdje nije trebala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Osobni opis - pitaj me
|
nisam jos pokusavao sa niti jednim programom jer mi se nije dalo zaebavat, da budem iskren. nekako mi se cini da, ako i spustim ventilator na recimo 50%, da cu dobiti dosta vise temperature. sto je logicno, jel. uglavnom, mislio sam na mjenjanje hladenja, za savjet kako najbolje. sto se tice stavljanja 80/120mm ventilatora + fanmate, da, i to je dosta dobra solucija. ali kad pogledam da je s2 ispod 100 kuna, a taman ide na ovu pilicu od grafe.......izgubim volju za icim drugim nego s2. ali dobar savjet u svakom slucaju, thnx ![]() a sto se tice naljepnice.....ona je sada zakeljena i nista ne moze doci izmedu nje i same graficke. nije toliki problem nju odljepiti par milimetara da dode seraf od s2, ali je problem sto onda ta naljepnica ostaje na zraku/prasini - vanjskom utjecaju koji ce 99% u najmanju ruku ubiti ljepilo. kako onda zaljepiti naljepnicu na tom dijelu nazad u slucaju reklamacije? prokletnici...... sta nisu pokrili ove ostale rupe, a ove cetiri ostavili otvorene ![]() nema veze, hvala vam svima na pomoci. kad i ako iskemijam sto, javim kako je (ne)uspijelo. zivjeli ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
![]() iako sam iskreno razmisljao o tome, ali se onda vracam na ono: "a sta ako nesto ipak rikne na njoj?". zato mi se cini da ce biti nekakvog kemijanja sa ovom naljepnicom. mozda ju otkeljim do pola, pa ostavim komad kako je otpocetka zaljepljen, a na ostatak stavim onaj masni papir sto je valg spomenuo. cini mi se nekako najbolje rjesenje.......... samo da me to ne spopadne radit u pol tri u noci, garant ode garancija ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Pažljivo odljepi naljepnicu samo malo da prođe vijak od S2 kako ti je savjetovano prije i taj dio naljepnice ostavi da visi u zraku. Poslje ćeš, eventualnim vraćanjem tvorničkog hladnjaka, kapnuti malo bezbojnog ljepila na taj dio naljepnice koji visi u zraku i ponovi pričvrstiti vrh naljepnice na štampanu pločicu grafičke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Guest
|
Citiraj:
To prolazi pod garanciju, SIGURNO.... NOT! Pa jel problem uzeti pincetu i skinuti nalijepnicu, staviti ju na masniji dio papirića od nalijepnice životinjskog carstva (ili bilo koje druge nalijepnice, može i samolijepljivog papira, sve je to isti drek), te nalijepnicu sačuvati u kutiji od matične/grafičke/drva? Ionako sa S1/S2 gubiš jamstvo samo ako zdrobiš jezgru, al za to si kriv sam sa svojom (ne)spretnošću... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Neki su te naljepnice skidali uz pomoć fena . Kad se toplim zrakom razmekša i popusti malo ljepilo ,lakše je odvojiti jedno od drugog . Ipak , potrebna je "lagana" ruka da se ne ošteti . Masni papirić za sačuvati naljepnicu mi je još najbolja ideja , pa ako zatreba jedan dan se može vratiti u jednom komadu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Iskreno, mislim da ste debelo pretjerali oko te naljepnice. Da ti ne prizna garanciju jer je jedna strana naljepnice odljepljena ? Pa odljepi onda sve rubove, pa nek si misli... Kartica se ionako sama grije. I sa te gornje strane. Nek mi dokaže netko da sam ju ja malo odljepio sa fenom, a ne da se sama od zagrijavanja kartice. Na kraju krajeva, ako ti je toliko važno da ne pomakneš tu naljepnicu, zašarafi Accelero na 3 pozicije. Mislim da je Razer spomenuo da je on S1 držao na 3 šarafa i da je uredno radilo i hladilo sve kako treba.
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
jao ste natrubili toga oko naljepnice...meni na grafi ima 5 naljepnica iza, i 1 se odljepila 70% nje je visilo pa sam je zaljepio selotejpom nazad, samo da me ne bode u oci, ali sada da zbog toga da nece priznat garanciju, mislim stvarno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() Malo bolje pogledati slikicu koja je priložena pa zaključiti koliko je važna ta neljepnica za garanciju . Ima na sebi bar kod a i piše nešto u smislu gubitka garancije ako se skine , naravno ako sam ja to dobro vidio ![]() Iskreno mislim iz dosadašnjeg iskustva da je reklamacija odnosno pozivanje na garanciju pitanje uslužnosti i dobre volje onih kod kojih je roba kupljena . Ako naletiš na "budaletinu" kojeg je taj dan već netko naljutio onda bi te zafrkavao i da mu vraćaš karticu nakon dva dana ali ako su dobre volje prihvatiti će robu na reklamaciju a neće je ni pogledati , bilo je i takvih slučajeva ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|