|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Nemogu bootat Vistu pri instaliranju...winload.exe nedostaje...moze li pomoc?
Pozdrav, dakle imam acer 7730g, novi...kada ga upalim pocne nekakvo "skeniranje" podataka...nakon nekih 1-2 min to sve prodje i pojavi mi se ovo: Linpus Linux Basic Edition v9.2 b080001av1 rm: cannot remove `/var/run/confirm´: Stale NFS file handle [root@localhost /]# i tu kod ovog [root... se moze nesto upisati...neznam što...ali samo tako stoji i trebam nešto upisati... hvala unaprijed Zadnje izmijenjeno od: dodo_8. 08.11.2008. u 17:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Biti će da bi prvo trebalo kupiti windowse...
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kupio si laptop koji ima predinstaliran Linux bez GUI-a (grafičkog sučelja). Time su i spustili cijenu računala. Ako nisi ništa instalirao, onda trebaš prvo instalirati Windowse tako što ćeš boot-at sa CD/DVD-a. Ako ćeš stavljat Vistu, nećeš trebati u BIOS-u stavljati SATA mode na IDE (ako je prvotno na AHCI naštimano, a vjerojatno jest).
![]() |
#5 |
Registered User
|
a jel mogu stavit xp?? trgovac u shopu mi je rekao da neide xp, samo vista ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
trgovac sere ide xp samo je pitanje dali imas drajvere za taj lap .
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Mislim da acer daje drivere sa laptopom, dok hp ne..jesam si sjebo živce radi toga, ajme majko..uh... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
pozdrav, nabavio sam vistu..i kad sve ju bootam, nemogu ju instalirati nego mi se pojavi ovaj prozor: "Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem: 1. Insert your windows installation disc and restart your computer. 2. Choose your language settings, and then click "Next" 3. Click "Repair your computer" If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance. File: \windows\system32\boot\winload.exe Status: 0xc0000001 Info: The selected entry could not be loaded because the application is missing or corrupt. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
frendica je kupila Acer 7730G i kaze da joj je nesto pri prvom paljenju skenirao i da joj sada pise [root@localhost /] i da joj se ne zele pokrenut windowsi. kaze da ga je kupila u HGspotu ali posto je ovaj tjedan u ljubljani, nista od toga da ga nosi u shop na zalbu. lik joj je rekao da je vista u njemu i da ne idu xp (za sto sam joj odmah rekao da sere). ona bi htjela vistu, ja preporucio xp. bolje nek stavi vistu pa sam miran znajuci da nisam stavio nista krivo na njega. negdje sam procitao da ima drivera za xp, ali da ih nema na sluzbenim stranicama, tako da je pitanje koliko su kvalitetni. sta predlazete da napravimo? hvala ![]() EDIT: naso sam drivere na ovoj stranici. dali ih je tko isprobao |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|