|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Canon Photo servis
Ovo je ja mislim neverending story.... Pocinje 8.9. Stari me zove s posla i kaze da pokupim fotic jer se ne pali, ne reagira na gumb za paljenje uopce, nista, mrtav. Dolazim po fotic i ponesem multimetar da ispitam bateriju, baterija je ok. Uzimam fotic sa 2 gb sd karticom i baterijom od starog i furam direktno u Hondlovu 2. Oko 12 sati stizem u Hondlovu. Na pultu je radila jedna djevojka. Pregledala je fotic, primjetila da je udaren, tj ja sam joj odmah rekao da je udaren al da sumnjam da zbog toga ne radi jer je s tim radio vec dulje od godinu i pol, i ionako nije vazno jer garancije vise nema(istekla). Otvarala je poklopac baterije (tamo se nalaze i baterija i kartica) Napisala servisni list i rekla da se potpisem: "Tu se potpisite" Potpisao sam i otisao sa servisnim listom doma Prosli tjedan u utorak ili ponedjeljak nazvali su mog starog i rekli da je procjena gotova, skoro mjesec dana procjene. Procjenili su popravak na 2500 kn, sto je po meni apsurdno jer novi fotoaparat kosta oko 2700 ili tako nesto(radi se o canonu g7) I usput su ga pitali jel kartica bila uz fotoaparat. Tu nastaju problemi, on zove mene a ja znam i tocno se sjecam da kod predaje fotoaparata nisam dobio nista osim servisnog lista u ruke. Prosli tjedan u petak dolazim preuzet fotoaparat. Ja udem pozdravim, sasvim mirno i upitam jel su nasli karticu. Na sto ona meni odgovara da se kod preuzimanja fotoaparata kartica i BATERIJA vracaju vlasniku?????? WTF??? Sad ni baterije vise nema. Naravno sad vec izivciran povisim ton i odgovorim da prilikom preuzimanja nisam nista dobio nazad u ruke a da sam ostavio karticu i bateriju u foticu. I na to mi zena pruzi servisni list gdje pise da je od dodatne opreme : "remen" preuzet. Odbijam preuzet fotoaparat i govorim da cu doc po njega drugi tjedan u ponedjeljak ili utorak(danas) i da izvole naci bateriju i karticu. Danas stari i ja dodemo u servis, radi djevojka koja je preuzela fotoaparat. Na nas upit za karticu i bateriju ona ne zna nista rec i ide po direktoricu. Direktorica je dosla i pocela pricu kako njoj dnevno 5 ljudi dode s tim (tu sam se sjetio stare narodne : ako se svadas sa jednim li dva susjeda mozda si u pravu, ali ako se svadas s 10 njih zapitaj se...)problemom i da svi traze ono kaj nije njihovo, lijepo nema sta. Na to joj moj stari kaze da njega ne dira lova, tj koliko kosta baterija i kartica, nego je stvar principa, i naravno fotografija koje su bile na kartici jer mu trebaju za posao. Onda je gospoda okrenula pricu i prikazala mene kao nepouzdanog ??????? Lijepo nema sta. Dok je moj stari pricao s njom ja sam otisao do djevojke koja je prva preuzela fotic, sasvim mirno sam s njom pricao i pokazala mi je kutijicu s baterijama i karticama, koje btw NISU SERVISNE(citaj : zametnute prilikom servisiranja), znaci dogadalo se i prije to. Nazalost u toj kutijici nije bilo mojih stvari a tude nisam htio uzet jer nisam takav, zelim sto je moje. Dolazim nazad do "direktorice svemira" i starog, ona se ponudila da nam kupi robu u istoj vrijednosti na sto ju moj stari pita dal ce dobit svoje slike nazad jer ga ne dira vrijednost robe? Ona bahato odgovara da kakvo je to pitanje, naravno da ne. Isprovocirani i zivcani uzimamo fotoaparat i odlazimo iz servisa. Majke mi, necu se nikad tamo vratit vise, nikad. Ne znam ko ima pozitivno iskustvo s njma. Ovo je bio moj prvi ujedno i posljednji susret sa canon servisom. Moja preporuka je da od sad uzmete u obzir i to kad kupujete fotoaparat. A iz povjerljivog izvora sam cuo da se prodaja canon i servis canon nimalo ne vole, zasto? Ne znam.. Uglavnom izbjegavati taj servis ako je moguce. eto nadam se da ce moj slucaj bar nekom pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Nista cudno za nase servise , ali mislim da je tvoja greska sto nisi izvadio iz fotica bar karticu , a mozda i bateriju . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Imam sa servisima (nazalost) puno iskustava , i trudim se nikad ne ostaviti nesto sa uredjajem osim ako na servisnom nalogu ne vidim uredno napisano što sam predao i onda i to očekujem nazad . A memorijske kartice ne ostavljem u nicem , jer u nekim servisima cak na nalogu je napisano i da ne odgovaraju za podatke na mem. kartici , pa zasto onda uopce im i ostaviti ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|