Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.10.2008., 20:25   #1
Void()
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Meta tag, Pomoc

Pozdrav svima,

Napravia sam neku stranicu u html-u sad sam kao treba stviti meta-tagove, našao sam nešto na internetu pošto koristim Dreamweaver kako ih ubaciti koristeci Dreamweaver.
Meta tagovi kao trebaju biti u <head> i onda ići na
insert/html/head tags/keywords ili description i ja to sve napravim na svojoj index stranici odem na tražilicu i naravno ništa, što sam krivo napravia tj. što bi trebao napraviti da to proradi unaprijed hvala.
Ako treba kopirat cu vam kod i postat ako vam je tako lakše skužiti problem

p.s naravno stranica je uploudana na net (elektro-vamm.hr)
Void() je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 07:05   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Void() Pregled postova
Napravia sam neku stranicu u html-u sad sam kao treba stviti meta-tagove, našao sam nešto na internetu pošto koristim Dreamweaver kako ih ubaciti koristeci Dreamweaver.
Meta tagovi kao trebaju biti u <head> i onda ići na
insert/html/head tags/keywords ili description i ja to sve napravim na svojoj index stranici odem na tražilicu i naravno ništa, što sam krivo napravia tj. što bi trebao napraviti da to proradi unaprijed hvala.
Znaci, ti zapravo mislis da to ide ovako - napises meta tagove u zaglavlje HTML dokumenta, uploadas ga na Net i voila - odma si prvi na Guglu?

Prvo ces morati prijaviti svoj site na bitne pretrazivace (ili cekat njihovu milost da te sami pocrawlaju) a onda ispuniti jos n preduvjeta da uopce budes medju prvih x rezultata pri odredjenom kljucu pretrage.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.10.2008., 12:01   #3
Void()
Premium
Moj komp

Nisam zna da se to triba prijaviti, i nisam mislia da budem u prvih deset nego samo da budem jer mene uopce nema.

P.s kako se prijavim na pretrazivace
Staro 29.10.2008., 13:18   #4
zokiii
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Nisam zna da se to triba prijaviti, i nisam mislia da budem u prvih deset nego samo da budem jer mene uopce nema.

P.s kako se prijavim na pretrazivace
S meta tagovima nećeš ništa napraviti. Trebaš linkove koji će voditi ka tvojem website-u. Bez njih nećeš biti ni na googlu. Dodaj svoj web u veće hrvatske web direktorije i vidjet ćeš rezultate.
zokiii je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2008., 19:35   #5
Void()
Premium
Moj komp

Evo stavia sam sait na webarhivu(webarhiva.hr) i kad odem na tražilicu ništa, ne nađemi stranicu na web arhivi je napisano da mi je stranica online.
Staro 29.10.2008., 20:55   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Evo stavia sam sait na webarhivu(webarhiva.hr) i kad odem na tražilicu ništa, ne nađemi stranicu na web arhivi je napisano da mi je stranica online.
Jesi li ti svjestan da treba *vremena* da te bilo koji pretrazivac indeksira, ili mislis da cekaju samo tebe i tvoju stranicu? Pa i kada budes u konkurenciji za prikazivanje na Googleu, proci ce vremena dok ne dodjes do respektabilne stranice pri upisivanju kljucnih rijeci (logicno, sto je rijec cesca i opcenitija, teze ces se probiti).

Dakle, strpljenja.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 30.10.2008., 08:49   #7
Void()
Premium
Moj komp

Ok, hvala na savjetima, s ovim se prvi put susrečem tako da nemam ništa pojma o tome kao što se i vidi.
Staro 31.10.2008., 01:07   #8
p3tar
Mozilla Slave
Moj komp

p3tar's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Meta tagovi skoro pa nemaju ništa utjecaja na Google, malo nešto meta description tag... no dobro ih je imati za tražilice koje ih podržavaju. Evo ti link sa par SEO savjeta http://www.hurricanesoftwares.com/32...bsite-traffic/ , te si isto tako malo proguglaj pojam "SEO" i savjete vezane uz njega. I da kako je i Bubba rekao treba ti proći neko određeno vrijeme da te Google indexira pa makar imao i SEO perfektno optimiziranu stranicu...
p3tar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno