Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.11.2008., 22:29   #1
neno20st
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
EPG na windows MCE tutorijal

poštovani evo nakon sto sam uspio sebi namjestiti evo da i sa Vama podijelim ovu malu pomoc:

Prvo izbrišete sve dosadasnje epg programe i u MCE stavite da nezelite primatu guide

Sa stranice http://forum.epgstream.net/viewtopic.php?f=56&t=500 skinete zadnju verziju xmltvGuidePack_1.0.19.exe i instalirate te zatim iz Start menija pokrenete XML Download Settings. Pokrene se cmd te Vas stavlja na cekanje dvadesetak sekund radi toga sta nije skroz besplatan nakon toga otvara Vam se konfiguratot i samo slijedite ovo:
- Pod service tabom i stavkom service gateway ne odaberete nista iz ponudjenoga vec upisete ovo: http://www.gonix.net/xmltv/channels.xml.gz
- Pod sheduler stavite sto vec zelite
- Pod Channels tabom stavite download programa i obiljezavate nakon downloada koje hocete imati
Pod xmltv stavkom odabirete putanju gdje ce Vam spremati tv guide tj xmltv.xml file
- Pod cache stavkom brisete sav cache i cache expirity stavljate na 0
- Snimite postavke i izadjete iz konfiguratora

-Iz Start menija pokrecete xmltv download program te cekate da obavi svoje
-Iz Start menija pokrecete guide service proxy settings te opet cekate, otvara se konfigurator te slijedite:
- trebali bi dobit neko upozorenje te stavite Yes
- u konfiguratoru pod Soure tabom oznacite putanje gdje sta stavili da vam snima xmltv.xml file(u prijasnjem konfiguratoru)
- Tab Channels birate Read default settings opciju(mala stavka plavom bojom oznacena)
- Categories tab - Read default kliknete , upozorenje za samo 30 prvih..nis posebno..pa iz desne strane drag i drop na lijevu postavljate zanrove

I to bi bilo to... sad u MCE stavljate da zelite setup Guidea te stavljate Automatic download..i pod code 10000 te kasnije birate EPG koji Vam nadje te vrsite skeniranje programa..kad sve zavri ako treba namjetite pridruzivanje programa onima iz EPG sta je skinuo ako vam imena nisu uskladjena i to bi bilo to...Meni je proradilo samo iz nekog razloga nemam nasa slova pa ako netko to sredi neka i meni pomogne..

i da posebno hvala clanu syss na nesebicnoj pomoci
neno20st je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 15:18   #2
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
probaj izbacit .gz iz urla sa kanalima.

ostavi samo http://www.gonix.net/xmltv/channels.xml

to je jedina razlika a i syss je izbacio, pitaj ga
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2008., 23:07   #3
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
čiji si ti maleni?

sve točno napisano, ali je poželjno kupiti full verziju pošto je dosta 2-3$ za donaciju preko paypal accounta. od tada program stvarno radi ko sat, dok su mi prije tu i tam nestajali kanali pa moraš flushat cache i ponovo skidat raspored i naravno ponovo ga dignuti na mce.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 22:31   #4
Mad_Duke
Guest

Imam ja jedno pitanje. Uspio sam srediti preko nekog drugog tutorijala da mi se skidaju xml datoteke od nasih programa (bladerunner pro),

ali nikako , nikako ne moze mi to ubaciti u vista media centre. Udjem unutra, veli da nema podataka, idem u setup, upisem 00000 pod postal code i kaze da postal code ne postoji. Kako ovo rijesiti, stvarno neznam.

EDIT: Sada sam probao preko onog xmltv ili kak se zove i onda mi udje se zbloksa sada, odnosno ne pomice se nakon postal code upisa!
  Reply With Quote
Staro 06.11.2008., 13:46   #5
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Ne treba ti apsolutno nikakav tutorijal za poslozit MCE na visti. Odi na www.epgstream.net i skini si XMLTV Guidepack

Kad to skines, instaliraj i pokreni wizard (mislim da ce ti se cak sam pokrenut). Slijedi upute. U programu se vec nalazi konfiguracija za Hrvatsku.

Kada zavrsis sa konfiguracijom, odi u MCE i za Postal code ili kako vec, upisi 10000. To je to.

Imat ces EPG. Bit ce bez opisa programa ali ce raditi.

Btw, Bladerunner je povijest. Zaboravi ga.
Staro 06.11.2008., 21:32   #6
Mad_Duke
Guest

Evo, sve je bila stvar u tv packu, tako da sam ga maknuo (citaj reinstallirao windowse).

