|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
AMD Phenom X3 8750 BOX Black Edition
Da li znate sto o ovom procesoru koje su mu mane,i recimo kakav je naprema 9550 koji je quad serija? |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ako se nevaram taj radi na 2,4Ghz-2,5Ghz i ima otkljucan mnozitelj pa se dosta lakse overclocka, ali neocekuj cuda od overclocka mislim da je maximum 3,2Ghz(stabilno) uz povecu voltažu. 9500 ima naravno jednu jezgru vise i dobiva u 3dmarku nesto vise bodova ali radi na 2,2ghz sto je malo i nema otkljucan mnozitelj pa se slabije overclocka. U igricama nema razlike izmedu njih dvoje, stovise phenomx3 8750 bi dobio vise frameova! Procesor je neisplativ, jer sada je zatisje pred buru- izlaze nehalemi i poslje njih novi phenomi radeni u 45nm(= vece performanse, bolji OC,manja potrosnja i grijanje i mozda jeftinije cijene) I jos jedan razlog zasto nije isplativ- intel core2 duo E7200,E7300,E5200...(2 jezgre) su jaci od ovog i daju se clockat na 3,5Ghz bez problema i radjeni su u 45nm= manje se griju,manje trose.... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
AMD X3 BE ODLICAN cpu i mozda ponajbolji izbor medju novim AMD procevima. Na 3.2GHz ide gotovo na defoult voltazi i s stock coolerom (load do nekih 50C). S novom plocom (790GX/FX+SB750) i boljim hladjenjem mozes ocekivati i 3.5GHz. Za X4 9550 trebas imati jako dobru plocu jer ima zakljucan mnozitelj tako da OC ide preko dizanja HTTa i koliko sam vidio najbolji izbor bi bila MSI DKA790 koje ide na 290HTTa (druge zapnu vec na 270) ali te ploce nema kod nas. Ukratko, bilo koji AMD X3/X4 na 3.0GHz+ je i vise nego dovoljan za sve sto ti treba a ove price da MORAS IMATI neki C2D na 3.5GHz+ da bi danas bio IN i su jednom rijecju - GLUPOSTI! ![]()
#6 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a dobro, frend mu vjerovatno serucka no ima nesto u toj prici - ja sad ubacio ove OCZ jeftinjara kekse i odjednom proc se da clockat koliko bi i trebao dok je prije zapinjao na 3080Mhz sto je bilo potpuno nelogicno jer kingmaxi koji su bili unutra su sa starim brisbane 4000+ normalno radili preko 1Ghz a logika neka govori da su bili kocnica ovom procu (na jedva 920mhz) jer je njihovom zamjenom isti isao dalje. Ono, budalastina ali desava se ocito. Jedino sto je u mom slucaju proc tek zamjenom memorije poceo raditi na taktovima na kojima mu rade braca po svijetu, nije dostigao neke jos nevidjene od windsora. Valjda moj OCZ ipak nije toliko magican kao taj od njegovog frenda ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drive. vruummm,shatatataa
|
može malo pitanje? imam taj proc i htio bi dići radni tak i ima oključan mnoožitelj dali da dižem množitelj malo po malo dok mu ne zatreba dizanje voltaže ili treba pored toga još nešto napravit btw gledo sam teme o OC, ali pitam vas koji ste ga već OC i imam dobru matićnu i zanima me koji bi bio dobar cooler od ova dva: Cooler ARCTIC-COOLING Freezer 64 Pro Cooler SCYTHE Shuriken - SCSK-1000 --- malo više mi se sviđa ovaj zbog položaja njegovog jer imam onu bočnu stranicu kučišta šta ima rupu i zračnu cijev uperenu u cooler od proca pa vučer kroz nju zrak, ali ona se može maknut hvala u naprijed, i bude dobri i odgovorite Zadnje izmijenjeno od: kasper_sky. 20.12.2008. u 00:59. |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Pozz! Evo, ovak na brzaka da podjelim svoja iskustva. Vlasnik sam, dakle, dotičnog procesora koji je hlađen sa AC Freezer 64pro. Freezer ga inače vrlo dobro hladi (evo temp upravo 30˙C *sa 5 tabova u operi - očitano u Everest-u), iako sam vent nije baš nečujan, ali je jako tih. Proc 'sjedi' u ASRock 790gx mbo, a za OC koristim amd overdrive. Najčešće ga OC-am tak' da u overdrive-u dignem voltažu proca na 1.3V i multy na 15x, što bi rekli - dignem ga na 3.0 Ghz. Bez dizanja voltaže proc držim na 2.8 Ghz. Sve je stabilno u Crysis-u, Fallout-u 3 i Witcher-u, te naravno u windozima, a onak' znatiželje radi sam odvrtil i test stabilnosti u overdrive-u. Pod punim opterećenjem, na 3.0 Ghz temp proca ne prelazi 45˙C. Ostale postavke još nisam isprobaval jer, iskreno, 3.0 Ghz mi je dovoljno za bilo kakvo gejmanje, a kad ne gejmam, proc držim na defaultu. Eto, nadam se da će ti ovo malo mog iskustva sa OC-anjem tog proca iole pomoći, i nemoj da te preplaši mali broj mojih postova. ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Znam da nije potrebno ,ali skini OCCT i stavi na 2h(nevjerujem overdrive-u)
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|