|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Novi komp - CoD 4 radi na malom broju fps-a
kupio sam prije par dana novi pc konfiguracija :intel core duo e8400 2x 3.0,grafa gainward hd radon 4870,napajanje (epislon)700w,2gb rama ... problem je u ? u igri cod4 s ovim komponentama ja mislim da bi trebao imat 250 lockano fpsa a ja vani imam samo 150 fpsa (texture:extra map resolution , low:normal map resolution , low:specular resolucija koju god stavim ne ispod 1024x768 mi je isto) pa dali neko zna u cemu je problem ![]() tnx unaprijed ![]() ![]() ![]() EDIT BY MOD: Pročitaj pravila i drugi puta stavi smisleniji naslov teme... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660 Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 01.10.2008. u 16:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
To je normalno. Što će ti uopće ovakva konfa ako se misliš igrati na 1024x768 na low. Po čemu si zaključio da bi ti trebalo biti lockano na 250 fpsa? Stavi sve detalje na high, uključi Sync Every Frame i savršeno će raditi. Pogledaj si još što ti je sve uključeno u ati control panelu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
75 imas ako ti je ukljucena verikalna sinhronizacija zbog refresh ratea monitora.
![]() |
#5 |
Premium
|
Kad ti je refrash rate na monitoru 75Hz. I da ide preko 75 fps-a to ne bi ni osjetio. Sad ti je lockan na 75 fps-a. Ako je veći fps, na LCD-u će ti se pojavljivati horizontalne linije dok igraš. Makni Sync Every Frame ako želiš vidjeti max fps. Kakav ti to monitor imaš? Ako je LCD stavi ga na nativnu rezu.
Some say that he's Mac compatible, and that he once punched a horse to the floor. All we know is, he's called The ... Zadnje izmijenjeno od: Func. 01.10.2008. u 14:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
jbt kaze mi neki lik da je njegov frend kupio e8400 proc i shappire i da ima 999 fpsa ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
![]() |
#14 | |
Adrenaline junkie
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
![]() |
#16 |
Adrenaline junkie
|
Pa sta treba da ti bude rijeseno? Fino smo ti rekli da iskljucis Cync Every Frame i sta treba da upises u konzolu kako bi imao veci broj FPS-a.
![]() |
#18 |
Adrenaline junkie
|
Ajde onda pogledaj temu COD4 koja se nalazi u podforumu Software/Igre i potrazi sve moguce komande koje se upisuju u konzolu, a koje se tice FPS-a, pa pogledaj sta radis pogresno.
![]() |
#21 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Reklamiraj komp, traži povrat novci i kupi konzolu, kad već nećeš slušati/čitati kaj ti ljudi govore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
A osim toga di je uopće igrao s tim? ![]() 2 maxix2 Googlaj i potraži neki custom cfg, ili se samo poigraj sa postavkama u cfgu. 2 pcgameanalyser O da osjeti se, al ne onom koji samo puca i hoda nego onom koji je malo dublje u tome i zna kak neki slatki detalji funkcioniraju. ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]() Uglavnom nista posebno.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
I ja sam nekad tvrdio da je bezveze imati više od 60-70 fps-a, ali sam se malo educirao i shvatio zašto ljudi traže velik i konstantan broj fps-a. Točno ovo što ti je Buljo rekao, isprobavaj različite settinge, a možeš pokušati i nešto od ovoga: http://bashandslash.com/index.php?op...d=38&Itemid=74 http://cod4boards.com/cod4-pc/6039-cod4-fps-tips.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
hoce 250 zbog nesavrsenog enginea i netcoda. registracija metaka, nesto druckiji recoil oruzja, visi/dalji/laksi skokovi itd. naravno rijec je o multiplayeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Nesavrsenog pm, namjerno je tako slozen. Jedino je pitanje zasto. U COD2 je jos imalo smisla jer je svojevremeno bio uzasno neoptimiziran i ne znam puno ljudi koji su ga tada mogli igrati na high pod dx9 settingsima. No sugavi netcode i eto svi peglaju na low i nitko se ne buni ![]() Sama cinjenica da je ista glupost ostavljena u cod4 na potpuno novom enginu pokazuje da nije rijec o propustu. Iskreno, mrzim ih zbog toga. Taman sam bio zaboravio sva ona natezanja oko FPSa u quakeu i onda ovi govnari opet sve zapocmu iz pocetka i opet smo zatrpani gomilom wannabe pro igraca s prosjekom od 9 godina starosti i izjavama tipa "ocu za to sto sam dao za komp 6000 kna pa zato hocu 250 lock razmisli dal bi ti dao 6000 pa da nemas lock 250 zato ne zajeba*aj.". Obozavam takve, pogotovo kad se radi o nekome tko u zivotu nije 1kn zaradio vlastitim rukama/nogama/glavom/beeep |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|