Sredio sam preko bladerunnera 3 i sada radi. xmltv nije freeware pa se nisam htio sa njim zezati.
  Reply With Quote
Staro 21.11.2008., 12:45   #7
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
zasto meni pokazuje program sve sat vremena unaprijed? recimo pise mi DNEVNIK 13:00 a on je u 12:00 i ustvari dok gledam dnevnik,u EPG-u mi pise ono sto se emitira sat vremena kasnije. Malo sam se poigrao s vremenima ,nastimao sam mi text pokazuje,ali vrijeme mi ne pokazuje dobro...jer to nesto u xml fajlu?
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 21.11.2008., 13:11   #8
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
zasto meni pokazuje program sve sat vremena unaprijed? recimo pise mi DNEVNIK 13:00 a on je u 12:00 i ustvari dok gledam dnevnik,u EPG-u mi pise ono sto se emitira sat vremena kasnije. Malo sam se poigrao s vremenima ,nastimao sam mi text pokazuje,ali vrijeme mi ne pokazuje dobro...jer to nesto u xml fajlu?
Tak je meni bilo isto. Ali cim sam vidio one reklame i da se program placa, sredio sam si preko bladerunnera besplatno i sada radi kao urica.

Jedino nemam sve one descriptione steta. Da to jos imam ne bi imao uopce potrebe za telekstom.
  Reply With Quote
Staro 21.11.2008., 13:30   #9
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
koji program koristis? Bladerunner ili Epgstream (XML TV guide pack)?
ako je ovo drugo, u konfiguraciji guide service proxya (ako se ne varam) imas postavke i za vremensku zonu. Moras je postaviti na nasu (+1).

Bladerunner nebi trebao imati takvih problema jer je program glup i uopce ne radi nista pametno sa xmlom koji dobije na ulaz. Samo ispljune MSovu verziju istog.
Staro 22.11.2008., 01:36   #10
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor doublev Pregled postova
koji program koristis? Bladerunner ili Epgstream (XML TV guide pack)?
ako je ovo drugo, u konfiguraciji guide service proxya (ako se ne varam) imas postavke i za vremensku zonu. Moras je postaviti na nasu (+1).

Bladerunner nebi trebao imati takvih problema jer je program glup i uopce ne radi nista pametno sa xmlom koji dobije na ulaz. Samo ispljune MSovu verziju istog.
Hvala rijesio problem akko si naveo
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.11.2008., 21:31   #11
particle
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Pozdrav ekipi!

Dakle bio na www.epgstream.net i skinuo XMLTV Guide. Pokrenuo Wizard i sve je prošlo ok. Pokrenem Vistu MCE odem na set up guide i nakon što sam naposao postal kod javlja da se spaja na net i nakon toga dobijem nekakav error code 14. Na epgstream forumu nisam našao konkretan odgovor... imate kakvu ideju?
particle je offline   Reply With Quote
Staro 26.11.2008., 09:12   #12
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

jesi barem jednom pokrenuo download da ti se skinu kanali? mislim da ti on to ne napravi automatski.

takodjer, u konfiguraciji XML Guide Proxya se moze vidjeti na sto je postavljena adresa VMCa za skidanje EPGa: defaultna i ova od proxya. mora biti postavljeno na proxy. na istom mjestu imas i log pa mozes vidjeti sto se desava te ga eventualno tu postati da vidimo...

samo da napomenem da preporucam da im posaljes donaciju te na taj nacin nabavis licencu jer ces se inace sam morati brinuti o scheduliranju downloada sto nece bas uvijek dobro raditi.
Staro 26.11.2008., 10:43   #13
particle
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Probao sam preko wizarda i 'manualno' kao u prvom postu ali moram priznati da nism obračao pažnju na proxy.....možda je to. Budem probao pa javim.
Thx
particle je offline   Reply With Quote
Staro 15.01.2009., 23:05   #14
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Meni sad javlja SERVER ERROR CODE 53,odem na stranicu tvprofil odakle skida xml file i sa stranicom je sve u redu.... licencu sam nabavio ,sta sad?

Zadnje izmijenjeno od: spawn. 15.01.2009. u 23:31.
Staro 13.02.2009., 00:53   #15
Xizor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Evo da se i ja malo potuzim.

Ovako, pokusavam sloziti EPG preko Bladerunnera 3 i TVxba. Sve korake konfiguracije s lifehacker tutoriala uspjesno prodjem.

