|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Web stranica samo za članove
Napravio sam web stranicu ali želim da na neke stranice pristup imaju samo članovi kojima ja dajem pravo pristupa tj. ne klasično registriranje kao na npr.forumima.Kako da to napravim?Nešto u smislu gdje ja određujem korisničko ime i pasword i dajem ga članovima na korištenje?Početnik sam u ovome pa molim neku gotovu skriptu,zahvaljujem
Bez linkova u sigu. Zadnje izmijenjeno od: szahtila. 01.11.2008. u 21:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa uzmi neku gotovu forum skriptu i stavi da moraš odobriti sve profile nakon registracije i to je to...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
![]() |
#5 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Ukoliko sam to radis, trebas u PHPu ili ASP-u napravit stranicu kojoj mogu pristupati sam korisnici koji se nalaze u bazi podataka (MYSQL). Vjerojatno je moguce i bez baze, no s obzirom da si pocetnik i vjerojatno neznas ni PHP/ASP ni MYSQL, jednostavno uzmi neko gotovo rjesenje u obliku nekog od popularnih CMS-ova. No ako ti je i postavljanje gotovih rjesenja (CMSova) spansko selo, mislim da ces morat nac nekog kome nije... Plus tu ulazimo u miljon malih komplikacija oko modificiranja CSS-a da odgovara tvom, setupiranje na serveru, vlastita baza podataka itd itd.
![]() |
#6 |
Premium
|
Što se tiče izrade stranice potpuni sam amater ,što više ovo mi je druga,prva je ova izbrisana u potpisu.Ovo je izrađeno sa Front Page programom.Htio sam zapravo da jedna stranica bude dostupna za članove gdje će biti informacije samo za njih ,nebitne za javnost.Zahvaljujem na savjetima
Bez linkova u sigu. Zadnje izmijenjeno od: szahtila. 10.11.2008. u 19:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
grey hat
Datum registracije: Oct 2008
|
Ja sam radio jedan web u kojemu je sav sadržaj bio rezerviran sam za registrirane korisnike, u Joomli (CMS). Npr. na naslovnici jedino što vidiš je login forma, te nakon uspješnog logiranja, otvara se stranica. MySQL bazu Joomla sama kofigurira tako da ti nemaš nikakvog posla sa njom. U back-endu upravljaš userima te svim sadržajem, koji može biti vidljiv registriranim korisnicima ili svima. Ako je samo jedan user i password onda nema potrebe takvo što, postoje puno jednostavnija rešenja (HTML, PHP, ASP, Java skripte). Ako želiš više mogučnosti tj. usera te imati neki pregled i kontrolu nad njima i puno opcija, rankova, povezivanje baza sa npr phpBB forumima itd. onda je Joomla (ili neki drugi CMS) pravo rešenje u tvom slučaju. Slobodno me kontaktiraj preko PM ako imaš kakvih pitanja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ovak imas vise nacina...php,xml,txt file pa include u php, nekakvu pak bazu...sql mysql...oracle? mos i html/xhtml al nije siguran ![]() dakle http://www.phpeasystep.com/workshopview.php?id=6 je gotov login sa mysqlom...e sad ak nemas mysql ga mos hebat...a ak imas imas i primjer oglasen... Code:
CREATE TABLE `members` ( `id` int(4) NOT NULL auto_increment, `username` varchar(65) NOT NULL default '', `password` varchar(65) NOT NULL default '', PRIMARY KEY (`id`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=2 ; -- -- Dumping data for table `members` -- INSERT INTO `members` VALUES (1, 'USERNAME', 'PASS'); kad os dodat novog usera sam napises Code:
INSERT INTO `members` VALUES (1, 'USERNAME', 'PASS'); rijesenje nr.2 <php username="jura" pass="1234" ?> i negdje u htmlu pitas dal je user= jura i pass =1234 i moze login bez sesija bez icega...e sad...mos napravit i include kao i na ovom linku...isto bez baze al moras imat siguran server da nebi bilo ups... http://www.110mb.com/forum/php-login...-t23115.0.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|