|
![]() |
#1 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
NAS za 4x1TB diskove
Trebam nesto prilicno hitno, da zadovoljava: 1) Pouzdanost, kvalitetu, dobro hladjenje 2) eSATA+gigabit LAN 3) Pristup sa Mac-a i Windowsa (Samba?) 4) RAID5 5) Jako pozeljno da moze istovremeno biti spojen eSATA-om na neki stroj i gigabitnim LAN-om na mrezu (da ako drugi strojevi trebaju pristup tome da ne zagusuju mrezu stroja na koji je spojen preko eSATA). Da li je uopce to podrzano kod takvih uredjaja, dakle istovremeni pristup preko 2 sucelja? Sluzilo bi uglavnom arhiviranju uncompressed materijala (video), te povremeno povlacenje istih preko LAN-a i lokalno (eSATA), dakle 24/7 rad. Gledao sam malo ove: Intel® SS4200E, Entry Storage System, USB 2.0, do 4 SATA diska, RAID 5, 10, 2-drive RAID 1 3.919 kn sa PDV-om (Autronic, na lageru) Kod ovog mi se, doduse, ne svidja ICHx kontroler, nebi bio lose imati nesto robusnije? QNAP TS-409 Pro Turbo NAS 3,376 kn + PDV (Lab2k) Za ovog ne znam koji ima kontroler, a najveci minus je izostanak eSATA porta. Diskovi bi bili Barracude 1TB ES.2. Ajmo znalci (Iggy?), preporucite nesto (do 4k kn, moze eventualno do 5 ako opravdava featurima, kvalitetom, trajnoscu ili necim vec) ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zašto kao TomRi ne nabaviš neku jeftinjava konfu (on je imao konfu sastavljenu od ITX ploče i nekog Celera gore) i unutra uvaljaš hardove? Što se tiče hardova, imaš preksutra akciju u Linksu gdje ti Samsung F1 1Tb daju za 799kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Nemože jer ta atom ploča nema gigabitni net i nema eSATA, a kako ima samo jedan PCI slot nemožeš stavit i jedno i drugo u njega, osim toga ima samo 2 SATA konektora na sebi što znači da mora stavit drugi kontroler u nju ako oće RAID 5 ergo gigabitni lan otpada... Mislim da SU baš traži NAS za profi uporabu, ja preporučam svakome ko si slaže NAS za doma i torrente atom rješenje jer se gore i torent klijent i fajlovi nakrcaju i to je jako praktično ali u ovom slučaju mislim da mu nebi odgovaralo...
![]() |
#4 |
Premium
|
Ok, nem ora biti Atom i iTX, ali neka mATX/ATX ploča i Celer bi zadovoljavali potrebe i bili financijski povoljna opcija.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
baci oko na novi QNAP TS-509 Pro, ima eSata i brz je za pop... http://www.smallnetbuilder.com/conte.../30549/75/1/1/
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
1. Ako su diskovi u RAID 5 polju, istovremeni pristup vise racunala generira strahovito random pristup diskovima, tako da ce performanse pasti bez obzira da li je samo LAN u pitanju ili kombinacija eSATA/LAN. 2. Pripazi da ima i dosta cachea i koliko - toliko OK procesor, RAID 5 pati ako nema toga. 3. Pitaj decke u LAB-u za detalje, QNAP ima dosta modela, imao sam negdje usporednu tablicu modela, ali naravno da je sad ne mogu naci. ![]() 4. Mozes li bar ograniciti istovremeni pristup? 5. Koliki ti je transfer rate bitan, ako je video obrada u pitanju?
![]() |
![]() |
#8 | |||
Prečupavi mod
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
U principu da, ionako bi se manje vise tome pristupalo preko eSATA-e, sa jednog stroja, ali bilo bi zgodno da ako covjek nije na tom stroju, da moze od tamo povuci nesto mrezom ![]() Uglavnom se radi o Uncompressed fajlovima bitratea cca 20MB/s. Eh, da, zaboravio sam napomenuti da iskljucujem home-made sklepance jer nemam vremena slagati to trenutno ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
I GbitEthernet je onda OK. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
|
Fala, mislim da ce biti onda taj Intelov... jos cu malo pronjuskati, u biti me najvise interesira taj detalj - eSATA i Ethernet paralelno, po nekoj logici stvari, to bi moralo funkcionirati, ali nikad ne znas ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
3x5.25" to 4x3.5"
Pozdrav ekipi! ![]() Vidim da na ovoj stranici komentirate NAS uređaje. Ja sam se odlučio za samogradnju jer mi je kupovina gotovog riješenja ipak prevelik (financijski) zalogaj. Planiram koristiti 4 diska, a takav sistem košta u prosjeku oko 3-4 tisuće. E sad, zanima me zna li netko neku našu trgovinu koja prodaje kaveze za diskove koji se ugrađuje u otvore za 5.25'' uređaje? Nešto poput ovog: http://www.istarusa.com/rackmount_ch...pu-340-sa.aspx Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
htio bi nesto ovakvo, ali samo za 4 diska ? http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTem...&Sifra=7700056 imash za 4 diska, ali nije takvo ![]() http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/529 ali mozesh nesto kombinirat s 4x1 http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTem...&Sifra=7700052 to je ono sto sam ja nasao CM cudo mi se cini najbolje - ako ne trebash pristup diskovlju iz vana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
3x5.25" to 4x3.5"
Hvala na odgovorima! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Da ne otvaram posebni thread, treba mi pomoc pri odabiru NAS-a: Treba mi nesto za kucnu mrezu u kojoj ce jedan, maksimalno dva kompa vuci ili pisati podatke na NAS. 2 kompa ce biti rijetkost, 90% vremena samo jedan. Sva racunala su bazirana na WinXP/Vista. U blizoj buducnosti mozda i HTPC bude srkao filmove sa njega. ![]() ![]() Da li je SmartStor NS2300N OK rjesenje ili je mozda overkill za ono sto ja trebam ? Ili mozda D-Link DNS-323 ? Neke druge preporuke mozda ? Hvala ! ![]() Zadnje izmijenjeno od: Matta. 07.11.2008. u 14:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Čini mi se da je TomRi nedavno imao sličan problem pa si je za neku siću složio komp sa ITX pločom i Intel Atom procom (cca. 500kn) i bio iznimno zadovoljan. Potraži malo tu po forumu. http://tehnika.realis.hr/product_inf...ducts_id=21392
![]() |
#20 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Bas gledam u BUGu ima hard test:NASovi i neki intel NAS je izdominiro konkurenciju.....pa ko voli... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|