Medjutim, kad u guide setupu vista mcea dodjem do dijela gdje moram ukucati 00000, stisnem next i download zapocne, samo stoji "Downloading. This may take a few minutes..." i tako stoji i stoji i nista se ne desava.

U jednom navratu je napisao Download complete medjutim nije se moglo stisnuti next.

Mad_Duke? Anyone?
Xizor je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 09:40   #16
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

pa zakaj ne staviš epgstream?

kolega doublev je radio sa oba pa može neki vs. napraviti.
Staro 13.02.2009., 13:33   #17
Xizor
Premium
Moj komp

Posto sve svoje sustave krsim relativno cesto i nonstop nesto prckam, nije mi bas gust zezati se svaka 2 mjeseca s novom licencom, pa makar bila i samo 2$.

Tako da bi radije slozio free, ako ikako moze.

Vrazji media centar programi, nijedan nema sve sto covjeku treba, uvijek kompromisi.
Staro 14.02.2009., 11:56   #18
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

možeš free i napravi task svaki dan da ti se updejta, ali provjereno će te takav način zayebat svaka 2-3 dana, tj. nećeš imat kompletan guide.

kakva 2 mjeseca? plati par $ i miran si skroz sa epgstream.
Staro 14.02.2009., 17:54   #19
Xizor
Premium
Moj komp

Problem s updateovima free verzije sam primjetio iz tvojih postova i iskustva s epgstreamom.

Na njihovom siteu sam primjetio da im je sustav licenciranja slicno kao i win vezan za odredjeni hardware. Ako se promijeni odredjeni hardware potrebna je nova licenca.

http://forum.epgstream.net/viewtopic.php?f=61&t=799

Ali, bacih oko danas, izgleda da mi je promaklo da se nove licence nemoraju nadoplatiti. Vidis, mozda im dam sansu
Staro 14.02.2009., 22:42   #20
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

ja sam instalirao epgstream, podesio u roku 2 minute, registrirao i radi ko sat sa vista MCE. jedina mana je sto se ponekad ne poklapaju vremena prikazivanja programa,ali to je vjerojatno stvar nasih TV providera koji mijenjaju program. sve ostalo radi za 5
Staro 15.02.2009., 12:32   #21
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Xizor Pregled postova
Problem s updateovima free verzije sam primjetio iz tvojih postova i iskustva s epgstreamom.

Na njihovom siteu sam primjetio da im je sustav licenciranja slicno kao i win vezan za odredjeni hardware. Ako se promijeni odredjeni hardware potrebna je nova licenca.

http://forum.epgstream.net/viewtopic.php?f=61&t=799

Ali, bacih oko danas, izgleda da mi je promaklo da se nove licence nemoraju nadoplatiti. Vidis, mozda im dam sansu
ma daj im šansu, evo imam već sad par mjeseci licenciran nit znam da ga imam... ako u tjedan-dva izgubim popis za jedan kanal na max 1 dan, ali to nije do epgstreama nego do gonix.net xml-a.
Staro 15.02.2009., 16:00   #22
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma daj im šansu, evo imam već sad par mjeseci licenciran nit znam da ga imam... ako u tjedan-dva izgubim popis za jedan kanal na max 1 dan, ali to nije do epgstreama nego do gonix.net xml-a.
ja sam stavio na tvprofil. sta je bolji gonix net? kako da ga sad promijenim?
Staro 15.02.2009., 17:42   #23
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

http://www.gonix.net/xmltv/

umetni umjesto tvprofil... onak
Staro 15.02.2009., 19:51   #24
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
http://www.gonix.net/xmltv/

umetni umjesto tvprofil... onak

A gdje da upisem? jer u xml download settings->SERVICE-> CHANNEL URL imam upisano http://tvprofil.net/xmltv/data/chann...profil.net.xml . Nigdje drugdje se ne spominje tvprofil ,ali na kraju linka je xml fajl,a na tvom linku nema tog xml fajla. Oce to radit?
Staro 15.02.2009., 22:16   #25
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

http://www.gonix.net/xmltv/channels.xml

http://www.gonix.net/xmltv/{channelId}_{date}.xml

Staro 15.02.2009., 23:45   #26
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Citiraj:
http://www.gonix.net/xmltv/channels.xml

http://www.gonix.net/xmltv/{channelId}_{date}.xml

probao i jedno i drugo. stalno javlja gresku ,neki error. ili se ne moze spojit kad kliknem na test connection
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno